images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Уряд призначив наглядову раду "Нафтогазу"

Вівторок, 24 січня 2023, 11:57

Кабінет міністрів у вівторок, 24 січня, призначив шістьох переможців відбору на посади членів наглядову раду НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомили джерела ЕП.

У якості незалежних членів призначено:

  • Анфіннсена Тора Мартіна;
  • Ван дер Хейдена Людо Альберта Г.;
  • Маріно Ентоні Вільяма;
  • Хукведа Річарда Марка.

У якості представників держави призначено:

  • Наталію Бойко;
  • Ростислава Шурму.

До цього повноваження наглядової ради "Нафтогазу" виконував Кабінет міністрів.

 

В Україні оновлюють один з магістральних газопроводів

Понеділок, 23 січня 2023, 13:00

Оператор газосховищ "Укртрансгаз" оновлює магістральний газопровід – це дозволить обирати та втілювати технологічні режими роботи західноукраїнських ПСГ у новому форматі.

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Проєкт реалізують фахівці Укргазпромбуду. У НАК вермонті роботи на газопроводі характеризують як наймасштабніші за понад 50 років його експлуатації.

Зокрема, в рамках ремонту вже виконали:

  • демонтаж майже 11 км газопроводу;
  • очистку труби від застарілої ізоляції;
  • візуально-оптичний та приладний контроль газопроводу;
  • зворотній монтаж понад 6 км відновлених труб.

Також тривають роботи із надземними ділянками газопроводу, що проходять через природні перешкоди. На них оновлюють антикорозійне покриття, ремонтують зʼєднання та монтують додатковий крановий вузол на одній із ділянок ГТС.

Завершити роботи планують у червні 2023 року.

В Укртрансгазі очікують, що оновлений газопровід дасть можливість максимізувати ефективність роботи сусіднього ПСГ, що безпосередньо задіяне у міжнародних поставках палива та зберіганні газу іноземних трейдерів у режимі "митного складу".

А також посилить переваги при плануванні нових, нестандартних та дієвих режимів роботи мережі ПСГ у регіоні та дозволить заощаджувати природний газ та захищати довкілля від викидів при підготовці інших обʼєктів мережі до планових ремонтів.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Суд арештував 2 літаки підсанкційної російської компанії на 10 мільйонів євро

Понеділок, 23 січня 2023, 12:57

Суд наклав арешт на 2 літаки АН 148, які належать російському акціонерному товариству: раніше проти компанії за рішенням РНБО були застосовані персональні економічні санкції.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

В ОГП не уточнюють, про яку компанію йдеться.

За даними слідства, у 2021 році підсанкційне товариство, використовуючи кіпрську офшорну компанію для обходу введених санкцій, уклало договір оренди цих літаків з українським товариством, яке використовувало їх у своїй господарській діяльності.

"Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України договори оренди були розірвані.

Літаки мали бути вивезені з території України та доставлені до РФ", - йдеться у повідомленні.

Вартість літаків становить близько 10 млн євро.

33 ПЕРЕГЛЯДИ

Економічна правда

 

Apple почне виробляти власні дисплеї в 2024 році, щоб відійти від Samsung і LG – Bloomberg

Середа, 11 січня 2023, 11:38

Компанія Apple планує почати використовувати власні дисплеї в мобільних пристроях вже у 2024 році, намагаючись зменшити свою залежність від технологічних партнерів, таких як Samsung і LG.

Про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За словами співрозмовників агентства, компанія планує почати з заміни дисплея в годиннику Apple Watch найвищого класу до кінця наступного року.

Екрани оновлюють поточний стандарт OLED – органічних світлодіодів – до технології, що називається microLED, і Apple планує зрештою використовувати такі дисплеї для інших пристроїв, включаючи iPhone.

"Зміни є частиною широкомасштабних зусиль по заміні поставок Apple на деталі власного виробництва, що дасть компанії більше контролю над дизайном і можливостями своєї продукції.

Технологічний гігант відмовився від чіпів Intel Corp. в своїх комп'ютерах Mac на користь власних розробок і планує зробити те ж саме з ключовими бездротовими компонентами в своїх iPhone", - пише Bloomberg.

Представник Apple відмовився від коментарів.

Samsung є передвоим виробником дисплеїв у світі, і вже давно випускає власну версію microLED для телевізорів.

Але, зробивши екрани власними силами, Apple могла б у довгостроковій перспективі краще налаштовувати свої пристрої та утримувати міцніший ланцюжок поставок, пише агентство.

Apple працює над зміною дисплеїв вже багато років. Bloomberg вперше писав у 2018 році про план компанії розробляти власні дисплеї, починаючи з Apple Watch. Цей крок завдасть удару по Samsung Display Co. і LG Display Co. - двом основним постачальникам екранів для годинників.

Акції LG Display впали на 4,1% в середу після того, як агентство Bloomberg повідомило про цю новину. Акції Samsung Electronics Co., тим часом, втратили більшу частину свого прибутку під час ранкових торгів у Сеулі.

Економічна правда

Україна не стане членом ЄС, доки на її території знаходяться війська РФ – віцепрезидент ЄК

Середа, 11 січня 2023, 11:35

Україна не зможе стати членом Європейського Союзу доти, доки на її території перебувають російські війська.

Про це заявив в інтерв'ю DW заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс, повідомляє "Європейська правда".

"Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала можливість сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз має підтримати Україну в досягненні цієї мети", - відповів Тіммерманс на запитання, чи може Україна стати членом ЄС, якщо в цій країні перебуватимуть російські військові.

Як зазначала Єврокомісія, коли Україна отримала офіційний статус кандидата в члени Євросоюзу, для прийняття до складу ЄС необхідним є виконання Копенгагенських критеріїв - умов вступу до ЄС, ухвалених 1993 року. Серед них - наявність стабільних державних інститутів, діюча ринкова економіка і здатність ефективно виконувати зобов'язання члена ЄС.

Крім того, Єврокомісія сформулювала сім умов, які має виконати Київ на шляху до членства в Євросоюзі. Йдеться про судові реформи, боротьбу з корупцією, деолігархізацію та політику щодо національних меншин.

Зазначимо, що відкриття переговорів про вступ (після чого Україні потрібно буде адаптувати законодавство до європейського за 35 переговорними главами, "закриваючи" їх одна за іншою) технічно неможливе раніше осені 2023 року.

Як повідомлялося, більшість українців вважають, що Україна може стати членом Європейського Союзу у найближчі роки.

 

Сторінка 44 з 81

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер