images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Як перетворити свою лють на ресурс

Понеділок, 25 липня 2022, 11:06

Сьогодні часто люди звертаються за порадою, що робити з тією люттю, яка не має меж і захоплює людину цілком. Коли ми не вміємо нею керувати, вона може бути спрямована на близьких, або ж на себе…

Рекомендую використати техніку візуалізації, яка допоможе відреагувати свою злість і водночас відновити сили.

«Закрий очі і уяви, що тобі тепло і комфортно, мов у солодкому сні. Ти поринаєш в глибини свого Я, відновлюючи досвід генетичної пам’яті. Сутінки… Ти поступово зникаєш в темряві. Ти і є сама темрява…

І ось в далині замайоріло світло. Воно стає все яскравішим і яскравішим, тепер ти потрапляєш в зону світла в безкрайньому степу. Ти — вовк. Відчуваєш свої сильні лапи, гострі ікла, гнучке тіло. Ти — великий і могутній хижак. Ти мчиш через степ, і це твій дім.

Але раптом помічаєш погоню: тебе переслідують три дужі вовки. Сама смерть у тебе на п’ятах. Від погоні нікуди не дінешся, і ти раптом розвертаєшся з твердим наміром знищити їх. Ти відчуваєш неймовірний прилив енергії. Ти накидаєшся на першого вовка і розриваєш йому горло. Стрибаєш на другого і гризеш йому лапи. Але наймогутніший третій вовк впивається в тебе своїми іклами. Тебе переповнює різкий біль і злість, які моментально перетворюються в лють, і ти загризаєш останнього супротивника до смерті.

На степ вже зійшла ніч, а повний місяць осяяв холодним світлом. І раптом, дивлячись на місяць, починаєш вити древнім виттям могутнього хижака, який для тебе самого є страшним і незрозумілим. Виття переходить у тремтіння. Але це тремтіння поступово наповнює твоє тіло і душу впевненістю і силою. Ти сильніший за трьох могутніх вовків! Темрява збирається. Ти лежиш на землі і засинаєш. Прокидаєшся тут і зараз: сильна, рухлива, впевнена в собі людина».

Сподіваюся, ця техніка дасть можливість екологічному виходу вашій люті. Якщо ж не допоможе — займіться фізичними вправами чи улюбленою справою. Головне, пам’ятайте, не варто її носити в собі, краще відреаговувати чи трансформувати у щось корисне.

Олена Тіунова, PhD, практикуючий психолог.

098-463-95-80.

 

Вдвічі більше хворих: у Києві повідомляють про спалах COVID-19

Понеділок, 25 липня 2022, 10:59

У Києві за минулий тиждень на COVID-19 захворіло вдвічі більше людей, ніж позаминулого тижня.

Усього з 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245, повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

За її словами, також збільшується кількість людей, які потребують госпіталізації, що свідчить про збільшення важких випадків коронавірусу.

На думку чиновниці, таке стрімке зростання хворих влітку є приводом згадати про заходи безпеки, зокрема вакцинацію.

Фото: AllaSerebrina/Depositphotos

"Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу", – сказала Гінзбург.

Зробити щеплення у Києві зараз можна зокрема у великих торговельних центрах: в "Гулівері", "River Mall", універмазі "Україна" та інших.

Гінзбург також рекомендує використовувати маски у закритих приміщеннях та уникати великих скупчень людей, а за перших симптомів звертатись за медичною допомогою.

Нагадаємо, в Україні також дозволили робити щеплення другою бустерною дозою вакцини людям, старшим 60 років, а також 18-59-річним із хронічними хворобами.

Міністерство охорони здоров'я рекомендує використовувати як бустерну дозу мРНК вакцини, наразі в Україні – це Pfizer/BioNTech.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

У Китаї виявили перший випадок бубонної чуми у 2022 році

Середа, 20 липня 2022, 10:42

На північному заході Китаю виявили перший у 2022 році випадок зараження бубонною чумою.

Його зареєстрували у міському окрузі Іньчуань у Нінся-Хуейському автономному районі, повідомляють агентство Сіньхуа та Reuters.

Пацієнт повернувся з автономного району Внутрішня Монголія на півночі країни.

Проте уряд району швидко зреагував на випадок: там оголосили про ситуацію IV рівня для запобігання чумі та боротьби з нею.

Фото: grandfailure / Depositphotos

За даними Національної комісії з охорони здоров’я, кількість випадків інфікування людини чумою, високоінфекційною та важкою хворобою у Китаї низька. У 2021 році зареєстрували лише 1 нелетальний випадок, а у 2020 році було 4 пацієнти, 3 з яких померли.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, бубонна чума є найпоширенішою формою людської чуми та найменш важкою.

Переносником захворювання є блохи, які живуть на диких гризунах. Збудник потрапляє в кров і рухається до лімфатичного вузла, де починає розмножуватися. Такі лімфатичні вузли набрякають, болять і називаються "бубонами".

Інкубаційний період хвороби триває до 7 діб. За цей час з'являються симптоми:

  • раптове підвищення температури;
  • озноб;
  • головний біль і ломота в тілі;
  • слабкість;
  • нудота та блювота.

Хворобу підтверджують завдяки лабораторному дослідженню гною з бубон, зразка крові або мокротиння.

 

Гуа-ша масаж

Понеділок, 18 липня 2022, 11:47

Гуаша в перекладі означає ("гуаш"- зішкребти все погане, "sha"- погане, "qua"- рух в одну сторону) - зішкребти все погане із Вашого тіла рухаючись в одному напрямку за допомогою спеціального атрибута - скребка.

Користь масажу Гуаша:

Як говорити з дитиною про зайву вагу?

Понеділок, 18 липня 2022, 11:33

Можливо, я вас здивую, але говорити дитині про те, що  помітили, що у неї є зайва вага не потрібно.
Будьте певні, за вас це вже зробили однокласники сина чи доньки або  друзі з двору, а фільми і реклама нав'язали існуючі стандарти краси. Під цим пресом ніхто так жорстоко не засуджує власне тіло, як сама дитина ( особливо у підлітковому віці!).
Тому будьте максимально тактовними. Не засуджуйте, не повчайте і не наказуйте.  Категорично забороняється жартувати про зовнішність дитини, обзивати її, використовуючи образливі слова, що стосуються ваги. Розмовляючи на цю тему, сфокусуйте увагу на здоров'ї і фізичній витривалості. І ні слова про зовнішність.
Зокрема, ви можете сказати:
"Я помічаю, що ти мало рухаєшся. Знаєш, я теж мало рухаюся. Чим би нам зайнятися разом, щоб бути більш спортивними?"
"Твої харчові звички- нездорові. Як будемо вирішувати цю проблему?"
"Я помічаю, як змінюється твій раціон і те, як ти себе почуваєш. Давай переглянемо список покупок."
Найкраще, що можуть зробити батьки- це забезпечити дитині атмосферу розуміння і підтримки вдома, де дитина відчуватиме, що її люблять незалежно від ваги, зросту, оцінок чи ще чогось.

Практикуючий лікар-дієтолог Паламарчук Людмила Петрівна

097-210-86-96

 

Сторінка 67 з 71

«ПочатокПопередня61626364656667686970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер