images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


13 фраз,які не повинна чути ваша дитина під час іжі.

Середа, 17 травня 2023, 10:44

❌ "Тарілку треба залишити пустою!"
❔Кому треба? Для чого треба?
.
❌" Ложечку за маму, ложечку за тата..." ❔Нехай дитана їсть скільки хоче, не обтяжуйте її почуттям провини.
.
❌ "Дивись який Ваня молодець, так добре їсть!"
❔Вам приємно коли вас порівнюють із сусідкою, у котрої довші ноги?
.
❌" Дивись літачок полетів!"
❔Хай дитина буде зосереджена на їжі, не потрібно її додатково розважати. Це загрожує переїданням.
.
❌"Їж мама так старалася, готувала для тебе!"
❔ Дитина має їсти, бо голодна,а не з почуття вдячності чи провини.
.
❌"Який молодець! Все з'їв!"
❔ А якщо не з'їв, то не молодець? Дитина буде переїдати, щоб отримати схвалення.
.
❌"З'їж суп, а тоді цукерку!"
❔ Вчимо дитину терпіти і їсти "якусь гидоту", щоб потім отримати винагороду за муки.
.
❌"Їж швидше, бо зараз прийде Баба Яга ( Сірий Вовк, Бабай) і все з'їсть!"
❔ Їсти треба повільно, добре пережовуючи.
.
❌ "Доїж цей шматок, а то шкода викидати!"
❔А дитини не шкода? Кладіть меншу порцію, тоді буде просити добавки.
.
❌ "Та нормально ти виглядаєш! У нас в роду всі такі!"
❔Ніколи не пізно почати всьому роду харчуватися свідомо і збалансовано.
.
❌"Досить їсти, а то штани репнуть!"
❔Такі насмішки приведуть до того, що дитина не буде вам довіряти, але менше їсти не стане.
.
❌ "Ой не буде з тебе балерини!"
❔Коли в підлітковому віці тіло починає мінятися, дитині треба час, щоб прийняти себе. Всі вислови з приводу її зовнішності є дуже ранячими.
.
❌" Подивися яка Оля худенька, певно не їсть бутербродів на ніч, як ти!"
❔ Дитина чує: " Ти не красива, ти мені не подобаєшся, я тебе не люблю, хочу, щоб ти була, як Оля".
.
Ці фрази та їм подібні призводять до розладів харчової поведінки: від ожиріння до анорексії.
.
А що ж тоді говорити?
.
Не говоріть нічого! Прививайте хороші харчові звички власним прикладом, а не маніпуляціями!
.
Хорошою ідеєю буде звернутися до дієтолога-  фахівця, який знає все про здорове харчування і вікові потреби у нутрієнтах вашої дитини.

Практикуючий лікар-дієтолог Паламарчук Людмила Петрівна

 

Як перетворити свою лють на ресурс

Понеділок, 15 травня 2023, 10:41

Сьогодні часто люди звертаються за порадою, що робити з тією люттю, яка не має меж і захоплює людину цілком. Коли ми не вміємо нею керувати, вона може бути спрямована на близьких, або ж на себе…

Рекомендую використати техніку візуалізації, яка допоможе відреагувати свою злість і водночас відновити сили.

«Закрий очі і уяви, що тобі тепло і комфортно, мов у солодкому сні. Ти поринаєш в глибини свого Я, відновлюючи досвід генетичної пам’яті. Сутінки… Ти поступово зникаєш в темряві. Ти і є сама темрява…

І ось в далині замайоріло світло. Воно стає все яскравішим і яскравішим, тепер ти потрапляєш в зону світла в безкрайньому степу. Ти — вовк. Відчуваєш свої сильні лапи, гострі ікла, гнучке тіло. Ти — великий і могутній хижак. Ти мчиш через степ, і це твій дім.

Але раптом помічаєш погоню: тебе переслідують три дужі вовки. Сама смерть у тебе на п’ятах. Від погоні нікуди не дінешся, і ти раптом розвертаєшся з твердим наміром знищити їх. Ти відчуваєш неймовірний прилив енергії. Ти накидаєшся на першого вовка і розриваєш йому горло. Стрибаєш на другого і гризеш йому лапи. Але наймогутніший третій вовк впивається в тебе своїми іклами. Тебе переповнює різкий біль і злість, які моментально перетворюються в лють, і ти загризаєш останнього супротивника до смерті.

На степ вже зійшла ніч, а повний місяць осяяв холодним світлом. І раптом, дивлячись на місяць, починаєш вити древнім виттям могутнього хижака, який для тебе самого є страшним і незрозумілим. Виття переходить у тремтіння. Але це тремтіння поступово наповнює твоє тіло і душу впевненістю і силою. Ти сильніший за трьох могутніх вовків! Темрява збирається. Ти лежиш на землі і засинаєш. Прокидаєшся тут і зараз: сильна, рухлива, впевнена в собі людина».

Сподіваюся, ця техніка дасть можливість екологічному виходу вашій люті. Якщо ж не допоможе — займіться фізичними вправами чи улюбленою справою. Головне, пам’ятайте, не варто її носити в собі, краще відреаговувати чи трансформувати у щось корисне.

Олена Тіунова, PhD, практикуючий психолог.

098-463-95-80

Шоколадний масаж

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:54

Отож шоколадний вид масажу - це один із особливих видів масажу, який виконується на основі натурального шоколаду.Компонент кофеїну, який входить до складу шоколаду сприяє поліпшенню обмінних процесів в шкірі, живить її, робить ніжною та гладкою.Багато спеціалістів вважають, що саме шоколадний масаж- це найприємніша масажна процедура. + шоколадного масажу:Усунення розтяжок та целюліту, нормалізація циркуляції крові, поліпшення настрою, м якість та гладкість шкіри, омолодження організму.
Протипоказання шоколадного масажу: Надмірна чутливість, захворювання шкіри, варикоз, запальні процеси шкіри, період вагітності, менструація, добро та злоякісні пухлини.
Шоколадний масаж- це відмінний засіб для боротьби із депресією та поганим самопочуттям. Хочете, щоб Ваше тіло "окуталося" в шоколаді, тоді ласкаво просимо в студію масажу body line,де майстер у затишному комфортному кабінеті нанесе на шкіру спеціальну шоколадну масу і своїми вмілими ручками буде корегувати цю шоколадну масу по Вашому тілі.
Неймовірне задоволення,неймовірний кайф- і все це від ШОКОЛАДНОГО МАСАЖУ! Хочеш потрапити у шоколадний рай-приходь до нас на шоколадний вид масажу.

З турботою про Вас – Ваш “Body Line”.

 

Влітку наістися ягід на весь рік не вдасться.

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:51

Ягоди, по праву вважаються їжею довгожителів. Адже при низькій калорійності містять величезну кількість вітамінів, мінералів та поліфенолів. Поліфеноли - це кольорові пігменти, які мають виражену біологічну дію.
Точніше дія в них не одна, а цілий комплекс.
Щоб отримати максимум користі, їжте ягоди свіжими.Поживних речовин засвоїться стільки, скільки ваш організм потребує, а решта виведеться із сечею. Тому вживати щодня по 200 грам чорниці краще, ніж одноразово з'їсти цілий кілограм. Надлишок ягід рекомендую заморозити і споживати щодня, незалежно від пори року.

Існує кілька  способів заготівлі ягід на зиму.
.
1️⃣Заморожування. Заморожування не руйнує вітамінів, мінералів та поліфенолів, а також це хороша можливість  зменшити вживання доданого цукру.  Потім цілі розморожені ягоди можна буде їсти як десерт, додавати до каш, кисломолочного сиру, а з пюре - готувати желе, додавши агар-агар або желатин.
❗ А от  варити компот із заморожених ягід-  просто абсурдно.
.

2️⃣ Сушіння.
Сушені за допомогою спеціального приладу  суниці, малина, вишні, шовковиця, журавлина - ароматний вітамінний смаколик, а також додаток до каш і кисломолочних продуктів.

3️⃣ Варення.
Не найкращий варіант, але можливий. Головне знати міру. Споживайте не більше  1-2 чайних ложки на добу.

Як же ж впливають ягоди на наш організм?
Протидіабетична дія. Ягоди покращують засвоєння глюкози клітинами і тим самим знижують вміст глюкози у крові та інсулінорезистентність.

Протиракова дія. Поліфеноли ягід стимулюють апоптоз- загибель ракових клітин. Думаю, ви вже знаєте, що ракові клітини у нас утворюються щодня , але організм має інструменти, щоб їх виявити і вчасно знешкодити. Одним з помічників у цьому ж поліфеноли.  Вони також є антиоксидантами та проявляють протизапальну дію.

Кардіопротекція.  Ягоди здатні відновлюють цілісність ендотелію судин, тобто заживлюють судини зсередини, підвищують її еластичність, знижують запалення у судинах,  знижують ризик утворення тромбів, знижують вироблення "поганого" холестерину(ЛПНЩ) і підвищують вироблення "хорошого" холестерину (ЛПВЩ), тим самим сповільнюють прогресування атеросклерозу і появу інфарктів та інсультів. А ще  ягоди знижують артеріальний тиск за рахунок оксиду азоту, який розширює судини, у тому числі коронарні. Їсти темні ягоди щодня- це хороша звичка, яка здатна подовжити життя.

Нейропротекція. Проникають у тканини мозку і захищають нейрони від ішемічного стресу, а, отже, покращують пам'ять, увагу та нейропластичність мозку.

Антистрес. Ягоди допомагають нашому організму виробляти мелатонін- гормон сну. Гарний сон- запорука психофізичної рівноваги. З цим не посперечаєшся.

Сповільнюють процес старіння організму. Стимулюють вироблення деяких ферментів, які відповідають за відновлення і оновлення клітин, тобто протидіють старінню. Зокрема, це стосується синтезу гіалуронової кислоти.

Детоксикація. Ягоди нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, є джерелом клітковини, яка з однієї сторони,  зв'язує у кишківнику токсини, радіонукліди, солі сечової кислоти  і виводить їх з організму, а з іншої, є їжею для корисної мікробіоти кишківника. Запобігають розмноженню грибкової флори.

Легка сечогінна дія: зменшують набряки та санують сечовидільні шляхи.

Тепер ви розумієте, що склянка   ягід щодня- це профілактика багатьох небезпечних недуг і вагомий внесок  у ваше здоров'я і активне довголіття. Не так принципово які саме ягоди ви їсте, як те що варто робити це щодня!

Практикуючий лікар-дієтолог Паламарчук Людмила Петрівна

097-210-86-96

Медичне державне страхування в Україні вже працює – Ляшко

Вівторок, 09 травня 2023, 13:36

Державне медичне страхування для українців працює через Програму медичних гарантій, в рамках якої послуги надаються безкоштовно.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на зустрічі з журналістами 8 травня.

З частини податків, які сплачують українці, формується страховий фонд, що спрямовують на державну Програму медичних гарантій (ПМГ).

За необхідності, кошти фонду виділяють й направляють до лікарні, до якої звернувся пацієнт.

Фото: Lenets_Tatsiana/Depositphotos

"Питання в тому, чи буде в нас медичне страхування чи не буде – воно в нас вже є. Просто механізм збору коштів в цей фонд не такий, як звикли, коли  треба заплатити якусь суму Х для того, щоб покрити суму У, яка потрібна при хворобі", – зазначив міністр.

За його словами, також МОЗ розробляє два види добровільного медичного страхування: фармацевтичне і страхування на послуги, які не покриває ПМГ.

"Зараз працюємо над тим, щоб сформувати проактивний перелік послуг, які не покриває ПМГ. Йдемо від зворотного ми не формуємо перелік послуг, який покриває ПМГ, а саме той, який не покривається, щоб він став зрозумілим для всіх…

Такий пакет платних послуг буде сформовано, страхові компанії мусять сформувати вартість цієї страховки і людина зможе собі його купити, аби перезакрити оці послуги, які не входять до ПМГ", – сказав Віктор Ляшко.

Міністр зазначив, що Програма медичних гарантій є однією з ключових напрямків міністерства у 2023 році. Нині на 90% програма фінансується за кошти міжнародних партнерів.

Раніше ми повідомляли, що у МОЗ хочуть переглянути перелік послуг, які входять до Програми медичних гарантій.

Анастасія Поя

 

Сторінка 34 з 68

«ПочатокПопередня31323334353637383940НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер