images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Який вплив має вакуумно-роликовий масаж на Ваше тіло?

Вівторок, 31 жовтня 2023, 14:53

  • варикоз, хвороби вен і крові;

  • серцево-судинні захворювання;

  • онкологія;

  • вагітність;

  • гострі вірусні захворювання.

Отож, як саме працює вакуумно-роликовий вид масажу та яка його дія на організм?  Основна його причина боротьби – це целюліт, який  виникає через малу фізичну активність, малорухливий спосіб життя і неправильне харчування. В цьому випадку вакуум стимулює розширення тканин і лімфатичних судин, що призводить до підвищення втрат лімфи і венозного відтоку крові. Вакуумний масаж у Львові прибирає всі "накопичення" в проблемних зонах тіла, тим самим знижуючи об’єм тіла і вирівнюючи поверхню шкіри. Поєднання вакууму, механічного масажу і активного збагачення киснем клітин посилює процес ліполізу (розщеплення жирів), в результаті чого людина втрачає вагу. По суті, апаратний вакуумно-роликовий масаж розминає шкіру і жировий прошарок, які в цей час відтягуються за допомогою вакуумної аспірації. Відбувається постачання тканин киснем, активізується метаболізм. В результаті шкіра стає більш пружною і гладенькою, омолоджується і зміцнюється. Крім цього, процедура покращує тонус судин та м’язів. Таким чином, вакуумно-роликовий масаж забезпечує помітний лікувальний ефект при болю в м’язах спини та інших частин тіла.

Тривалість курсу процедур вакуумно-роликового масажу залежить від стадії розвитку целюліту і стану проблемних зон. В середньому для помітного ефекту необхідно 8-12 процедур, з інтервалом не менше 3 днів. Результати будуть помітні вже після першого сеансу, коли з організму виведеться зайва рідина.

Тому дізнавшись, який вплив та значення для Вашого тіла та Вашої форми буде мати вакуумно-роликовий можете зважити всі “за” та “проти” і сміливо прямувати до своєї мети - мати хороше тіло та “ідеальну форму” тіла, а спеціалісти студії масажу “Body line ” радо Вам у цьому допоможуть.

 

Які таємниці приховані за дверима кабінету психолога?

Вівторок, 31 жовтня 2023, 14:51

Сьогодні у більшості людей не виникає запитання: «Хто такий психолог?». Це спеціаліст, який допомагає вирішувати проблеми, пов’язані із внутрішнім світом людини, наприклад, порушення самооцінки, образу Я, переживання, з якими складно самому впоратися, невпевненість, тривога, страхи та інші емоції, що руйнують життя. Психологи допомагають у вирішенні міжособистісних проблем у налагодженні стосунків між людьми та конфліктів.

Професія психолога – досить молода, але з кожним роком набуває все більшої популярності. Адже саме в кабінеті психолога людина зустрічається з самою собою, досліджує власні життєві сценарії, стилі поведінки, способи організації життєвого простору, бачить ті несвідомі грані себе, які раніше залишалися непоміченими. Психолог – це свого роду дзеркало, — неупереджене і наближене до реальності, допомагає виявити справжні причини проблем клієнта.

Найголовніше, чого має навчитися клієнт в кабінеті психолога, це саморозумінню, самодослідженню, турботи про самого себе, здатності адаптуватися до мінливого світу, проявлятися, налагоджувати стосунок з Іншими.

Турбота про себе — це здатність:

  • прислухатися до себе (наприклад: «Що я зараз відчуваю?», «Чого потребую?», «Що для мене є важливим, цінним?», «Я вибираю…»);
  • озвучити без сорому та почуття вини власні потреби.
  • подбати про якість власного життя (де живу, мій особистий простір, контакти, стосунки, робота, зони розвитку, захоплення, рівень достатку, здоров’я, відпочинок, задоволення, подорожі).

З чим пов’язані страхи та упередження щодо роботи з психологом?

  • «Про мою таємницю дізнаються інші люди». Головне правило роботи психолога – збереження конфіденційності та нерозголошення конфіденційних даних.
  • «Мене будуть оцінювати та засуджувати». Психолог ставиться безоцінково та неупереджено до клієнта. Мета психологічної допомоги – вирішення проблеми.
  • «Психолог впливатиме на моє життя». Тільки сам клієнт приймає рішення щодо будь-яких змін у своєму житті, вчиться не перекладати відповідальність за своє життя.
  • «За одну-декілька консультацій все зміниться на краще». Психіка – надто складний механізм, щоб за одну мить змінилося те, що вибудовувалося роками. Інколи потрібен час для переосмислення, народження нових ідей, розвитку поведінкових моделей.

 

Психолог допомагає впоратися з різними життєвими проблемами, хоча не дає прямих порад, не гарантує швидкий успіх і миттєве щасливе вирішення. Для цього людина повинна пройти самостійно свій шлях. А психолог надає в цьому процесі підтримку, опору, необхідні знання, навчає новим більш конструктивним моделям самовияву.

Як краще обрати для себе психолога?

Вибір для себе психолога е непростим, оскільки це людина, якій ми довіряємо найсокровенніше, дозволяємо  торкнутися до граней власної душі. Тому прислухайтеся до своєї інтуїції і водночас дізнайтеся максимально інформацію про спеціаліста, з яким плануєте працювати, — наявність фахової освіти (психолог або психотерапевт), досвід роботи з клієнтами щодо вирішення  схожих проблем, його саморозвиток і підвищення кваліфікації, відгуки.

Психологічна студія АРТ працює з 2020 року, але в неї тривала історія взаємодії з клієнтами щодо надання психологічних послуг:

  • Психологічні консультації для дорослих та дітей.
  • Освітні тренінги («Основи арттерапії». «Казкотерапія». «Архетипи і маски»).
  • Ресурсні зустрічі для жінок «Women’s space».
  • Заняття для сімейних пар «Разом до гармонії».
  • Виїзний інтенсив «АртХутір».

 

У Психологічній студії АРТ працюють кваліфіковані фахівці, які допоможуть впоратися з різними психологічними проблемами і нададуть якісну допомогу.

 

Олена Тіунова, практикуючий психолог.

098-463-95-80

Лікар Ярослав ПІНКЕВИЧ володіє унікальними методиками остеорефлексотерапії та вісцерального масажу.

Вівторок, 31 жовтня 2023, 14:48

Ярослав Володимирович ПІНКЕВИЧ, лікар-терапевт вищої категорії заснував у 1996 році першу у місті Тернополі приватну медичну практику і вже понад двадцять п’ять років надає пацієнтам висококваліфіковану  медичну допомогу. Медичну освіту Ярослав Пінкевич здобув у Тернопільському медичному інституті. Вертебрологію , лише один з України, вивчав у інституті післядипломної освіти лікарів Чеської республіки м. Прага в провідних європейських фахівців-вертебрологів, для чого спеціально  вивчив чеську мову.

Ярослав Володимирович володіє сучасною методикою ін’єкційного лікування захворювань суглобів – введення в порожнину хворого суглоба гіалуронової кислоти, яка знімає запальні процеси та виконує змащувальну дію впродовж тривалого часу. Деколи  лише одної ін’єкції на рік вистачає для значного покращення стану колінного суглоба при остеоартрозі!

Другий напрямок – лікування захворювань хребта, зокрема кил міжхребцевих дисків. Унікальний метод лікування кил міжхребцевих дисків ін’єкціями – остеорефлексотерапію, Ярослав Володимирович  вивчав у 1989 році в Латвійському інституті експериментальної та клінічної медицини під керівництвом автора методики, професора Георгія Олександровича Янковського. Цей метод в Україні практикують лише два лікарі. Препарат вводиться безпосередньо в кістку і забезпечує високу концентрацію ліків у хворому місці. Лікувальні препарати для ін’єкцій підбираються індивідуально для кожного пацієнта, з огляду на вид захворювання та його загальний стан.  Метод введення ліків безпосередньо в кістку – остеорефлексотерапію – можна використовувати також при гострих болях у спині, килах міжхребцевих дисків та інших захворюваннях суглобів і хребта, п’яткових шпор, які потребують зняття запальних процесів, набряків та лікування певних патологічних процесів опорно-рухового апарату людини без хірургічного втручання. Дуже ефективна ця методика при лікуванні переломів кісток. Полегшення пацієнти відчувають вже після першої процедури. Курс лікування призначається на основі КТ або МРТ-діагностики.

Ярослав Володимирович також досконало володіє методом мануальної терапії живота – технікою вісцерального масажу, яка дозволяє лікувати опущення шлунка (гастроптоз) та закид жовчі у шлунок. Гастроптоз викликає у хворих багато неприємних симптомів і техніка вісцеральної терапії чудово допомагає людям з різними захворюваннями шлункового-кишково-тракту. Вже після першої  процедури вісцерального масажу пацієнти відчувають позитивні зміни, оскільки опущений шлунок поступово зрушується в анатомічно правильне положення і, відповідно, зменшується біль.

За роки медичної практики Ярослав Володимирович допоміг багатьом пацієнтам вилікувати або суттєво покращити стан та стабілізувати захворювання суглобів і хребта, позбутися гастроптозу та повернутися до активного життя. Чим швидше пацієнти звертаються до лікаря при виникненні перших симптомів захворювання, тим кращі шанси та результати лікування. Тож не варто зволікати з візитом до лікаря. Своєчасне медичне обстеження, регулярне звернення до лікаря – це шлях до повноцінного та якісного життя.

Лікар вищої категорії

Ярослав Володимирович ПІНКЕВИЧ,

Амбулаторна медична допомога,

м. Тернопіль, вул. М.Ломоносова, 41,

+38(098)2598811

(інстаграм) vertebrologiaternopil

Ліц. МОЗ України АБ 554009 від 18.08.2010

Спілкувався Володимир Уруський

 

Які зміни відбуваються у мозку жінки під час менструації – дослідження

Вівторок, 24 жовтня 2023, 08:51


Менструальний цикл впливає не лише на фізіологію, але й змінює процеси в мозку.

Про це свідчать результати досліджень нейробіологинь Елізабет Різор і Вікторії Бабенко з Каліфорнійського університету, опубліковане в bioRxiv, пише Science Alert.

Науковиці спостерігали за змінами у мозку 30 жінок впродовж менструального циклу.

"Ці результати є першими, які повідомляють про одночасні зміни мікроструктури білої речовини людини та товщини кори в усьому мозку, що збігаються з гормональними ритмами менструального циклу", – пишуть дослідниці.

Вони пояснили, що ймовірно вплив менструального циклу на головний мозок може не обмежуватися класично відомими областями на осі гіпоталамус-гіпофіз-гонади (HPG).

Раніше науковці дослідили, що у ссавців відбуваються циклічні коливання гормонів HPG під час менструального циклу, які впивають на нервову систему. Однак, було вкрай мало досліджень, як саме ці зміни впливають на людський мозок.

Науковці виявили, що мікроструктура білої речовини – жирової мережі нейронних волокон, які передають інформацію між областями сірої речовини – змінюється з гормональними змінами. Зокрема під час статевого дозрівання, використання оральних контрацептивів, гормональної терапії та терапії естрогенами після менопаузи.

Вчені провели МРТ-сканування мозку жінок під час трьох менструальних фаз: менструації, овуляції та середини лютеїну (періоду від овуляції до менструації). В учасниць також вимірювали рівень гормонів.

Результати показали, що коли гормони коливаються, об’єм сірої та білої речовини також змінюється, як і об’єм спинномозкової рідини.

Зокрема, безпосередньо перед овуляцією, коли гормони 17β-естрадіол і лютеїнізуючий гормон підвищуються, мозок учасників показав зміни білої речовини, що свідчить про швидку передачу інформації.

Перед овуляцією підвищується фолікулостимулюючий гормон та  допомагає стимулювати фолікули яєчників. Науковці з'ясували, що він пов’язаний із товщиною сірої речовини.

А рівень прогестерону, який підвищується після овуляції, пов’язаний зі збільшенням об’єму тканини та зменшенням об’єму спинномозкової рідини.

"Хоча ми наразі не повідомляємо про функціональні наслідки або кореляти структурних змін мозку, наші висновки можуть мати наслідки для гормональних змін у поведінці та пізнанні. Дослідження зв’язків між мозком і гормонами в мережах є необхідним для розуміння того, як нервова система людини функціонує щодня, під час гормональних перехідних періодів і протягом усього життя людини", – зазначають дослідники.

Вікторія Андрєєва

Відтепер перший е-рецепт можна отримати дистанційно – МОЗ

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 13:42

Відтепер перший електронний рецепт можна отримати без особистого візиту до лікаря.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Пацієнт може отримати е-рецепт, навіть якщо перший раз до лікаря звертається дистанційно.

До винятку потрапляють ті, хто проходять замісну підтримувальну терапію.

"У своєму рішенні лікар має спиратися на отримані від пацієнта дані про його поточний стан, скарги, а також відомості з його первинної облікової медичної документації. Також він обов’язково повинен внести медичні записи про таку взаємодію до електронної системи охорони здоров’я", – пояснюють у МОЗ.

Раніше пацієнт міг отримати перший е-рецепт без особистого візиту до лікаря лише за наявності гострих чи хронічних захворювань.

Нагадаємо, в Україні збільшили термін дії електронних рецептів на деякі препарати.

Також у МОЗ розповіли, як отримати рецепт на ліки, якщо ви живете в селі

Альона Павлюк

 

Сторінка 17 з 67

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер