images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопіль залучив 217 тисяч євро інвестицій у галузь освіти

Четвер, 05 листопада 2015, 07:15

Представництво Європейського Союзу в Україні для підтримки бізнес-ініціатив переселенців із зони АТО та Криму, які проживають у Тернополі, виділив 217 тисяч євро. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку бізнес-проектів переселенців та створення додаткових груп у дитсадках міста для дітей переселенців та коворкінг-центр.

«Головна ціль усього проекту - підтримати переселенців, які мають бажання започаткувати свій бізнес у Тернополі, проте не мають достатньо ресурсів. У рамках цього проекту 24 бажаючих пройшли спеціальне навчання і зараз працюють над розробленням бізнес-проектів. За результатами відбору спеціальної конкурсної комісії, для п’яти найкращих проектів буде надано фінансування від представництва ЄС», - розповідає заступник міського голови Іван Хімейчук.

Для того, щоб батьки-переселенці мали змогу працювати над розробкою бізнес-проектів, Тернопільська міська рада допомагає влаштувати їх дітей у школи та дитсадки. Оскільки у дитсадках міста є черга, то проект дав можливість вирішити й цю проблему. Зокрема, за інвестиційні кошти створюється п’ять додаткових груп у чотирьох дитсадках.

«Першочергово право відвідувати ці групи у дитсадках будуть мати діти переселенців, хоча й навчатимуться там маленькі тернополяни. Окрім того, міська рада відкрита до працевлаштування у новостворених групах тих переселенців, які мають педагогічну освіту», - додає Іван Хімейчук.

Додамо, що у рамках цього проекту у Тернополі буде створено коворкінг-центр, який допомагатиме в реалізації бізнес-проектів та у підтримці інших ініціатив.

 

У тернопільській маршрутці заграли пісню Віктора Цоя

Середа, 04 листопада 2015, 08:52

У маршрутках, зазвичай, цигани виконують пісні з українського народного репертуару. Однак на замовлення пасажирів можуть зіграти навіть Віктора Цоя, щоправда за додаткову оплату. 

Оподаткування аліментів

Середа, 04 листопада 2015, 07:24

Як оподатковуються аліменти, в тому числі отримані від батька-нерезидента?

Відповідно до норм Податкового кодексу, до місячного або річного оподаткованого доходу платника не включається такі доходи, як аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених відповідно із Сімейним кодексом України (за винятком виплати аліментів нерезидентом, незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

Згідно із пунктом 170,11 статті 170 розділу IV Податкового кодексу в разі, якщо джерело виплат будь яких оподаткованих доходів є іноземним – сума такого доходу включається до загального річного оподаткування доходу платника податків (отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію), та оподатковується за ставками, зазначеними у Податковому кодексі України.

Таким чином, платник податку, який отримує аліменти від нерезидента – зобов’язаний включити суму таких доходів до складу загального річного оподаткування доходу та сплатити податок до бюджету за ставкою 15% (20%), в залежності від суми отриманих у звітному місяці доходів.

Для отримання детальних консультацій стосовно відповідного питання можна звернутися у Центр обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 43-46-46.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Зеків-втікачів впіймали на Хмельниччині

Вівторок, 03 листопада 2015, 08:22

Ув'язнених-втікачів спіймали в Кам'янець-Подільському через 16 годин.

На Хмельниччині викрили двох ув'язнених, які втекли з Копичинської виправної колонії.Про це йдеться в повідомленні прес-служби міліції у Тернопільській області.

"Майже шістнадцять годин розшукували правоохоронці двох втікачів із дільниці соціальної реабілітації села Лосяч Борщівського району. Один з них відбував покарання за умисне вбивство, інший - за умисне тяжке тілесне ушкодження. Спіймали зловмисників працівники Тернопільської пенітенціарної служби спільно з правоохоронцями Борщівщини у Хмельницькій області в Кам'янець-Подільському", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один з розшукуваних, Володимир Волошин, 1984 року народження, засуджений до 7 років 3 місяців позбавлення волі за умисне тяжке тілесне ушкодження.

Інший - Назарій Бахмач Юрійович, 1989 року народження, засуджений до 13 років позбавлення волі за умисне вбивство.

Засуджених вже привезли у Борщівський райвідділ міліції. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу - арешт. З місць позбавлення волі втікачі повинні були вийти в 2020 і 2021 роках. Після втечі термін ув'язнення чоловіків зросте.

ua.korrespondent.net

Анулювання реєстрації платника ПДВ

Вівторок, 03 листопада 2015, 07:48

ДФС України повідомлено, що податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку в день анулювання реєстрації такій особі, як платнику ПДВ для покупця таких товарів чи послуг – є підставою для віднесення зазначеної в ній суми податку до податкового кредиту, за умовами використання податкового кредиту, визначених Податковим кодексом України.

Для отримання детальних консультацій можна звернутися у Центр обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-22 або 43-46-24.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1278 з 1455

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер