images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Apple скоротить невелику кількість співробітників – Bloomberg

Вівторок, 04 квітня 2023, 11:06

Компанія Apple Inc. скорочує невелику кількість посад у своїх корпоративних роздрібних командах, що стало першим відомим скороченням робочих місць відтоді, як компанія почала затягувати паски в минулому році.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, які говорили на умовах анонімності.

За словами співрозмовників агентства, компанія скорочує посади в так званих командах з розвитку та збереження об'єктів. Ці групи відповідають за будівництво та обслуговування роздрібних магазинів Apple та інших об'єктів по всьому світу.

Хоча кількість посад, що скорочуються, встановити не вдалося, і вона, ймовірно, дуже мала, цей крок є новим кроком для найдорожчої у світі компанії, чиї конкуренти скорочують свої ряди в умовах нестабільної економіки і млявих споживчих витрат.

Apple позиціонує цей крок як зусилля з оптимізації, а не звільнення. Компанія повідомила сівробітникам, що зміни покликані покращити обслуговування магазинів по всьому світу і що компанія надасть підтримку працівникам, яких це торкнеться.

Виробник iPhone значною мірою утримується від корпоративних звільнень, навіть якщо він урізає бюджет і скорочує значну частину своєї підрядної робочої сили, в тому числі інженерів, які працюють за контрактом, рекрутерів і охоронців.

Компанія вже скорочувала робочі місця до пандемії, коли звільнила кілька сотень співробітників свого підрозділу з розробки безпілотних автомобілів.

Останнім кроком Apple повідомила працівникам цих груп, що вони матимуть можливість повторно подати заявку на низку посад, подібних до тих, на яких вони працювали раніше. Ті, хто не погодиться на нову роботу, отримають зарплату за чотири місяці, повідомили джерела.

Представник Apple відмовився від коментарів.

Станом на вересень, коли закінчився останній фінансовий рік, в Apple працювало 164 000 співробітників. Компанія не розширювала свою робочу силу так швидко, як багато великих технологічних компаній під час пандемії, що зменшило потребу в значних звільненнях. Її конкуренти, зокрема Amazon та Google Alphabet Inc. скоротили десятки тисяч робочих місць.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб – НАЗК

Вівторок, 04 квітня 2023, 11:05

До переліку спонсорів та причетних до розв'язаної Росією війни вже внесли 24 тисячі осіб.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова НАЗК Олександр Новіков, пише "Укрінформ".

"Будь-яка іноземна компанія, яка продовжує працювати у РФ, спонсорує убивства українців. Національне агентство з питань запобігання корупції з перших днів війни на пропозицію Міністерства закордонних справ ідентифікує причетних до російської війни.

Ми створили найбільшу у світі базу причетних до війни. Це 24 тисячі осіб. В Україні за рахунок функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу в світовій історії кількість осіб", - розповів Новіков.

За словами голови НАЗК, окремою частиною цього проєкту є міжнародний реєстр спонсорів війни, до якого вносяться міжнародні компанії, які досі працюють у Росії.

Він автоматично індексується спеціальною базою даних, тому будь-який банк або закордонне відомство побачить що та чи інша компанія підсвічуються позначкою як та, яка веде не соціально відповідальний бізнес, а фінансує війну, додав Новіков.

"57% споживачів у світі дотримуються стандартів споживання продукції та послуг у соціально відповідальних компаній. Тобто, насправді це величезний репутаційний тиск для того, щоб такі компанії зазнавали втрат через свою участь у російській війні", - резюмував він.

Нагадаємо:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло російську Gavary Group в список санкційних цілей: компанія входить до топ-10 постачальників полімерної продукції в РФ і працює на російський воєнно-промисловий комплекс (ВПК).

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

В Україні пробурили газову свердловину з рекордним за 2,5 роки обсягом видобутку

Понеділок, 03 квітня 2023, 12:50

АТ "Укргазвидобування" пробурило розвідувальну свердловину, яка має найвищу показники видобутку серед свердловин, введених в експлуатацію за останні 2,5 роки.

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Нова свердловина відкрила новий нафтогазовий поклад на вже виснаженому родовищі. Добовий дебіт становить понад 460 тис. куб. м газу.

У НАК наголошують, що це стало можливим завдяки сучасним підходам до обробки геологічної інформації, зокрема матеріалів 3D сейсморозвідки, що дало змогу ідентифікувати раніше нерозвіданий поклад і визначити оптимальну точку для буріння.

Нагадуємо:

АТ "Укргазвидобування", що є частиною Групи Нафтогаз, запустило в березні дві свердловини добовим дебітом 300-400 тис. куб. м.

Протягом 2022 року АТ "Укргазвидобування" пробурило 47 нових свердловин.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Новегія планує подарувати Україні 12 дизель-поїздів

Четвер, 30 березня 2023, 10:09

 
WIKIPEDIA

Норвегія збирається передати Україні 12 дизель-поїздів - 4 до літа та ще 8 протягом року.

Про це заявив міністр транспорту Норвегії Йон-Івар Нюгорд, пише Nettavisen.

"Ми, ймовірно, зможемо відправити чотири з них до літа, і, можливо, ще вісім протягом року", - сказав міністр.

 
WIKIPEDIA

Видання нагадує, що раніше Норвегія подарувала Україні 32 модульні мости.

"Транспорт має вирішальне значення для того, щоб все працювало. Вони (українці - ред.) перебувають у воєнній ситуації, і потрібно перевозити багато матеріалів, продуктів харчування та цивільної допомоги", - додав посадовець.

"Вся інфраструктура має вирішальне значення, і ми хочемо зробити свій внесок як нація. Потяги - ще один конкретний приклад цього", - зазначив Нюгорд.

Потяги, які відправлять Україну, не є новими - їм 40 років. Однак саме Україна зробила запит на цей тип рухомого складу, додав міністр.

Йдеться про двовагонні поїзди Norske Tog Class 92 (type 92), які виготовлені у 1984-1985 роках німецькою вагонобудівною компанією Duewag, пише видання. Вони мають 168 місць та розраховані на швидкість до 140 км/год.

При цьому такі поїзди розроблені під європейську колію 1435 мм, тому на них потрібно буде замінити рейки під ширшу залізницю, перш ніж Україна зможе їх експлуатувати.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

Надрам України через війну завдано збитків на 10 трильйонів – Міндовкілля

Вівторок, 28 березня 2023, 12:04

Надрам України, за попередніми підрахунками, завдано збитків на 10 трильйонів гривень - уже прийняті та зареєстровані в Мін'юсті сім методик, згідно з яким підраховуються збитки, яких завдала довкіллю війна РФ проти України.

Про це заявили у Міндовкіллі, повідомляє Медіацентр Україна - Укрінформ.

"Зокрема, за чотирма напрямками вже підраховуються збитки. Це - земля, ґрунти, атмосферне повітря, водні ресурси. Держекоінспекція працює в цьому напрямку, і вже нараховано майже 2 трлн гривень збитків.

І це тільки початок, бо ще дуже багато роботи. Ще треба підрахувати збитки, що стосуються лісів, природно-заповідного фонду", - розповів начальник відділу екологічного контролю Управління екологічного контролю та методології Міндовкілля Олександр Ставнійчук.

За його словами, у питанні, що стосується шкоди, завданої українським надрам, лише за попередніми оцінками сума збитків складає близько 10 трлн гривень.

Нагадаємо:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів напрацювало нову методологію фіксації та підрахунку збитків екології, за якою завдана РФ шкода оцінюється у 2 трлн гривень.

За 11 місяців війни російська агресія завдала збитків довкіллю України на суму понад 1 трильйон 743 мільярди гривень.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда


 

Сторінка 34 з 80

«ПочатокПопередня31323334353637383940НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер