images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Єдиний податок: фіксовані та нові відсоткові ставки

Субота, 16 січня 2016, 11:41

Нагадаємо, що пунктом 293.2 ст. 293 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено фіксовані ставки єдиного податку, які встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, що здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

- для першої групи платників єдиного податку - у межах до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

- для другої групи платників єдиного податку - у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно з п. 293.3 ст. 293 ПКУ відсоткова ставка єдиного податку для фізичних та юридичних осіб третьої групи встановлюється у розмірі:

- 3 відсотки доходу - при сплаті податку на додану вартість згідно з ПКУ;

- 5 відсотків доходу - при включенні податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Cтавки податку для платників четвертої групи:

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (окрім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди) - 0,81;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, - 0,49;

- для багаторічних насаджень (окрім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях) - 0,49;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, - 0,16;

- для земель водного фонду - 2,43;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди, - 5,4.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Змінені рахунки, та не усі

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:34

Тернопільська ОДПІ інформує, що у зв’язку з об’єднанням у 2015 році територіальних громад сіл, селищ, міст, нові рахунки для зарахування надходжень відкриті лише для центрів об’єднаних територіальних громад (ОТГ). По громадах, які увійшли до їх складу – рахунки закриті.

Нові рахунки діють із 05.01.2016р.

Для сплати податків і зборів, що підлягають зарахуванню до державного бюджету, продовжують діяти ті самі рахунки, що були відкриті у 2015 бюджетному році в органах казначейства на рівні районів та міст обласного підпорядкування.

З переліком рахунків для зарахування надходжень, що контролюються Тернопільською ОДПІ, до державного та місцевих бюджетів новоутворених громад Тернопільського району, у складі якого знаходились територіальні громади сіл, селищ, міст, можна ознайомитись на суб-сайті ГУ ДФС у Тернопільській області (tr.sfs.gov.ua) та в Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 43-46-28.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

Роздрібний акциз з пального змінений

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:34

Нововведення до Податкового кодексу та інших законодавчих актів “зачепили” і акцизний податок. Зокрема, з 1 січня ставка роздрібного акцизу для пального складає 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару. Раніше вона становила 5%. вартості.

Акциз буде обчислюватись за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, установленим НБУ, який діє на двадцятий день місяця, що передує кварталу, у якому здійснюється реалізація товару.

Тож, для реалізаторів пального для першого кварталу 2016 року курс інвалюти слідує брати станом на 20.12.2015року і він буде незмінним впродовж усього січня – березня поточного року.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Золоті та бронзові здобутки працівників фіскальної служби Тернопільщини

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:55

Cеред колективів фізичної культури правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб Тернопільщини протягом 2015 року проводились обласні комплексні змагання за програмою «Динаміада – 2015». Третє (бронзове) місце за підсумками цих змагань посіла команда Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Впродовж минулого року працівники фіскальної служби займали призові місця та виявились непереможними в багатьох ігрових видах спорту. Зокрема, за впевнену перемогу у змаганнях з міні-футболу, кращим гравцем визнано начальника оперативного управління ГУ ДФС області Анатолія Василька (який, до слова, зараз несе службу у зоні провелення АТО), а у грі з волейболу найкращою стала співробітниця Тернопільської ОДПІ Галина Буряк.

Крім цього, в особистому заліку серед вагових категорій перемогу святкували працівник слідчого управління фінансових розслідувань Віталій Осідак, який посів перше місце у гирьовому виді спорту та працівник Тернопільської ОДПІ Тарас Чорненко – перше місце у боротьбі самбо.

Розпочався новий 2016 рік, а отже попереду чимало нових спортивних змагань та досягнень. «Динаміада-2015» стала достойним продовженням спортивних турнірів, де працівники правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб Тернопільщини демонструють розум, силу, витримку і спортивну підготовку. А такі спортсмени – гідний приклад для молоді та інших працівників відомств.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Про що розпитують мешканці Тернопілля на особистих прийомах у фахівців ДФС?

П'ятниця, 15 січня 2016, 08:07

Минулого року посадовими особами територіальних органів Головного управління ДФС у Тернопільській області проведено 87 особистих прийомів громадян. Зокрема, очільником ГУ ДФС в області проведено 4 особистих прийоми, його заступниками – 8 (у тому числі 7 – виїзних), іншими посадовими особами ГУ ДФС в області – 17, начальниками податкових інспекцій – 27, їх заступниками – 19, іншими посадовими особами підвідомчих інспекцій – 12 особистих прийоми.

Аналізуючи тематику звернень мешканців області та питань, які порушувались під час особистих прийомів, слід зауважити, що найчастіше платників цікавить адміністрування плати за землю – 9 звернень, акцизного податку – 6 звернень, податку на доходи фізичних осіб – 7 звернень та єдиного соціального внеску – 7 звернень.

Нагадуємо, що записатись на прийом до посадових осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області можна в один із таких способів:

* зателефонувавши за номером: (0352) 43-46-33;

* заповнивши спеціальну форму та направивши її в електронному вигляді на поштову скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ;

* подавши письмовий запит на адресу Головного управління ДФС у Тернопільській області (46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1);

* звернувшись за вищевказаною адресою особисто у робочий час згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку (з понеділка по п’ятницю - з 09.00 до 18.00 год. та у п’ятницю – з 09.00 до 16.45 год. Обідня перерва – з 13.00 до 13.45 год.).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1274 з 1490

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер