images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Максимально сприяти розвитку бізнесу на Тернопіллі

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:51

Днями у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося організаційне засідання регіональної ради підприємців. Основне питання, що стояло на порядку денному — затвердження стратегії розвитку області. Окрім підприємців, представників громадських організацій та представників кожного району, у вказаному заході взяли участь начальник Головного управління ДФС у Тернопільської області Ігор Комендат та в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Відкрив засідання голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, який подякував підприємцям за те, що у сьогоднішніх нелегких умовах вони успішно провадять свою діяльність, створюють робочі місця й сплачують податки, дбають про інвестиційну привабливість Тернопільщини.

засідання регіональної ради підприємців3

Першочергово учасники заходу обговорили проект Положення про регіональну раду підприємців Тернопільської області при обласній державній адміністрації і, відповідно до нього, був запропонований персональний склад регіональної ради підприємців та обрано її очільника, який за згодою, в установленому порядку, вводиться до складу колегії при департаменті економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва обласної державної адміністрації. На посаду голови регіональної Ради підприємців висунули кандидатуру Володимира Гевка, директора найбільшої на Західній Україні навчально-консалтингової компанії «Профі-Центр», що спеціалізується на ефективному навчанні англійської мови.

У ході засідання було створено контактну групу із взаємодії органів влади, контролюючих органів з регіональною радою підприємців Тернопільської області.

Слід зазначити, що до основних завдань регіональної ради належать: ініціювання впровадження механізмів активізації підприємництва, у томі числі шляхом утворення об’єктів інфраструктури розвитку підприємництва та всебічної підтримки їхньої діяльності, у межах чинного законодавства. Окрім цього, сприяння розвитку кооперативних зв’язів між суб’єктами господарської діяльності області.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Про податкову реформу – з перших уст фахівців Державної фіскальної служби

Понеділок, 16 листопада 2015, 08:48

Сьогодні в актовій залі Головного управління ДФС у Тернопільській області відбувся регіональний семінар суб’єктів господарювання на тему: «Актуально про податок на прибуток, ПДВ, ПДФО. Військовий збір і ЄСВ на практиці». Його організатором виступило керівництво державного підприємства «Сервісно-видавничий центр» ДФС України.

У зв’язку з тим, що кінець минулого року приніс чимало нововведень для бізнесу та громадян у рамках податкової реформи, прийнято ряд Законів України, які внесли зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів, провідні фахівці Державної фіскальної служби України зустрілися і з платниками Тернопільської, Чернівецької, Рівненської та Івано-Франківської областей, аби спільно знайти відповіді на запитання, що виникають у їхній повсякденній діяльності.

DSC_0047

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник начальника Головного управління ДФС в області Сергій Господарик, який, зокрема, зазначив:

«В рамках податкової реформи відбуваються позитивні зміни для бізнесу – ми поступово відходимо від кліше «карального органу», перетворюючись у сервісну службу. Відбулось зменшення кількості податків, запроваджено мораторій на перевірки, збільшилась кількість електронних сервісів, які мінімізують вплив людського фактору. Окрім цього, функціонує запровадженна система електронного адміністрування ПДВ, а реєстрація підприємницької діяльності здійснюється протягом 24 годин. Це ще раз доводить, що ми рухаємося у правильному керунку».

DSC_0099

У ході семінару відбувся конструктивний діалог. Лектори дали вичерпні відповіді на численні запитання платників щодо нововведень у податковому законодавстві з актуальних питань оподаткування податком на прибуток, ПДВ, податком на доходи фізичних осіб, застосування на практиці військового збору та ЄСВ.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

За десять місяців 53 особи отримали допомогу для організації підприємницької діяльності

Понеділок, 16 листопада 2015, 08:39

В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – жовтень 2015 року за сприянням міськрайонного центру зайнятості працевлаштовані 4609 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2014 року – 4021 чол.).

З початку 2015 року 621 особа направлена на роботи тимчасового характеру для збору вторсировини у ТОВ «Град Світлий» і ТОВ «Вторма – Тернопіль» та 111 осіб направлені на громадські роботи, в тому числі у ТОВ «Теркомуналсервіс» для благоустрою території міста – 95 чол. та в Управління соціальної політики Тернопільської міської ради для робіт пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій – 12 осіб.

За десять місяців 2015 року 53 особи отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності (у січні – жовтні 2014 року – 70 чол.), в тому числі 27 жінок, 23 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 15793,5 грн.

За січень – жовтень 2015 року по 86 підприємствах, які юридично зареєстровані у місті Тернополі та прийняли на роботу 136 безробітних Тернополя та Тернопільського району прийнято рішення про компенсацію роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску.

 

Змагатимуться за звання кращого студента Тернополя

Неділя, 15 листопада 2015, 13:57

19 листопада о 17 годині в нічному клубі "Allure", 10 найкращих, найкреативніших та найхаризматичніших студентів області зберуться, аби позмагатися за звання "Кращого студента Тернополя". Організатором конкурсу є ВМГО «Студентська Респібліка» та Тернопільський студентський магістрат. Захід відбудеться за підтримки Департаменту сім"ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА.

В рамках конкурсу цього року визначатимуться наступні номінації: 
- "Кращий студент - комплексна характеристика"
- "Кращий громадський діяч року"
- "Кращий талант року" 
- "Глядацька симпатія вечора".

Контактна особа: Дмитро Миронюк (097) 773 42 91;


Поетика революції

Субота, 14 листопада 2015, 10:21

Тернополян запрошують на поетику революції. 19 листопада у приміщенні обласної бібліотеки четверо місцевих авторів Микола ШпаковськийЮрій ЗавадськийЮрій Матевощук та Роман Воробйов розповідатимуть про поезію у кризовий час, пише сайт Культурно.12249959_531500453667314_7811641369169682578_n

Поетика революції — це не лише текст, не лише бій, не лише кров, не лише любов, — каже Юрій Завадський. — Запрошуємо усіх бажаючих приєднатись до творчої дискусії.

19 листопада, 15:00
Тернопільська обласна універсальна наукова біліотека
Вхід вільний.


 

Сторінка 1271 з 1455

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер