images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Другий транш макрофіну ЄС для України становитиме 8 млрд євро

Вівторок, 12 липня 2022, 11:22

Другий транш макрофінансової допомоги Європейського союзу для України складатиме 8 мільярдів євро, тобто всю решту суми, передбачену новим пакетом допомогу.

Про це заявила речниця Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Важливо підкреслити, що ми маємо намір невдовзі вийти із пропозицією щодо надання решти макрофінансової допомоги. І решта включатиме повну суму допомоги, яка була узгоджена Європейською радою на відновлення України. Технічна робота щодо другого траншу ведеться, щоб надати його якомога швидше", - сказала вона.

Журналісти уточнили, чи йдеться саме про суму у 8 мільярдів і отримали підтвердження: "Ми працюємо над другою частиною макрофінансової допомоги, яка складає 8 мільярдів євро".

На питання про те, чи не затримає літній період відпусток в інституціях ЄС роботу над другим траншем, в Єврокомісії запевнили, що цього не буде.

"Перший транш затверджений менше ніж через два місяці після того, як ми вперше анонсували плани щодо його надання. Так в Європі період відпусток, але інституції функціонують, Єврокомісія продовжує роботу протягом літа. Тому ми сподіваємося, що рішення про другий транш буде якомога швидше", - сказала речниця.

Слід зазначити, що рішення про надання макрофіну має затвердити Європейський парламент і Рада ЄС. До вересня пленарних сесій Європарламенту не заплановано.

Нагадаємо, 12 липня Рада ЄС затвердила рішення про виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 1 млрд євро.

 

ЄС заморозив російські активи на суму 13,8 млрд євро

Вівторок, 12 липня 2022, 10:51

Європейський союз заморозив російські активи на суму 13,8 мільярда євро з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на RTBF.

За словами Рейндерса, понад 12 млрд євро заморожено лише у п'яти державах-членах.

"Ми повинні продовжувати переконувати інші держави-члени робити те саме. Я сподіваюся, що найближчими тижнями ми побачимо активізацію цих процесів у всіх державах-членах", - сказав Рейндерс.

Він відмовився розкрити назви п'яти країн ЄС, які заморозили найбільше активів.

У Німеччині міністр фінансів Крістіан Лінднер у середині червня оцінив суму, заморожену в цій країні, у 4,48 мільярда євро. Бельгія заморозила у квітні минулого року російські активи на 2,7 млрд євро, повідомив міністр фінансів Вінсент Ван Петегем.

Наприкінці червня повідомлялося, що Міжнародна робоча група з питань російських еліт, представників і олігархів з початку дії в березні допомогла виявити і заморозити російських активів на суму понад 30 мільярдів доларів.

Італія та Ірландія заморозили активів на суму 1,7 млрд євро кожна.

Компанія SOCAR приєдналась до відбудови міста Ірпінь ®

Вівторок, 12 липня 2022, 10:47

SOCAR Energy Ukraine

Згідно з домовленостями з мером міста Ірпінь, в рамках проекту "SOCAR. Україна. Разом", компанія SOCAR Energy Ukraine взяла участь у відновленні зруйнованої покрівлі Ірпінської школи №12 імені Заріфи Алієвої, а також заміні вікон та дверей. Крім того, буде проведено низку робіт з благоустрою парку Дружби імені Заріфи Алієвої.

"SOCAR пропонує руку допомоги місту Ірпінь. Ми профінансуємо ремонт школи № 12 та водопостачання парку імені Заріфи Алієвої", -  зазначив Ігор Орлов, директор мережі SOCAR.

За словами голови м. Ірпінь, Олександра Маркушина, багато будинків, шкіл та дитячих садочків потребують реконструкції. Для цього потрібен великий ресурс та допомога.

"Ірпінь закликає всі підприємства в різних напрямках бізнесу долучитися до відновлення нашого прекрасного міста. Ми пропонуємо вам, щоб ім’я ваших підприємств на все життя було викарбовано в історії нашого Ірпеня", -  підкреслив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк

Інформація про SOCAR Energy Ukraine

SOCAR Energy Ukraine — це мультибрендовий комплекс, який об’єднує роздрібну мережу на АЗК, велику й дрібну оптову торгівлю усіх видів пального та імпортного природного газу, а також власну логістичну систему.

SOCAR Energy Ukraine представлена в 11 областях, в яких клієнти можуть скористатися послугами 57 АЗС із зручною інфраструктурою навколо: маркети, ресторани, безкоштовні Wi-Fi, телефон, зарядки для смартфонів, вбиральні, зокрема інклюзивні.

 

Уряд Литви схвалив пакет допомоги в 10 млн євро для відновлення України

Вівторок, 12 липня 2022, 10:41

Уряд Литви у понеділок схвалив пакет допомоги на суму 10 мільйонів євро для допомоги Україні в невідкладних відновлювальних роботах.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

"Ця державна допомога – це кошти на критичну інфраструктуру, основні потреби та основні послуги. Українці переможуть, тому що на їхньому боці правда та рішучість захищати та будувати, і вони переважують руйнування та жорстокість агресора", – заявила прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте.

"Допомагаючи Україні, ми прагнемо максимально прискорити перемогу та відбудову країни", – додала вона.

Допомога литовського уряду буде передана Національному банку України.

Нагадаємо, 8 липня безпілотник Bayraktar, на який зібрали кошти литовці, прибув в Україну.

Збір вдалося закрити за три дні. Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців і тому вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Легалізували російські кошти: в управління державі перейшли заарештовані 100 мільйонів

Вівторок, 12 липня 2022, 10:39

АРМА передали майна вартістю 100 млн грн – його вилучили у групи осіб, причетної до легалізації російських коштів, які вони отримували на "проведення підривної діяльності проти України"

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки та Київської міської прокуратури.

Зазанчається, що заарештоване майно СБУ вилучила ще минулого року у ході спецоперації в Києві та Харкові. Тоді було нейтралізовано угруповання, яке переправляло гроші з РФ на територію України через підсанкційні платіжні системи. Відтоді з вилученим майном проводилися експертизи та дослідження, які підтвердили версію СБУ.

У межах розслідування у фігурантів провадження було проведено обшуки, вилучено злитки банківського срібла загальною вагою понад 830 кг, грошові кошти у сумі близько 50 млн грн у різній валюті – 850 тис євро, 470 тис доларів США та 460 тис грн., на які згодом накладено арешт. Також заарештовані 6 земельних ділянок та 3 квартири.

"Наразі усе майно передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) і активи працюватимуть на український бюджет і частина коштів буде спрямована на потреби української армії", – додали в СБУ.

Вартість цього майна становить понад 100 млн у гривневому еквіваленті.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом використання ресурсів з обміну електронних коштів, які дозволяють користувачам з РФ, а також мешканцям окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей ("Л/ДНР"), конвертувати готівкові та безготівкові кошти у криптовалюту, без сплати податків та з подальшою легалізацією.

За оперативними даними, такі схеми використовували російські агенти, які отримували кошти від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а також шахрайства.

ДАНА ГОРДІЙЧУК


 

Сторінка 81 з 82

«ПочатокПопередня8182НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер