images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі презентували збірку революційної поезії

Понеділок, 16 лютого 2015, 12:31

Вчора у тернопільській галереї "Бункермуз" відбулася презентація поетичної збірки "Не мовчімо", пише сайт Культурно. За словами поетів, збірку із 134 сторінок укладено з текстів, котрі були написані за часів Революції Гідності та АТО. До створення книги долучились молоді копичинецькі поети, члени літературного збіговиська Delirium — Андрій Стефанець, Володимир та Славік Ухачі, Наталя Зелінська.

Презентація збірки супроводжувалась музичними виступами.

-  Ідея створення книги належить львівському поету Юрію Руфу, - розповідає Володимир Ухач, - Зібравшись разом із колегами, членами  літературного збіговиська Delirium ми видали збірку всього за 4 місяці. Разом писали, разом скидались коштами. Ми не розповсюджували збірку у книгарнях, тому замовити її можна звернувшись, безпосередньо, до авторів. Частину коштів перерахуємо на потребу АТО.

Придбати видання "Не мовчімо" можна завітавши на сторінку https://vk.com/oskolochok .

Якщо вам не байдужа справжня українська патріотична поезія, яка пронизує словом, наче кулею і влучає просто у серце, то ця книга саме для вас, Вона не повинна залишити байдужого нікого, хто її прочитає. Саме в цьому ідея, донести слово народу, до тих, хто привик мовчати. НЕ МОВЧІМО, і з нами буде перемога.



 

20 лютого відбудеться концерт-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:12

20 лютого відзначається вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В цей день в УД "Перемога" відбудеться концерт-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. У програмі концерту виступ учасників Майдану, - повідомив начальник управління культури Василь Кармазин.    

22 лютого в неділю о 13:00 на Театральному майдані розпочнеться панахида за загиблими. 

У Тернопільських школах проходять навчання з екстреної евакуації

Неділя, 15 лютого 2015, 10:37

Згідно розпорядження міського голови Тернополя Сергія Надала у школах міста розпочались навчання з екстреної евакуації. Окрім практичних навичок, учням та працівникам загальноосвітніх навчальних закладів надають теоретичні рекомендації як діяти у випадках надзвичайних ситуацій.

«Такі навчання будуть проведені у всіх навчальних закладах міста згідно затвердженого графіку, - розповідає міський голова Сергій Надал. – В Тернополі розроблено комплекс заходів щодо цивільного захисту населення. Сьогодні ми на практиці відпрацьовуємо їх. Під час таких тренувань ми бачимо де є проблеми, що потрібно допрацювати, які приміщення підготувати, де можливо зробити ремонти».

Нагадаємо, цього року на заходи із забезпечення обороноздатності та дотримання громадського порядку у Тернополі передбачено понад 2 мільйони 310 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення ремонтно-відновлювальних робіт у бомбосховищах, придбання предметів індивідуального захисту та самооборони, паливно-мастильних матеріалів, засобів медичного призначення.

Міська рада

 

У Тернополі відновили військову частину

Субота, 14 лютого 2015, 17:29

44 окрема артилерійська бригада відтепер дислокуватиметься в Тернополі на місці колишньої 11 окремої гвардійської артилерійської бригади. Військовослужбовці уже ремонтують техніку та майно.

В.о. командира бригади Олег Лісовий розповідає, що рішення про створення військової частини Міністерство оборони України прийняло ще на початку вересня минулого року. Служити у ній будуть мобілізовані та військовослужбовці контрактної служби.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, від першого дня заснування Тернополя, як міста-фортеці, тут постійно розміщувалась військова частина. Це доречно з точки зору військової логістики, бо наше географічне положення надає місту стратегічного значення для всього західного регіону.

У 2012 році, коли повністю руйнувалась обороноздатність країни, виникло питання, про те що частину потрібно розформувати.

«Починаючи з листопада 2012 року, ми звертались до влади всіх рівнів з вимогою повернути військову частину в Тернопіль, – зауважив Сергій Надал. – Лише після повалення режиму Януковича нас почули і сьогодні артилерійська бригада повертається у Тернопіль. Одинадцята окрема артилерійська бригада була однією з найкращих в Україні, тож відновлення такої військової частини є дуже важливим кроком в обороноздатності країни. Місто готове долучитися до облаштування частини, адже міська рада прийняла програму підтримки обороноздатності Тернопільського гарнізону, яка передбачає фінансування стратегічно-важливих об’єктів».

Міська рада


До Тернополя приїдуть поети з "революційним віршами"

П'ятниця, 13 лютого 2015, 09:51

15 лютого о 14:00 в тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться презентація поетичної збірки «Не мовчімо».


Укладено її з віршів молодих копичинецьких поетів, членів літературного збіговиська Delirium — Андрія Стефанця, Володимира та Славіка Ухачів, Наталі Зелінської, котрі писали свої тексти в часи Революції Гідності та АТО.
«Нічим не можливо виміряти душевний біль чи горе. Ми намагаємося передати свій біль у своїх віршах», — кажуть поети.
Оформили збірку ілюстраціями молодих художників із Тернополя та Копичинців.

 

Сторінка 1396 з 1456

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер