images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підприємець на шкільній лаві

Четвер, 26 листопада 2015, 08:16

До податкової інспекції часто звертаються із запитанням: чи може фізична особа, якій лише 16 років, бути зареєстрована підприємцем і провадити бізнес?

Як зазначив начальник відділу комунікацій Тернопільської ОДПІ Василь Карпа, відповідь знаходимо у Цивільному кодексі України, стаття 35 якого гласить, що повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатись підприємницькою діяльністю.

Однак, це можливо лише за наявності письмової згоди батьків, усиновлювачів чи піклувальників. Тільки в такому разі молода особа може бути зареєстрована як підприємець і, зважаючи на це – набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Чи можна торгувати алкогольною продукцією через інтернет-магазини?

Четвер, 26 листопада 2015, 08:14

Ні, не можна. Для початку слід зауважити, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі під час продажу товарів через мережу Інтернет мають обов’язок видати розрахунковий документ. Щоб не порушити вимоги п.2 ст.3 Закону України про РРО, інтернет-продавець повинен забезпечити доставку покупцю кур’єром раніше роздрукованого фіскального касового чека разом із придбаним товаром.

Але тут не слід забувати і про Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями, які затверджені Постановою КМУ №854 від 30.07.96 р. Відповідно до вказаного документа суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями санітарними, технічними, протипожежними та іншими нормами, а також можливість використання РРО під час здійснення розрахунків.

Тож, торгівля алкогольними напоями повинна проходити не всупереч Правилам №854, які передбачають наявність відповідних торговельних та складських приміщень, для здійснення реалізації алкогольної продукції, а тому, суб’єкт господарювання не вправі торгувати вищезазначеною продукцією через інтернет-магазин.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Тернопільських школярів залучають до Олімпійського руху

Середа, 25 листопада 2015, 15:19

Україна візьме участь в Олімпіаді-2016. Підпис головного олімпійця країни - Сергія Бубки, засвідчує те, що національна команда братиме участь у найголовніших стартах чотириріччя. Наразі триває ліцензійний відбір на участь в Олімпіаді, який завершиться на початку літа наступного року. До речі, цьогоріч Національному Олімпійського Комітету виповнюється 25 років!

Поки Україна ретельно готується до участі у міжнародних спортивних іграх, майбутні олімпійці нашого міста активно підтримують командний дух разом із Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

SAM_4946

Спортивного азарту та правилам командної гри тернопільських спортсменів навчають на спеціалізованих майстер-класах. Такі заходи заплановані для усіх учнів початкових класів. Впродовж року фахівці центру фізичного здоров’я населення провели для молодих спортсменів десятки різноманітних майстер-класів та тематичних заходів. У жовтні - листопаді 2015 року виховували молоде покоління олімпійців на майстер-класі для дітей «Твоя перша Олімпійська пам’ятка», що відбувся на універсальних спортивних майданчиках по вул. Вербицького та Старий Ринок, а також серед учнів 3-х та 4-х класів ЗОШ №9.

Під час заходу учасники ознайомились з усіма видами спорту, проявляли свої знання під час вікторини, виготовляли закладку «Олімпійське Лелеченя» та отримали на згадку власноруч виготовлений свій перший «Олімпійський путівник». Діти з цікавістю та захопленням здобули цінні знання, які у майбутньому можуть допомогти їм у досягненні власного «Олімпу». А поки діти вивчають ази спортивних ігор, наші співвітчизники долають нові вершини.

+IMAG0791

За роки Незалежності українськими атлетами на Олімпійських іграх завойовано:

Ліллехаммер-1994 – 1 золоту та 1 бронзову нагороди;

Атланта-1996 – 9 золотих, 2 срібні та 12 бронзових нагород;

Нагано-1998 – 1 срібну нагороду;

Сідней-2000 – 3 золоті, 10 срібних та 10 бронзових нагород;

Солт-Лейк-Сіті – 2002 - нагород не здобуто;

Афіни-2004 – 8 золотих, 5 срібних та 9 бронзових нагород;

Турин-2006 – 2 бронзові нагороди;

Пекін-2008 - 7 золотих, 5 срібних та 15 бронзових нагород;

Ванкувер-2010 – нагород не здобуто;

Лондон-2012 - 6 золотих, 5 срібних та 9 бронзових нагород

Сочі-2014 – 1 золоту та 1 бронзову нагороди.

Віримо, що незабаром тернопільські спортсмени прославлятимуть наш край на Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Фахівці центру фізичного здоров’я населення закликають педагогів залучати учнів шкіл до запланованих заходів.

Шановні вчителі! Якщо Вас цікавить проведення такого заходу, звертайтесь в Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення за телефоном 51-16-35 і «Олімпійський путівник» завітає і до ваших учнів!

 

Фестиваль «JazzBez» у Тернополі відбудеться 4-6 грудня (програма)

Середа, 25 листопада 2015, 12:00

Кращі джазові виконавці України, Польщі, Індії та Америки приїдуть до Тернополя у рамках фестивалю «JazzBez» з 4 по 6 грудня. Перші два дні фестиваль відбуватиметься у Драматичному театрі, а шостого грудня - у барі «Коза».

«JazzBez» - міжнародний джазовий фестиваль, який одночасно відбувається у різних містах України та Польщі. Цього року фестиваль у Тернополі святкує своє 10-річчя та з нагоди цього свята запросив кращих світових джазових виконавців - гурти «Jazz Kolo», «Saagara», Logan Richardson & Igor Osypov Quartet», «Atomic Simao» та «Vehemence Quartet».

Квитки на усі концерти можна купити у касі Драматичного театру та барі «Коза».

4 грудня: «Jazz Kolo» та «Saagara»

Перший день тернопільського фестивалю «JazzBez» представлятиме два гурти.

Перший - «Jazz Kolo» виступатиме із програмою «У колі друзів» під керівництвом відомого Ігоря Закуса. «Jazz Kolo» - це український проект, який об’єднав найкращих музикантів імпровізаційної музики.

Цього ж дня виступатиме один із найбільш пізнаваних на світовій арені джазової музики польсько-індійський гурт «Saagara», у композиціях якого сплелися два музичні світи - традиції Західної Європи та староіндійська музика. В основі джазового виконання традиційні індійські ритмічні схеми, які доповнюються західною мелодикою.

5 грудня: Logan Richardson & Igor Osypov Quartet» та «Atomic Simao»

Результат творчої співпраці музикантів з Америки, Польщі та України зможуть тернополяни та гості міста почути 5 грудня у виконанні квартету «Logan Richardson & Igor Osypov Quartet». Початок цього міжнародного проекту розпочався влітку 2014 року, коли гітарист Ігор Осипов із Донецька записав свій дебютний альбом із американським саксофоністом. З цього часу гурт виступав на найвідоміших європейських джазових фестивалях.

«Atomic Simao» - український джазовий феномен. Грають у різних джазових напрямках з експериментальними відтінками.

Бар «Коза» запрошує послухати польських джазменів

6 грудня гурт «Vehemence Quartet» із Польщі виступатиме у барі «Коза». Ці хлопці володарі гран-прі найпрестижнішого польського джазового конкурсу «Jazz nad Odra» та демонструють стихійну і повну музику мимовільності, яка унікально звучить у поєднанні з енергійною ритмічною секцією.

Генеральний партнер фестивалю - Торгова марка «Микулинецьке»

Поважай себе - слухай джаз! Детальнішу інформацію можна знайти у соціальних мережах https://www.facebook.com/events/437195566490480/ та http://vk.com/jazzbez2015

Запроваджено новий електронний сервіс

Середа, 25 листопада 2015, 07:03

Громадяни, які звернулися за субсидіями,зможуть отримати інформацію про стан обробки запитів щодо їх доходів. 

Починаючи з 20 листопада, Державна фіскальна служба України запроваджує новий електронний сервіс «Інформування громадян про результати обробки файлів-запитів щодо доходів фізичних осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій, що надходять від підрозділів соціального захисту населення».

За його допомогою громадяни та працівники органів соціального захисту населення, вказавши реєстраційні дані фізичної особи, можуть у телефонному режимі отримати необхідну інформацію в Інформаційно-довідковому департаменті ДФС.

Контактні телефони для отримання інформації: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) з 8:00 до 20:00 (крім суботи та неділі).

Загалом, з 1 травня 2015 року ДФС оброблено та надано інформацію про доходи фізичних осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій, по 10 млн. запитах від 669 структурних підрозділів соціального захисту населення.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1267 з 1457

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер