images/stories/logosait_new.jpg

 

Новини економіки


Обшуки у ТЦК і ВЛК: поліція вилучила більше 10 000 медичних справ

Середа, 23 серпня 2023, 12:08

За результатами понад 200 обшуків у ТЦК для документування корупційних схем ухилення від призову Нацполіція вилучила більше 10 000 медичних справ.

Джерело: пресслужба Нацполіції

Дослівно: "Серед вилучених відомостей - документи, отримані у "привілейований" спосіб. Під час слідства буде перевірятися законність їх одержання, а діям причетних до незаконних схем надана правова оцінка".

Деталі: 22 серпня оперативники проводили по всій країні понад 200 обшуків у медичних закладах і територіальних центрах комплектування.

За результатами обшуків у МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до "схем" осіб поліцейські вилучили понад 10 000 особових медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії, тощо.

Діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надана правова кваліфікація.

 

Підставою для проведення обшуків стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ.

За винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

Зокрема писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоровʼя до відповідних інформаційних баз тощо. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

 

Україна конфіскувала майно Міноборони Білорусі

Вівторок, 22 серпня 2023, 13:26

Україна конфіскувала майно Міноборони Білорусі
GETTY IMAGES

Вищий антикорупційний суд України стягнув у дохід держави майно, яке належить Міністерству оборони Білорусі, а саме складові системи електричного авіаційного пуску.

Джерелосайт ВАКС, ZN.UA

Деталі: Таким чином, у понеділок 21 серпня суд задовольнив позов Міністерства юстиції України до Республіки Білорусі та застосував санкцію, передбачену законом України "Про санкції".

Як повідомляє ZN.UA, йдеться про повітряний стартер СВ-25ТЛ, який належить Міноборони білорусі.

Стартер використовується для запуску двигуна виробництва українського підприємства "Мотор Січ", який призначений для встановлення на пасажирські та транспортні літаки.

Білоруські медіа припускають, що йдеться про комплектуючі, які міністерство купило в України або відправляло на ремонт до широкомасштабної війни.

Як пише ZN.UA, Мін'юст України подав позови про націоналізацію майна Міноборони білорусі та російської компанії "Волга-Днепр".

Йдеться про:

  • шість авіадвигунів типу Д-18Т для літаків АН-124-100 "Руслан" (належать "Волга-Днепр");
  • авіадвигун АІ-25ТЛ та повітряний стартер СВ-25ТЛ до нього (належать Міноборони білорусі).
  • ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

Держагентство відновлення відкриває доступ до кошторисів усіх проєктів

Понеділок, 21 серпня 2023, 11:58

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відкриє кошториси усіх проєктів - вони будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва.

Про це повідомив очільник Агентства Мустафа Найєм у своєму Facebook.

За його словами, відтепер кожен зможе перевірити і порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, розробленими будь-яким державним замовником. Це, в свою чергу, підвищуватиме відповідальність і держзамовників, і проєктних організацій та експертизи.

"Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів", - додав Найєм.

Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва.

На порталі ЄДЕСББ став доступний оновлений функціонал публікації кошторисів об'єктів, які будуються за публічні кошти. Серед них - і кошториси проєктів Агентства відновлення.

Ознайомитися з інформацією про кошториси можна на сайті ЄДЕСББ у розділі "Кошторисна документація".

Глава Держагентства зауважив, що раніше на порталі були доступні тільки загальні показники по кошторису, однак після введення військового стану доступ до інформації обмежили.

Створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочалося три роки тому.

"Це одна зі складових усієї цифрової системи, яка стане основою управління відбудовою країни", - резюмував Найєм.

Нагадуємо:

Магістральні водогони для областей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, коштуватимуть не менше 13,5 мільярда гривень. Будівництвом інфраструктури займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

"Нова пошта" анонсувала відкриття відділення в Словаччині

Понеділок, 21 серпня 2023, 11:36

Оператор доставки "Нова пошта" анонсував вихід на ринок Словаччини вже у жовтні - країна стане дев’ятою, де компанія відкрила відділення за межами України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Вже з жовтня українці зможуть легко та швидко відправляти рідним у Словаччину та отримувати від них документи та посилки вагою до 100 кг", - йдеться в повідомленні.

Перше відділення Nova Post буде відкрито у Братиславі та працюватиме з понеділка по суботу.

Згодом очікується також запуск послуги адресної доставки та виклику курʼєра на будь-яку адресу для відправки.

Nova Post наразі вже працює на ринку Польщі, Литви, Молдови, Німеччини, Чехії та Румунії, а з вересня працюватиме у Латвії та Естонії.

Нагадуємо:

Логістична компанія "Нова пошта" із середини вересня запускає адресну доставку у Латвії та Естонії.

Держава відмовляється від паперових архівів: запущено пілотний проєкт електронного архіву

Середа, 09 серпня 2023, 13:54

Усі документи державних органів влади в Україні відцифрують та зберігатимуть в електронних архівах - пілотний проєкт майбутньої системи "е-Архів" запрацював відсьогодні, 9 серпня.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

"Спільно з Міністерство юстиції та Державною архівною службою України презентували пілот проєкту "е-Архів". Тепер документи державних органів влади зберігатимуться в електронних архівах", - йдеться в повідомленні.

Це докорінно змінить роботу державних архівів та доступ громадян до відповідних послуг. А саме:

  • Архівну інформацію відцифрують та внесуть у систему документообігу. Державним даним більше не загрожуватимуть життєві обставини. Це особливо важливо під час війни. Оскільки ворог намагається знищувати цінні для українців папери. Якщо інформацію буде відцифровано, це стане неможливим.
  • Жодних поїздок по державних архівах — щоб отримати доступ, треба лише зайти на сайт. Жодних стосів паперу і загублених тек. Кілька кліків — і працівники Мінʼюсту знайшли необхідну для вас інформацію.

На першому етапі пілотного проєкту було сформовано та передано окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та Центрального державного аудіовізуального й електронного архіву.

Надалі проєкт буде масштабовано на всі органи влади, а згодом — і на інші організації.

Пілотний проєкт було реалізовано Міністерством юстиції України разом із Державною архівною службою, Міністерством цифрової трансформації України, проєктом ЄС Pravo-Justice та іншими партнерами.

ЛІЯ ІЛЬЧЕНКО

 

Сторінка 15 з 80

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер