images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Компанія SOCAR приєдналась до відбудови міста Ірпінь ®

Вівторок, 12 липня 2022, 10:47

SOCAR Energy Ukraine

Згідно з домовленостями з мером міста Ірпінь, в рамках проекту "SOCAR. Україна. Разом", компанія SOCAR Energy Ukraine взяла участь у відновленні зруйнованої покрівлі Ірпінської школи №12 імені Заріфи Алієвої, а також заміні вікон та дверей. Крім того, буде проведено низку робіт з благоустрою парку Дружби імені Заріфи Алієвої.

"SOCAR пропонує руку допомоги місту Ірпінь. Ми профінансуємо ремонт школи № 12 та водопостачання парку імені Заріфи Алієвої", -  зазначив Ігор Орлов, директор мережі SOCAR.

За словами голови м. Ірпінь, Олександра Маркушина, багато будинків, шкіл та дитячих садочків потребують реконструкції. Для цього потрібен великий ресурс та допомога.

"Ірпінь закликає всі підприємства в різних напрямках бізнесу долучитися до відновлення нашого прекрасного міста. Ми пропонуємо вам, щоб ім’я ваших підприємств на все життя було викарбовано в історії нашого Ірпеня", -  підкреслив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк

Інформація про SOCAR Energy Ukraine

SOCAR Energy Ukraine — це мультибрендовий комплекс, який об’єднує роздрібну мережу на АЗК, велику й дрібну оптову торгівлю усіх видів пального та імпортного природного газу, а також власну логістичну систему.

SOCAR Energy Ukraine представлена в 11 областях, в яких клієнти можуть скористатися послугами 57 АЗС із зручною інфраструктурою навколо: маркети, ресторани, безкоштовні Wi-Fi, телефон, зарядки для смартфонів, вбиральні, зокрема інклюзивні.

 

Уряд Литви схвалив пакет допомоги в 10 млн євро для відновлення України

Вівторок, 12 липня 2022, 10:41

Уряд Литви у понеділок схвалив пакет допомоги на суму 10 мільйонів євро для допомоги Україні в невідкладних відновлювальних роботах.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

"Ця державна допомога – це кошти на критичну інфраструктуру, основні потреби та основні послуги. Українці переможуть, тому що на їхньому боці правда та рішучість захищати та будувати, і вони переважують руйнування та жорстокість агресора", – заявила прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте.

"Допомагаючи Україні, ми прагнемо максимально прискорити перемогу та відбудову країни", – додала вона.

Допомога литовського уряду буде передана Національному банку України.

Нагадаємо, 8 липня безпілотник Bayraktar, на який зібрали кошти литовці, прибув в Україну.

Збір вдалося закрити за три дні. Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців і тому вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Легалізували російські кошти: в управління державі перейшли заарештовані 100 мільйонів

Вівторок, 12 липня 2022, 10:39

АРМА передали майна вартістю 100 млн грн – його вилучили у групи осіб, причетної до легалізації російських коштів, які вони отримували на "проведення підривної діяльності проти України"

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки та Київської міської прокуратури.

Зазанчається, що заарештоване майно СБУ вилучила ще минулого року у ході спецоперації в Києві та Харкові. Тоді було нейтралізовано угруповання, яке переправляло гроші з РФ на територію України через підсанкційні платіжні системи. Відтоді з вилученим майном проводилися експертизи та дослідження, які підтвердили версію СБУ.

У межах розслідування у фігурантів провадження було проведено обшуки, вилучено злитки банківського срібла загальною вагою понад 830 кг, грошові кошти у сумі близько 50 млн грн у різній валюті – 850 тис євро, 470 тис доларів США та 460 тис грн., на які згодом накладено арешт. Також заарештовані 6 земельних ділянок та 3 квартири.

"Наразі усе майно передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) і активи працюватимуть на український бюджет і частина коштів буде спрямована на потреби української армії", – додали в СБУ.

Вартість цього майна становить понад 100 млн у гривневому еквіваленті.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом використання ресурсів з обміну електронних коштів, які дозволяють користувачам з РФ, а також мешканцям окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей ("Л/ДНР"), конвертувати готівкові та безготівкові кошти у криптовалюту, без сплати податків та з подальшою легалізацією.

За оперативними даними, такі схеми використовували російські агенти, які отримували кошти від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а також шахрайства.

ДАНА ГОРДІЙЧУК


 

Курс валют на 12 липня: готівкова гривня далі слабшає

Вівторок, 12 липня 2022, 10:38

Середній курс гривні у касах банків 12 липня продовжує падати і становить 36,2-37,3 грн за долар, ця тенденція спостерігається і на чорному ринку.

Про це йдеться у даних сайту minfin.com.ua.

Так, 11 липня середні курси валют в касах банків був такими:

  • Долар США – 36,2-37,3 грн (курс на 11 липня – 35,8-36,61 грн);
  • Євро – 36,3-37,5 грн (курс на 11 липня – 36,2-37,3 грн).

У розрізі банків, Приватбанк пропонує курс долара на рівні 36,4-37,3 грн, Ощадбанк – 36,1-37,1 грн, Укрексімбанк – 36,8-37,3 грн, Райффайзен – 37,1-37,8 грн.

Крім того, деякі банки "відпустили" свій курс для безготівкових розрахунків у валюті. Зокрема, курс при оплаті карткою у Приватбанку становить 36,496 грн за долар, в Укрексімбанку – 38,8-37,3 грн за долар, а в Універсал Банку (monobank) – 34,4-34,49 грн.

За даними finance.ua, котирування гривні проти долара на чорному ринку також продовжили стрімке падіння, що розпочалося минулого тижня. Так, на 12:00 вони становили 37,24-37,52 грн за долар, а в понеділок 11 липня коливалися на рівні 36,59-37,19 грн.

Читайте більше про те, чому готівкова гривня слабне: Курс долара знову росте в обмінниках: що відбувається

Нагадуємо:

Державний ПриватБанк з 6 липня встановив ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій, разом із Приватом курс відпустила низка інших великих банків України. Після цього готівкова гривня почала стрімко дорожчати в обмінниках та касах.

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – раніше він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором.

 

Сторінка 80 з 80

«ПочатокПопередня71727374757677787980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер