images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі буде футбол на льоду

Четвер, 19 лютого 2015, 08:31

Управління у справах сім’ї, молоді і спорту Тернопільської міської ради організовує футбол на… льоду для ветеранів.

Як повідомив "Номер один" заступник голови Тернопільської міської федерації футболу Віктор Вонсік, змагання планується провести 21-22 лютого на тернопільському ставі, поблизу готелю "Чайка".

— Ще у радянські часи подібні старти були традиційними. На льоду ставили хокейні ворота і грали у міні-футбол. Ми хочемо відновити цю хорошу традицію. Цьогорічний турнір буде присвячений Дню зими, а відбудеться він за умови морозів, — каже пан Віктор.

sports.te.ua

 

У квітні Тернопіль відвідає відомий український письменник Василь Шкляр

Четвер, 19 лютого 2015, 08:04

Протягом трьох днів 17-19 квітня наше місто відвідають відомі поети, письменники, музиканти, фотографи, а також художники. Цього року організатори обіцяють здивувати більшим наповненням та кращими проектами. Захід передбачає поєднання усіх видів мистецтва: літератури, живопису, фотографії, музики та  кіно, пише сайт Культурно.

13

Ініціатором проведення фестивалю «Ї» є громадська молодіжна організація «Файне місто».

  • Минулого року ми робили ставку на письменників та музикантів, — розповідає голова «Файного міста» Василь Томчишин. — Цього разу у заході візьмуть участь також і художники. Щодо відомих письменників, то цього року, як і минулого, до Тернополя приїдуть Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрко Іздрик. Також до нас приєднається Сергій Жадан. З приводу музикантів, то у програмі візьмуть участь гурти з різних міст України. Оголошувати їх наразі не будемо, але точно обіцяємо здивувати!

Програма цьогорічного фестивалю буде складатись із денної та вечірньої. Під час денної усі охочі зможуть відвідати виставки, творчі зустрічі, брифінги. Зорієнтуватись у заходах можна буде за спеціальною картою фестивалю.

  • Минулого року майже 50 % відвідувачів фестивалю приїхали з інших міст, тому цьогорічне дійство відбудеться у різних локаціях, де наші гості зможуть ознайомитись з культурно-історичними об’єктами Тернополя.

Аби розбавити цільову аудиторію, організатори планують проводити частину заходів просто неба.

  • Минулого року програма була виключно вечірньою, тому її відвідала, здебільшого, молодь, — доповнює Василь Томчишин. — Цього разу до нас зможуть приєднатись як молоді, так і старші любителі мистецтва, адже денна програма заходу буде проходити у зручний час та неформальній обстановці. На «острівку закоханих» плануємо провести прес-конференції, брифінги, презентації книжок, зустрічі з письменниками. Для прикладу, усі охочі зможуть поспілкуватись з одним із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників Василем Шклярем. Щодо вечірньої програми, то вона буде відбуватись поблизу озера. Про конкретне місце події оголосимо дещо згодом.

Цьогорічний мистецький фестиваль «Ї» сміло можна назвати міжнародним, адже до нас завітають письменники з Білорусі та Польщі.

  • Наразі погодили участь білоруські письменники Сергій Прилуцький та Віталій Рижков, – каже організатор Юрій Матевощук. — Озвучувати імена усіх гостей поки що не будемо. Залишимо це в секреті.

Для Тернополя мистецький фестиваль «Ї» насамперед це можливість розвитку молодіжного середовища в різних сферах мистецтва – зауважує організатор Юлія Іванчук. – Такий захід дає змогу не лише привернути увагу до нашого міста, але й до його культурного життя, розвитку молодого туризму.

Мистецтво не стоїть осторонь подій, які відбуваються у нашій країні. Тож передати переживання та своє бачення стосовно теперішньої ситуації учасники спробують через картини та читання.

Слідкуйте за новинами фестивалю тут

Оксана Божко

Представлено оновлений сайт управління житлово-комунального господарства Тернополя

Середа, 18 лютого 2015, 10:35

Представники управління ЖКГ Тернопільської міської ради представили оновлений сайт профільного управління http://komun.te.ua/, де розміщена актуальна та оперативна інформація про діяльність у сфері житлово-комунального господарства міста, про структуру управління та графіки прийому фахівців, а також про підприємства, які перебувають у підпорядкуванні управління. Там же можна подати звернення, скаргу, зауваження чи пропозицію щодо діяльності ЖЕКів чи інших комунальних установ Тернополя.

«На сайті також планується розміщувати інформацію про трансформацію міста протягом століть у рубриці «Історія». Ми плануємо знайомити читачів із історією управління, будинків, споруд та вулиць міста, - розповідає директор підприємства «Східний масив» Михайло Дереворіз. – Якщо тернополяни мають бажання долучитися до наповнення цієї рубрики, то будемо вдячні за їх світлини старого міста, які ми могли б опублікувати на сайті».

Також за допомогою сайту управління ЖКГ можна скористатися послугами подачі показників та оплати за комунальні послуги у онлайн-режимі, а при потребі – переглянути історію усіх здійснених платежів та роздрукувати квитанції.

Міська рада

 

У Тернополі з 1 березня тариф на проїзд у маршрутних таксі становити 3 грн

Середа, 18 лютого 2015, 08:56

У Тернополі з 1 березня тариф на проїзд в маршрутних таксі становити 3 грн. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету. Як зауважив начальник управління транспорту міської ради Ігор Мединський, Тернопіль одне з останніх міст в Україні, який останнім часом не збільшував вартість за проїзд, незважаючи на ріст цін на паливо та автозапчастини.

«З 1 березня вартість проїзду у маршрутних таксі міста становитиме 3 грн., а для школярів - 1,50 грн.,– розповідає Ігор Мединський. – У так званих «соціальних» автобусах – 2,50 грн., учнів – 1,25 грн. Вартість проїзду у електротранспорті залишиться незмінною».

Перевезення пільговиків залишиться без змін: у маршрутних таксі – три пільговики, у соціальному транспорті та у тролейбусах – без обмежень.

Міська рада

У Тернополі представлять унікальну виставку наукових картин із Німеччини

Вівторок, 17 лютого 2015, 08:55

27 лютого в Українському домі «Перемога» презентують унікальну виставку картин зі світу науки товариства імені Макса Планка. Участь у її відкриті візьмуть представник Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини Еріх Бістрікер, радник посла Німеччини в Україні з питань науки пан др. Лещенко та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль був і залишається європейським містом, ми активно розвиваємо міжнародну співпрацю з містами-партнерами, з Радою Європи, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Наше місто – одне з небагатьох в Україні, яке прийматиме дану виставку і тому принагідно запрошую усіх тернополян відвідати цю експозицію».

Презентована виставка налічуватиме 50 широкоформатних зображень у різних галузях наукових досліджень від вчених Товариства ім. Макса Планка. Спектр застосованих технологій для отримання цих знімків дуже широкий: від звичайної фотографії за допомогою кольорової зйомки з використанням різного виду мікроскопів і до комп'ютерного моделювання.

Виставка триватиме до 27 березня. Вхід безкоштовний.

До слова, експозиція виставки «Картини зі світу науки» у Тернополі стала можливою за підтримки Тернопільської міської ради, Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Експерта з питань кооперації в області наукових досліджень за завданнями BMBF пана Еріха Бістрікера, а також за фінансової підтримки Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини (BMBF).

Довідково:

Товариство ім. Макса Планка (повна назва: Товариство імені Макса Планка для сприяння розвитку наук, нім. Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissens chaftene. V.,) — незалежна німецька дослідницька установа та провідна не університетська організація, що здійснює фундаментальні дослідження як природничого, так і гуманітарного характеру. В склад товариства входить 78 інститутів та інших дослідницьких установ, де працює 12 300 співробітників. Правління розташоване в Мюнхені.

 

Сторінка 1395 з 1456

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер