images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


У США схвалили перший безрецептурний протизаплідний препарат

Вівторок, 18 липня 2023, 11:14

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило першу протизаплідну таблетку Opill, яку можна буде придбати без рецепта лікаря.

Очікується, що пігулки з’являться у магазинах та онлайн-магазинах США вже на початку 2024 року, повідомляє The New York Times.

Пігулки Opill містять лише один гормон – прогестин.

В управлінні зазначають, що медикаменти стануть найефективнішим серед безрецептурних методом контрацепції. Зазначається, що таблетки будуть дієвіші, зокрема, за презервативи.

Фото: belchonock/Depositphotos

"Схвалення ліків означає те, що безрецептурний щоденний оральний контрацептив стане доступним варіантом для мільйонів людей у ​​Сполучених Штатах.

Щоденна оральна контрацепція є безпечною та, як очікується, буде більш ефективною, ніж наявні зараз безрецептурні методи контрацепції для запобігання небажаній вагітності", – зазначила директорка Центру оцінки та дослідження ліків FDA Патріція Каваццоні.

Зазначається, що під час дослідження препарату, в якому взяли участь 995 жінок, завагітніли лише шестеро.

Компанія-виробник заявила, що Opill найімовірніше з'явиться на ринку США на початку 2024 року. Вартість препарату в компанії не повідомили.

Нагадаємо, препарат "Постинор" для екстреної контрацепції, в Україні не виключать зі списку рецептурних ліків.

Анастасія Поя

 

Який вплив має вакуумно-роликовий масаж на Ваше тіло?

Вівторок, 18 липня 2023, 10:39

  • варикоз, хвороби вен і крові;

  • серцево-судинні захворювання;

  • онкологія;

  • вагітність;

  • гострі вірусні захворювання.

Отож, як саме працює вакуумно-роликовий вид масажу та яка його дія на організм?  Основна його причина боротьби – це целюліт, який  виникає через малу фізичну активність, малорухливий спосіб життя і неправильне харчування. В цьому випадку вакуум стимулює розширення тканин і лімфатичних судин, що призводить до підвищення втрат лімфи і венозного відтоку крові. Вакуумний масаж у Львові прибирає всі "накопичення" в проблемних зонах тіла, тим самим знижуючи об’єм тіла і вирівнюючи поверхню шкіри. Поєднання вакууму, механічного масажу і активного збагачення киснем клітин посилює процес ліполізу (розщеплення жирів), в результаті чого людина втрачає вагу. По суті, апаратний вакуумно-роликовий масаж розминає шкіру і жировий прошарок, які в цей час відтягуються за допомогою вакуумної аспірації. Відбувається постачання тканин киснем, активізується метаболізм. В результаті шкіра стає більш пружною і гладенькою, омолоджується і зміцнюється. Крім цього, процедура покращує тонус судин та м’язів. Таким чином, вакуумно-роликовий масаж забезпечує помітний лікувальний ефект при болю в м’язах спини та інших частин тіла.

Тривалість курсу процедур вакуумно-роликового масажу залежить від стадії розвитку целюліту і стану проблемних зон. В середньому для помітного ефекту необхідно 8-12 процедур, з інтервалом не менше 3 днів. Результати будуть помітні вже після першого сеансу, коли з організму виведеться зайва рідина.

Тому дізнавшись, який вплив та значення для Вашого тіла та Вашої форми буде мати вакуумно-роликовий можете зважити всі “за” та “проти” і сміливо прямувати до своєї мети - мати хороше тіло та “ідеальну форму” тіла, а спеціалісти студії масажу “Body line ” радо Вам у цьому допоможуть.

У МОЗ розповіли, як будуть діяти у випадку виявлення холери

П'ятниця, 14 липня 2023, 13:03

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, як влада буде діяти у випадку виявлення холери.

З 1 червня по кінець вересня в Україні зазвичай розпочинається епідемічний сезон, коли є можливим розмноження холерного вібріона, розповів Ігор Кузін в інтерв’ю телеканалу "Ми – Україна".

У цей період моніторять зразки води. У разі виявлення холерного вібріона, МОЗ передає інформацію до місцевих органів влади, а ті ухвалюють рішення про заборону користування відповідною водоймою.

Також всіх українців, які потрапляють у лікарні з кишковими інфекціями, перевіряють на захворюваність холерою. Щорічно перевіряють 250-300 тис. людей.

Ігор Кузін

"Якщо буде виявлений випадок холери, то ми почнемо розбиратися, що людина їла, де купувала їжу, як її готувала, звідки приїхала, з ким контактувала. Наприклад, якщо людина купила продукти на одеському ринку, ми його будемо перевіряти", – каже Ігор Кузін.

Також головний санлікар зазначив, що в Україні є лікарні, які готові надавати допомогу таким хворим.

"Наразі 80% випадків холери у світі – це не важкі форми, які потребують навіть госпіталізації. Також виникнення спалаху холери на 99% залежить від доступу людей до безпечної питної води. Якщо вода є, висока ймовірність того, що спалаху не буде", – говорить Ігор Кузін.

Нагадаємо, інформація про небезпеку спалаху холери з'явилася після підриву росіянами Каховської ГЕС. Раніше "Київводоканал" спростував фейк про холерну паличку у столичній воді.

 

Рада зробила крок назустріч легалізації медичного канабісу

Четвер, 13 липня 2023, 13:36

Рада зробила крок назустріч легалізації медичного канабісу
ФОТО З ТГ ЖЕЛЕЗНЯКА

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєект про легалізацію медичного канабісу.

Джерело: нардеп Ярослав Железняк у себе в Telegram

Деталі: "За" прийняття за основу законопроєкту 7457 проголосували 268 нардепів.

Железняк дає також розклад, як голосували по фракціях ц групах:

"Слуга народу" - 183, "Євросолідарність" - 10, "Батьківщина" дала один голос "за", "Платформа за життя і мир" - 16, "Голос" -19, "Відновлення – 11, "За майбутнє" - 8, "Довіра" - 12, позафракційні – 8.

Що передувало: Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності легалізації медичного канабісу в Україні.

Напередодні голосування за легалізацію медичного канабісу відомі українці закликали Верховну Раду підтримати відповідний законопроєкт.

Раніше понад 40 лікарів-онкологів України виступили за ухвалення законопроєкту і підписали відповідне звернення.

Рада національної безпеки і оборони та Міністерство у справах ветеранів також  закликали Верховну Раду ухвалити закон про медичний канабіс.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

Чи треба вакцинуватися й продовжувати дію COVID-сертифікату після скасування карантину – пояснює МОЗ

Понеділок, 10 липня 2023, 11:45

В Україні 1 липня завершився карантин через пандемію COVID-19, утім питання щодо того, чи варто робити щеплення проти інфекції або продовжувати дію COVID-сертифікат, залишилися відкритими.

Про те, що слід робити після завершення карантину, пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.

"Використання та наявність сертифіката на території України відтепер є не обов’язковими – більше не потрібно надавати документ для відвідувань публічних місць", – пишуть у відомстві.

У міністерстві додають, що в деяких країнах COVID-сертифікати діють, тому плануючи закордонну поїздку, варто заздалегідь дізнатися правила в’їзду в країну.

Фото: Surabky/Depositphotos

Щеплення проти COVID-19 є рекомендованим, але не обовʼязковим, повідомляють в МОЗ.

"Вакцинація може бути проведена згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта.

Для відновлення імунного захисту проти COVID-19 організму рекомендовано отримання ревакцинальних (бустерних) доз. Станом на зараз, це може бути 2 курси ревакцинації", – пишуть в міністерстві.

Там додають, що в разі планової госпіталізації пацієнт повинен мати негативний результат тестування на COVID-19, адже інфекція "залишається особливо небезпечною інфекцією".

Нагадаємо, від початку пандемії COVID-19 в Україні захворіло 5,5 млн людей. У Києві за час карантину через COVID-19 перехворіли понад пів мільйона людей.

 

Сторінка 29 з 68

«ПочатокПопередня21222324252627282930НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер