images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


У Покровську з понеділка закриваються відділення банків – голова ОВА

Середа, 28 серпня 2024, 13:25

місті Покровськ Донецької області з понеділка перестануть працювати банківські відділення.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"До кінця тижня у Покровську ще працюватимуть банківські установи, але з понеділка залишаться тільки банкомати", - заявив він.

За його даними, у місті досі залишаються 38 тисяч людей і близько 1900 дітей.

"Всі вони повинні евакуюватися до більш безпечних регіонів України", - вважає голова ОВА.

Нагадаємо:

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розпорядився посилити комендантську годину в Покровській громаді та в самому місті Покровську.

Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк 19 серпня зазначив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Економічна правда.

 

"Укрзалізниця" з вересня запускає постійний Інтерсіті+ між Києвом та Одесою

Четвер, 22 серпня 2024, 13:00

"Укрзалізниця" з 6 вересня призначає на постійній основі курсування поїзда Інтерсіті+ між Києвом та Одесою.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, поїзд №763/764 вирушатиме з Києва по середах, пʼятницях та неділях о 14:56 та прибуватиме до Одеси о 22:28.

У зворотному напрямку, з Одеси, поїзд вирушатиме з 7 вересня по четвергах, суботах та понеділках о 6:10 та прибуватиме до столиці о 13:49.

"Квитки будуть в продажі у застосунку "Укрзалізниці", на сайті, в чат-боті та в касах вокзалів", - зазначили в компанії.

Нагадаємо:

Корея профінансує закупівлю 20 поїздів Hyundai для України

Економічна правда

Україна різко збільшила імпорт бензину перед підняттям акцизів

Середа, 21 серпня 2024, 14:36

У першій половині серпня імпорт бензину зріс на третину.

Про це повідомляє enkorr.

У першій половині серпня імпорт бензину в Україну зріс на 30%, до 4870 тонн, свідчать дані Консалтингової групи "А-95". Тенденція зростання зберігається з квітня, але в серпні обсяги добових постачань сягнули максимальних значень.

Повідомляється, що збільшенню імпорту високооктанового пального протягом останніх чотирьох місяців сприяло сезонне зростання попиту, а в серпні учасники ринку почали готуватися до вересневого підвищення акцизу.

"Реалізація в роздробі в серпні практично не змінилася, але на очікуваннях зростання ставок акцизу компанії везуть більше, ніж потрібно", – сказав представник однієї з мереж.

Зростання попиту на внутрішньому ринку задовольнялося переважно завдяки збільшенню постачань бензину з південного напрямку.

Зокрема у серпні компанії активно купували пальне з Греції. За 18 днів місяця імпортери привезли 19 400 тонн бензину, що на 10 800 тонн більше порівняно з аналогічним періодом липня.

В повідомленні додають, що на думку учасників ринку, в третій декаді серпня імпорт бензинів почне зменшуватися.

Нагадаємо:

Верховна Рада розблокувала підписання закону про підвищення акцизного податку на паливо: блокуючи постанови провалили голосування.

Так, новий законопроєкт передбачає підвищення ставок акцизів податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Євросоюзі.

ОЛЕКСІЙ АРТЕМЧУК

 

Рада ухвалила закон, який забороняє рекламу на упаковках ліків

Середа, 21 серпня 2024, 13:54

Верховна Рада підтримала законопроєкт №11172, який забороняє розміщувати інформацію рекламного характеру на упаковках ліків.

Про це повідомив народний депутат фракції "Слуга Народу", голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Як йдеться в пояснювальній записці, відтепер виробники лікарських засобів не зможуть розміщувати на зовнішній і внутрішніх упаковках інформацію про необґрунтовані переваги препарату та інші дані, які сприятимуть просуванню його на ринку.

Також вимога стосується відомостей про юридичних чи фізичних осіб, які не є виробниками чи власниками реєстраційного посвідчення на ліки.

"Це вводить в оману споживачів лікарських засобів і сприяє популяризації окремих суб’єктів господарської діяльності, що суперечить правилам чесної конкуренції", – йдеться в тексті пояснювальної записки.

Енергетики трохи посунули час дії графіків відключень у понеділок

Понеділок, 19 серпня 2024, 12:54

Застосування графіків відключень у понеділок 19 серпня посунулось на 30 хвилин вперед - з 17:30 до 21:30.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

"За інформацією від "Укренерго" дія графіків відключень почнеться з 17:30 (замість 17:00) і триватиме до 21:30 (замість 21:00)", - йдеться у повідомленні.

Довідка: коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Як протягом доби розподілити це навантаження, якою буде тривалість черги – відповідальність обленерго. Саме обленерго формують відповідні графіки для кожного регіону. "Укренерго" визначає лише кількість черг, яку одночасно мають відключити всі обленерго в країні.

Нагадаємо:

Раніше, за вказівкою НЕК "Укренерго" графіки погодинних відключень електроенергії у понеділок 19 серпня планували застосовувати з 17:00 до 21:00.

Економічна правда.

 

Сторінка 1 з 85

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер