images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Ринок нерухомості перебуває в дисбалансі: попит слабкий і нестабільний – Нацбанк

Вівторок, 27 грудня 2022, 13:18

Ринок нерухомості в Україні перебуває в дисбалансі: орендні ціни знизились, а гривневі ціни на продаж зростають. Попит дуже слабкий і дуже нестабільний - він значно залежить від безпекової ситуації.

Про це заявила директор Департаменту фінансової стабільності Первін Дадашова під час презентанції звіту про фінансову стабільність.

"Ми традиційно робимо огляд ринку нерухомості. Нині він не створює загроз для фінансової стабільності, адже обсяг іпотек дуже помірний.

Разом з тим ми відзначаємо, що ринок перебуває в дисбалансі. Попит дуже слабкий, дуже повільно відновлюється, і дуже нестабільний - він значно залежить від безпекової ситуації в регіонах і для його відновлення необхідне суттєве покращення безпекових умов та закінчення війни", - заявила Дадашова.

За її словами, пропозиція на ринку з'являється, проте завершується робота переважно на тих об'єктах, які вже в завершальній стадії.

Поповнення ринку за рахунок об'єктів, які перебувають на початковій стадії будівництва, або ж нового будівництва, загалом надалі сповільнюватиметься, додали в НБУ.

При цьому заявлені ціни продовжують зростати, додала Дадашова.

"І ми бачимо суттєвий дисбаланс між поведінкою цін на продаж, а також цін на оренду. Якщо орендні ціни знизились і лишаються низькими порівняно з довоєнними рівнями, то заявлені гривневі ціни на продаж зростають", - резюмували в НБУ.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ


 

Deutsche Bahn передав 63 генератори "Укрзалізниці", готує ще понад 300

П'ятниця, 23 грудня 2022, 13:08

Німецький залізничний перевізник Deutsche Bahn відправив "Укрзалізниці" генератори для налагодження роботи в умовах дефіциту електроенергії, спричиненого обстрілами Росією енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Перша партія у складі 63 генераторів була відправлена в п’ятницю із залізничної станції в Ганновері до Києва, а в січні Deutsche Bahn планує передати ще 325 менших, аварійних генераторів. Передання є безоплатною допомогою "Укрзалізниці".

Як пояснив генеральний директор Deutsche Bahn Ріхард Лутц, генератори забезпечать електроенергію та опалення на залізничних станціях і ремонтних заводах, а також використовуватимуться безпосередньо в поїздах.

325 аварійних електрогенераторів, які "Укрзалізниця" отримає в січні, будуть використовуватися для забезпечення електроенергією пасажирів та робочих місць українських залізничників.

У вересні Deutsche Bahn та "Укрзалізниця" підписали меморандум про взаєморозуміння, в якому домовились про довгострокове партнерство. Насамперед ідеться про допомогу в повоєнній відбудові залізничних шляхів і модернізації вантажних коридорів і терміналів.

Станом на середину листопада Німеччина поставила Україні щонайменше 2430 електрогенераторів у зв'язку з руйнуванням інфраструктури Росією, а пізніше оголосила про нову допомогу для України, щоб пом’якшити труднощі після масштабного пошкодження критичної інфраструктури російськими ракетними ударами.


Мережа АЗС Ukrnafta припинила приймати паливні талони "Авіас"

П'ятниця, 23 грудня 2022, 13:01

 
УКРНАФТА

Мережа автозаправних станцій Ukrnafta з п’ятниці, 23 грудня, тимчасово призупинила прийом паливних карток "Авіас".

Про це повідомила пресслужба ПАТ "Укрнафта" у Facebook.

"В зв’язку із невиконанням компаніями-емітентами (картковими операторами талонів ТМ "Авіас") зобов’язань по поставці палива та оплати наданих послуг по обслуговуванню паливних карток, ПАТ "Укрнафта" 23 грудня з 00.00 на всіх АЗК мережі UKRNAFTA припиняє реалізацію пального за скретч-картками (талонами), паливними картками "Авіас" та мобільним застосунком Energy", – йдеться в повдіомленні.

В Укрнафті додали, що про відновлення програми буде оголошено додатково.

Крім цього, компанія повідомила про плани впровадження власної паливної картки UKRNAFTA найближчим часом.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Економічна правда.

 

В енергосистемі досі значний дефіцит, підключено ще один блок АЕС – Укренерго

Четвер, 22 грудня 2022, 12:56

 
GETTY IMAGES

На ранок четверга, 22 грудня, зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, до мережі підключено ще один з блоків атомних електростанцій.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Зазначається, що працюють усі види генерації. Триває набір потужності підключеного блоку АЕС. Зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

В Укренерго пояснюють, що, хоча ремонтні роботи тривають цілодобово, отримані пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, тож їхнє відновлення вимагає значного часу.

Нагадуємо

У Києві зараз найскладніша ситуація з електропостачанням в Україні через пошкодження мереж і обладнання: через атаки росіян знищено 60% трансформаторів.

Ситуація з електропостачанням на Київщині лишається критичною: без світла 80% регіону

Вівторок, 20 грудня 2022, 12:21

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що ситуація з електропостачанням на Київщині залишається критичною - після нещодавніх атак дронами і ракетними обстрілами відновлення електропостачання триває.

Про це Кулеба написав у Telegram.

"Наголошу, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає.

Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури "Укренерго" застосовує екстрені вимкнення електрики", - заявив голова ОВА.

За його словами, без світла перебуває 80% регіону. Найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах - більше 30 громад.

"Пріоритетними для електропостачання є об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об'єкти тепло- та водопостачання.

У координації з "Укренерго" та ДТЕК докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень. Будемо оперативно інформувати про хід відновлювальних робіт", - додав Кулеба.

Він попросив з розумінням ставитися до ситуації.

Перед цим мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що Бучанську громаду знеструмлено через серйозні пошкодження енергосистеми.

"Введено спеціальні графіки аварійних відключень по підстанції 330 кіловат "Північна".

Через це повністю без електропостачання залишилися міста Буча, Гостомель, Ірпінь, села Горенка та Мощун, селища Немішаєве та Бородянка.

Прошу керівників ОСББ, управляючі компанії та підприємців та всіх мешканців громади самоорганізовуватися для допомоги сусідам та один одному, оскільки ситуація може погіршитися", - написав мер Бучі.

За його словами, об‘єкти соціальної сфери та критичної інфраструктури будуть заживлені від альтернативних джерел, а в разі технічної можливості тимчасово матимуть стабільне електроживлення від мереж ДТЕКу.

Економічна правда

 

Сторінка 47 з 81

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер