images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Уряд розробляє новий порядок електронного бронювання військовозобов’язаних через “Дію”

Понеділок, 22 квітня 2024, 12:16

У Кабінеті міністрів розробляють новий порядок електронного бронювання співробітників через “Дію”. Уряд намагається запустити цей механізм уже вдруге, пише Forbes.

Інформацію про підготовку порядку бронювання військовозобов’язаних через портал “Дія” підтвердила перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу.

Видання додає, що головна відмінність нового підходу полягає у відмові від паперового формату бронювання на користь електронного.

“Постанова не вносить суттєвих змін у саму концепцію броні – як і раніше, можна забронювати лише 50% військовозобовʼязаних працівників, і лише критично важливих для економіки підприємств”, – пояснює видання.

Якщо компанія хоче забронювати понад половину співробітників, що підпадають під призов, треба додаткова аргументація. У документі не вказано, які дані у цьому разі має надати компанія.

Видання також описує процес, який пропонують для електронного бронювання. Передбачається, що керівник підприємства (або уповноважена ним особа) має пройти ідентифікацію у “Дії” та подати перелік осіб співробітників для бронювання у довільній формі, а також інформацію про компанію.

“Для бронювання потрібно надати такі дані про співробітника: прізвище, імʼя та по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код, склад військовозобовʼязаного (рядовий, сержантський, старшинський або офіцерський), номер військово-облікової спеціальності, тип військово-облікового документа (серія та номер за наявності), відмітка про посаду керівника або заступника керівника підприємства. Дані про підприємство: повна назва, адреса та ЄДРПОУ”, – конкретизує видання.

Програма може блокувати подання переліку. Це станеться, якщо компанія перевищила ліміти за кількістю заброньованих співробітників, не уточнювала дані про кількість військовозобовʼязаних у ТЦК, або через наявність у співробітників незакритих адміністративних проваджень про порушення мобілізаційного законодавства.

Але якщо все пройшло успішно, то керівник підприємства завіряє перелік електронним підписом.

“Далі дані звіряються з даними у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. У разі успішної перевірки у реєстрі одразу формується позначка про бронь, а у “Дії” – відповідний сертифікат”, – додає видання.

Забронювати працівника можна на один чи шість місяців. Ліквідувати бронь також можуть. Серед причин – закриття підприємства або звільнення працівника, а також якщо у компанії закінчився контракт для виготовлення товарів і надання послуг для ЗСУ.

Співрозмовники видання кажуть, що запустити процес електронного бронювання можна швидко. Але головна перепона полягає в погодження процедури з Генштабом та Міноборони.

“Генштаб та Міноборони хочуть, щоб людина йшла в ТЦК. Нам це не підходить, – пояснив співрозмовник у Мінцифри. – Наше бачення: ніяких походів до ТЦК, бо вони вимагають з людей гроші. Все онлайн”

 

Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck через несправність

П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:22

 
REUTERS

Автовиробник Tesla відкликає 3878 автомобілів моделі Cybertruck для заміни накладки на педаль газу.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

В автомобілях мають замінити накладку на педаль газу, що могла ослабнути й застрягнути в обшивці. Заблокована педаль газу може призвести до мимовільного прискорення автомобіля, що збільшує ризик аварії, йдеться у повідомленні регулятора.

Tesla безкоштовно відремонтує або замінить педаль у відкликаних авто, а власників транспортних засобів повідомлять про це у червні, зазначили у NHTSA.

Нагадаємо:

Компанія Ford відкликає майже 43 000 невеликих позашляховиків через те, що бензин може витікати з паливних форсунок на гарячі поверхні двигуна, збільшуючи ризик пожежі. Але відкликання не передбачає усунення витоків палива.

АРТУР КРИЖНИЙ

Замінили Білорусь на Туреччину. Київ закупить 85 нових автобусів

П'ятниця, 05 квітня 2024, 12:49

Столичне КП "Київпастранс" уклало договір з турецькою Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii Ve Ticaret A.Ş. на поставку автобусів в рамках кредиту ЄІБ.

Про це повідомляє AllTransUA.

Видання зазначає, що оголошення тендеру відбулось ще в березні 2021 року, втім розкриття пропозицій доволі багато разів переносилось, та відбулось лише у листопаді 2021 року.

Потім оцінку пропозицій призупинили через повномасштабне вторгнення з боку РФ, процеси по тендеру відновились лише в 2023 році. Всього учасників торгів було два, другим була компанія Otokar.

Перша партія автобусів має надійти вже за 8 місяців після сплати авансу, а вся партія не пізніше ніж за 22 місяці. Раніше в ЗМІ повідомлялось що мова йде про 85 одиниць. Вартість договору сягне 18,6 млн євро.

Попри те, що в оголошенні не вказується жодної детальної інформації про продукт, видання припускає, що  найбільш імовірно Києву будуть поставлені автобуси Anadolu Isuzu Citiport 12 В 2017 році компанія Anadolu Isuzu надсилала до України декілька демонстраційних зразків які подорожували різними містами.

Читайте також: Кличка "підкинули" на вибори: що не так з придбаними Києвом білоруськими автобусами

Київ може залишитися без нових тролейбусів. Що сталось?

Нагадуємо:

Комунальне підприємство "Київпастранс" оголосило тендер на закупівлю 12-метрових автобусів з низькою підлогою і супутніх послуг на орієнтовну суму 18,595 мільйона євро, контракт на поставку яких фінансуватиметься за кошти Європейського інвестиційного банку.

У 2020 році Київ отримав 50 автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ в рамках договору про фінансовий лізинг.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Пасивний захист врятував половину підстанцій "Укренерго" під час останніх атак РФ

Четвер, 04 квітня 2024, 13:41

Під час останніх масованих атак росіян "Укренерго" вдалося врятувати не менше половини обладнання підстанцій завдяки пасивному захисту.

Про це заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький в коментарі "Укрінформу".

"Захист себе виправдав, врятували не менше половини об'єктів від руйнування протягом цієї серії атак", - сказав Кудрицький.

Крім того, "Укренерго" планує й далі нарощувати системи пасивного захисту.

"Це не одноразовий процес, і не швидкий. Це величезні конструкції, облаштування яких вимагає величезних і фінансових, і людських ресурсів", - пояснив очільник компанії.

Нагадаємо:

Російські війська 3 квітня вперше прицільно атакували тилову сонячну електростанцію.

Протягом доби ворог атакував енергетичну інфраструктуру у Харківській та Дніпропетровській областях. На Харківщині через атаку дронами вночі пошкоджено обладнання енергооб’єкта.

АРТУР КРИЖНИЙ


ВПО та сім’ї постраждалих від війни можуть отримати грантове фінансування на власну справу від Товариства Червоного Хреста

Четвер, 28 березня 2024, 14:24

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України приймає заявки на грантове фінансування для започаткування, розвитку чи відновлення власної справи.

Участь можуть взяти внутрішньо переміщені особи з реєстрацією в Тернопільській громаді, а також домогосподарства з місцевого населення, постраждалих від наслідків війни (ветерани війни та члени їх сімей).

Подати заявки можна до 15 квітня цього року. Сектори, які можуть претендувати на фінансування: сільське господарство, виробництво, послуги, торгівля.

Для того, що взяти участь у відборі заявок на конкурс потрібно:

  • перейти за посиланням та завантажити на свій персональний комп`ютер зразок анкети учасника програми грошової допомоги та шаблон бізнес-плану;
  • заповнити анкету в друкованому вигляді та принести разом з пакетом документів (оригінали + їх ксерокопії).

Прийом документів проводиться за адресою: м.Тернопіль, вул. Мостова бічна, 6, з понеділка по п’ятницю, з 10:00 год по 15:00 год.

 

Сторінка 1 з 80

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер