images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


TikTok посилить боротьбу з дезінформацією та маніпуляціями перед виборами в ЄС

Середа, 14 лютого 2024, 12:01

Соціальна мережа TikTok, яка належить компанії ByteDance, заявила про посилення боротьби з фейковими новинами напередодні виборів до Європейського парламенту в червні цього року.

Про це повідомляє Reuters.

Для боротьби з дезінформацією Tiktok запустить так звані "виборчі центри" на місцевих мовах, які є продовженням роботи соцмережі ще у 2021 році, і яка прискорилася минулого року, коли Греція, Нідерланди, Польща, Словаччина та Іспанія пішли на вибори.

"Наступного місяця ми запустимо локалізований додаток "Виборчий центр" для кожної з 27 країн-членів ЄС, щоб люди могли легко відокремити факти від вигадок", - зазначив керівник відділу довіри та безпеки TikTok в регіоні EMEA Кевін Морган.

За даними компанії, близько 30% депутатів Європейського парламенту користуються TikTok.

"Працюючи з місцевими виборчими комісіями та організаціями громадянського суспільства, ці виборчі центри стануть місцем, де наша громада зможе знайти достовірну та авторитетну інформацію", - сказав він.

За словами Моргана, TikTok, який наразі співпрацює з дев'ятьма організаціями з перевірки фактів у Європі, планує розширити свою мережу фактчекінгу та запустити дев'ять додаткових кампаній з медіаграмотності цього року.

Нагадаємо:

Компанії ByteDance, яка володіє TikTok, загрожують великі штрафи, оскільки Європейський Союз готує перевірку відповідно до нових правил модерації контенту через побоювання щодо ризиків для неповнолітніх.

 

Ще 330 військовослужбовців з Тернополя отримають виплати по 10 000 гривень на спорядження

Середа, 07 лютого 2024, 12:23

7 лютого на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям.

Відтак, ще 330 тернопільських військовослужбовців отримають одноразову грошову допомогу (10 000 грн) на забезпечення спорядженням та технічними засобами на загальну суму 3 300 000 грн.

Рішення про виплати приймаються почергово в міру надходження заяв від захисників.

Нагадаємо, заяву на одноразову грошову допомогу у розмірі 10 000 грн тернопільські військовослужбовці можуть подати впродовж року.

Подати документи тернопільські Захисники та Захисниці на отримання допомоги можуть у відділі звернень Тернопільської міської ради за адресою м.Тернопіль, вул. Листопадова, 6 (1 поверх) у робочі дні.

Країни G7 посилять правила щодо обмеження цін на російську нафту

Вівторок, 06 лютого 2024, 10:10

З 20 лютого Міністерство фінансів Японії посилить обмеження цін на російську нафту, які ввели країни Великої сімки.

Про це повідомляє видання Nikkei.

Наразі від перевізників і страхових компаній потрібно отримувати декларацію-підтвердження, що ціна на російську нафту не перевищує встановлений поріг. Цей документ діє весь період договору страхування чи транспортування.

Натомість Мінфін Японії запропонував посилити ці правила та зобовʼязати показувати цей документ при кожному завантаженні.

Зазначається, що декларації не будуть потрібні, якщо ціни прописані в контракті. Якщо влада запідозрить імпортера у перевищенні цінового порогу, вона зможе вимагати від нього більше інформації про транспортні витрати та страхові внески.

Нагадаємо:

Китай збільшив поставки російської нафти, яка торгується зі знижкою, до рекордних 107 млн тонн у 2023 році, попри західні санкції. Китай має на меті збільшувати імпорт.

 

Ринок нових комерційних авто у січні зріс на 11%

Понеділок, 05 лютого 2024, 11:53

 
GETTY IMAGES

Упродовж січня на українському ринку було реалізовано 783 нових комерційних авто (вантажних та спеціальних), що на 11% більше, ніж у січні 2023 року.

Про це повідомляє Асоціація автомобілевиробників Укравтопром.

"Відставання від січневого показника довоєнного 2021 року в цьому сегменті автомобільного ринку становить 13%", - зазначили в Асоціації.

То п’ятірки найбільш популярних марок серед нових комерційних авто у минулому місяці увійшли:

  • RENAULT - 259 од.;
  • JAC - 50 од.;
  • OPEL - 41 од.;
  • CITROEN - 39 од.;
  • MERCEDES-BENZ - 36 од.

Нагадуємо:

У грудні 2023 року в Україні було реалізовано 1160 нових комерційних автомобілів (вантажних та спеціальних), що на 12% більше, ніж у листопаді.

Всього торік парк вантажних та спеціальних автомобілів поповнили 11,3 тисяч нових транспортних засобів, що на 65% більше, ніж у 2022 році.

Єврокомісія пропонує продовжити безмитний режим для товарів з України, але зі змінами

Середа, 31 січня 2024, 12:25

Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн Євросоюзу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Для України Єврокомісія пропонує продовжити пільгові умови торгівлі з призупиненням імпортних мит і квот ще на один рік, що має забезпечити підтримку української економіки в умовах війни.

Водночас у пропозицію включили "посилений запобіжник" для захисту інтересів європейських аграріїв.

"З цією метою, і зважаючи на значне зростання імпорту деякої аграрної продукції з України до ЄС у 2022-2023 роках, поновлені автономні торговельні заходи містять посилений механізм запобіжників. Це дозволяє швидке реагування у разі значних викривлень на ринку ЄС чи ринку однієї з країн-членів", – пояснюють у комюніке.

Для трьох видів продукції – м’яса птиці, яєць і цукру – передбачається механізм "екстреного гальмування", щоби "стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках". Це означає, що у разі перевищення даних обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи.

У цій же пропозиції Єврокомісія пропонує ще на рік продовжити призупинення мит на імпорт з Молдови.

Пропозицію далі має розглянути Європарламент і Рада ЄС.

Нагадаємо, пільговий режим торгівлі ЄС з Україною діє з 4 червня 2022 року і продовжувався у 2023 році. Водночас, через невдоволення фермерів ЄС на кілька місяців 2023 року запроваджував тимчасові обмеження для деяких видів агропродукції, а окремі країни, зокрема Польща, продовжили їх і після скасування на рівні Євросоюзу, в односторонньому порядку.

Термін дії поточного продовження режиму торгівлі без мит і квот для України спливає 5 червня 2024 року, для Молдови – 24 липня 2024 року.

У Єврокомісії зазначають, що загальний імпорт з України до ЄС з жовтня 2022 до жовтня 2023 року зріс сягнув 24,3 млрд євро, тоді як на жовтень 2021 сягав 24 млрд євро.

Європейська правда

 

Сторінка 4 з 80

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер