images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Нідерланди спрямували 40 мільйонів євро грантів для підтримки України через ЄБРР

Четвер, 18 травня 2023, 10:38

Нідерланди - член-засновник ЄБРР - виділить 40 мільйонів євро банку у вигляді грантів для підтримки операцій банку в Україні.

Про це йдеться у повідомленні ЄБРР.

"Це є продовженням попереднього внеску в розмірі 72 млн євро у вигляді грантової підтримки кредиту ЄБРР, що надається "Укренерго".

Це допоможе енергопостачальнику забезпечити невідкладний ремонт інфраструктури, яка зазнала значних руйнувань під час війни Росії проти України. Крім того, Нідерланди надали 25 млн євро гарантій на підтримку приватних компаній, які працюють у критично важливих галузях аграрного сектору України, включаючи сільське господарство, харчову промисловість, транспорт та імпорт", - нагадали в банку.

"Нідерланди є частиною зростаючої групи донорів, які відреагували через ЄБРР і надали фінансову та технічну підтримку для задоволення найнагальніших потреб України під час війни. На сьогоднішній день було надано близько 1,5 мільярда євро для підтримки української економіки", - йдеться в повідомленні.

У партнерстві з міжнародними донорами банк взяв на себе зобов'язання надати 3 млрд євро фінансування протягом 2022 та 2023 років, щоб допомогти підтримати функціонування українського бізнесу та економіки.

У 2022 році ЄБРР спрямував 1,7 млрд євро на підтримку України, резюмували у фінустанові.

Економічна правда

 

У мобільному застосунку "Нової пошти" стався збій: які послуги працюють

Четвер, 18 травня 2023, 10:38

Оператор експрес-доставки "Нова пошта" через технічний збій тимчасово не надає послуги в застосунку, також недоступною є доставка відправлень у поштомати.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Через збій тимчасово не працює мобільний застосунок компанії та сервіс авторизації.

"Усі, хто очікують посилки у поштомат сьогодні, - найближчим часом  зателефонує оператор Нової пошти і уточнить ваші побажання: зручний для вас спосіб доставки або можливість зачекати отримання у поштоматі", - додали в компанії.

Водночас усі послуги по відправці посилок і вантажів та фінансові послуги можна отримати в усіх відділеннях оператора. Також працюють усі інші цифрові точки контакту - API, бізнес-кабінет, сайт.

"Ми докладаємо усіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити роботу мобільного застосунку. Щойно ми відновимо його роботу - одразу повідомимо у соціальних мережах та на сайті компанії", - резюмували в "Новій пошті".

Економічна правда

Права власності на 700 тисяч компаній обліковуватимуть по новому

Четвер, 18 травня 2023, 10:36

З 1 січня 2024 року права власності (частки) в товариствах з обмеженою відповідальністю (ТОВ) та товариствах з додатковою відповідальністю (ТДВ) зможе обліковувати "Національний депозитарій" (НДУ).

Відповідне рішення 17 травня прийняла Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Наразі права власності в ТОВ та ТДВ фіксуються реєстраторами та відображаються в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР).

Облік часток в НДУ буде можливим у випадку одностайного прийняття такого рішення всіма учасниками компанії з відповідним закріпленням в статуті. Тобто це право, а не обов'язок.

Компанії, які скористаються ним, але з тих чи інших причин захочуть відмовитись від послуг НДУ можуть повернутись в облікову систему ЄДР.

Що дає компаніям переведення обліку прав власності на частки до депозитарної системи? Серед названих НДУ переваг варто відзначити можливість проведення зборів учасників в електронній формі, вищий ступінь захисту системи у порівнянні з ЄДР.

Як і у випадку з державним реєстром інформація про власників часток в компаніях буде публічною, але розкриватиметься на сайті НДУ.

"Реалізація проєкту щодо запровадження можливості переведення обліку часток до депозитарію стала відповіддю на запит товариств щодо відповідних послуг", – пояснив член правління НДУ Олексій Тарасенко.

За останніми даними Державної служби статистики, станом на кінець 2020 року в Україні було зареєстровано 674 тис ТОВ та 1,5 тис ТДВ.

Економічна правда

 

Росія погодиться продовжити зернову угоду - Bloomberg

Середа, 17 травня 2023, 12:09

Зернова угода, яка дозволяє Україні експортувати врожай із трьох ключових портів через Чорне море, буде продовжена.

Про це Bloomberg повідомили турецькі чиновники на умовах анонімності.

За словами джерел, Росія поки що погоджується залишитися в угоді.

Угода, укладена за посередництва Туреччини та ООН, збереже відкритим великий торговий шлях та збільшить світові постачання продовольства.

Росія погрожувала вийти з угоди, якщо перешкоди для поставок власного врожаю та добрив не будуть усунені.

Нагадуємо:

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що Росія шантажує світ зривом чорноморської зернової угоди і вдає, ніби програє від її дії, а насправді експорт зерна з РФ зріс удвоє.

Україна не виключає, що угода, яка дозволяє безпечний експорт українського зерна Чорним морем, закінчиться 18 травня, коли спливає термін її дії, і жодних додаткових переговорів на цьому тижні не планується.

Сторони так званої "зернової угоди" наближаються до домовленості про її продовження після дводенних переговорів у Стамбулі.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

У Києві громадський транспорт везтиме пасажирів до укриття під час тривоги

Середа, 17 травня 2023, 10:48

У Києві під час повітряної тривоги наземний громадський транспорт буде зупинятися біля найближчого укриття, в’їзд до міста вантажівок під час тривоги буде заборонений.

Джерело: пресслужба Київської міської державної адміністрації

Дослівно: "Із 22 травня наземний громадський транспорт столиці у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття

У разі повітряної тривоги КП "Київпастранс" та приватні компанії, що надають послуги з перевезення пасажирів, мають робити зупинку біля найближчого укриття для населення, розміщеного за маршрутом руху. Відповідне рішення ухвалила сьогодні Рада оборони міста Києва".

Деталі: У КМДА запевняють, що водій транспорту робитиме оголошення про найближче укриття (підземну станцію метро, підземний перехід, укриття в будинках тощо). Контроль за зупинкою забезпечуватиме управління патрульної поліції.

Крім того, із 22 травня буде заборонений в’їзд до Києва великогабаритного транспорту під час повітряної тривоги. У КМДА уточнили, що йдеться про вантажівки загальною масою понад 4,5 тонни. Контроль за цим забезпечуватимуть Нацгвардія та патрульна поліція.

Нагадаємо:

Із серпня у Києві наземний громадський транспорт, зокрема і приватні перевізники, під час повітряної тривоги зупиняє рух у безпечному місці відповідно до ПДР.

Українська правда

 

Сторінка 27 з 80

«ПочатокПопередня21222324252627282930НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер