images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На День закоханих у Тернополі масово запускатимуть небесні ліхтарики

П'ятниця, 13 лютого 2015, 08:09


"Візьми натхнення з собою"
Що може бути краще ніж провести день усіх закоханих разом зі своєю другою половинкою, а якщо при цьому Ви можете загадати спільне бажання і відпустити в небо свою палаючу свічку, а також спостерігати диво, сотні, а то й тисячі зірок, що летітимуть за поривом вітру, шукаючи свою долю в просторах світу, нагадуючи собою кожного з Вас. Не пропустіть можливість зробити ще один крок до здійснення Вашої мрії.

Розважатиме шоу-театр "Нікалекс" з своєю чудовою технікою використання вогнів, а зігрівативе всіх гарячий глінтвейн. Море позитивних емоцій, захоплююче видовище та чудові враження забезпечено!

Детальнішу інформацію можете дізнатись тут: https://vk.com/club86970573
Чекаємо на Вас 14.02.2015 о 20.00 біля пристані катера!
Ціна ліхтарика - 20 грн.

 

Тернопільська міська рада прийняла залізничну лікарню у комунальну власність

Четвер, 12 лютого 2015, 12:03

Позачергова сесії Тернопільської міської ради відбулася 10 лютого. Головним питанням порядку денного стала необхідність прийняття рішення стосовно Тернопільської залізничної лікарні. Оскільки вже два місяці працівники лікувального закладу не отримають заробітної плати, існує загроза вимкнення електроенергії.

Депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення про прийняття в комунальну власність залізничної лікарні та затвердили угоду між обласною та міською радами про співфінансування даного закладу.

«Я вдячний депутатам Тернопільської обласної ради за розуміння, сьогодні вони затвердили угоду, яка підписана між міським головою та заступником голови облради, яка стосується того, що область дофінансує дану лікарню в розмірі 4,5 млн. грн., - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Іншу частину коштів виділить міська рада. Водночас ми просимо розуміння у в.о. голови ОДА, адже він зобов’язаний внести подання на чергову сесію облради для того, щоб депутати внесли зміни до бюджету області та ці кошти виділили для потреб лікувальної установи».

Міський голова також зауважив, що із завтрашнього дня міська рада розпочне фінансування даної структури. Люди отримають заробітну плату, зможуть розрахуватись за комунальні послуги та працювати у штатному режимі.

Міська рада

Надійний спосіб надати вашій ванні нового вигляду

Четвер, 12 лютого 2015, 11:06

Надійний спосіб надати вашій ванні нового вигляду – реставрація акрилом.

Сьогодні з приводу цієї теми побутує безліч думок. Дехто стверджує, що кращим варіантом буде придбати нову ванну. Інші ж переконують у протилежному. Зрештою, кожен обирає для себе оптимальний варіант, який влаштує у ціновій політиці. Що ж, спробуємо зважити всі за і проти.

Якщо ж ви все-таки наважились придбати нову ванну, то повинні знати декілька важливих нюансів. В першу чергу виникає питання демонтажу. Адже для заміни ванни, стару, насамперед, потрібно від’єднати від сантехніки. Наступним завданням буде демонтаж. Зрозуміло, що виносити ванну вам потрібно буде зі сторонньою допомогою. А якщо ви живете на 9 поверсі? За тією ж схемою нову ванну потрібно доставити до вашого помешкання. Більше того, якщо ви обрали саме цей варіант, будьте готові до затрат. Нова ванна хорошої якості обійдеться вам до 8.000 грн. Додатково, близько 700 гривень, доведеться заплатити майстру.

Якщо ви спробуєте зекономити на покупці, будьте готові, що така ванна прослужить вам досить короткий термін. Мінусом також буде й те, що матеріал, з якого вона виготовлена, не зберігає тепло, а також має здатність прогинатись на дні.


Експерти запевняють, що найкращою альтернативою покупки ванни буде її реставрація. Так ви не лише зекономите кошти, але й час та нерви. Реставрація ванн – відновлення її покриття спеціальними матеріалами досвідченим спеціалістом. Всього лиш за 4 години ваша ванна буде виглядати як новенька. Відновлення ванн виконується за доволі короткий термін методом нанесення акрилу, без демонтажу. Таке покриття має однорідну глянсову текстуру, приємне на дотик, не вбирає бруду і дуже легко миється. Користуватися ванною після реставрації можна уже за 3 дні.

Ну а найприємніший момент це – вартість. Реставрація ванн у Тернополі обійдеться вам від 800 грн. А прослужить нова красуня більше п’яти років.

Детальніше читайте на сайті restavrator.te.ua

 

Ще кілька слів про нашу мобілізацію

Середа, 11 лютого 2015, 08:28

Те, що зараз відбувається з мобілізацією, примушує до певних роздумів. М’яко кажучи. Щоб не ранити вразливі вушка фільольогів і панянок.

Коли в середньостатистичне українське село приходить 50 повісток в один день і здоровенні 30-40-річні хлопи здіймають ґвалт, пакують валізи і втікають на заробітки до Варшави чи Москви, раптово слабнуть, платять воєнкомам (3000 зелених – «такса»), лягають під ніж хірургів, щоб їм вирізали липові грижі і апендикси, на медкомісіях пускають піну з рота і пісяють в штани, бо краще психушка, аніж вОйна, то мені хочеться решту життя не знімати із себе солдатське вбрання, аби колись будь-хто не асоціював мене із цим цивільним збродом.

«Ми переможемо, якщо усвідомимо, що на сході у нас передова, а на заході – резерв і тил. Якщо ми будемо думати, що там у нас війна, а тут – мирне життя – капець. Ми програємо. І нас не буде», – днями казав мені один побратим.

«Якби чоловіки із села Крути допомогли тоді нашим хлопцям, якби на допомогу юним героям прийшли чоловіки із довколишніх сіл – вони б встояли, вони б перемогли, і ми мали б іншу країну, іншу історію. Але вони злякалися, вони поховалися по підвалах, позачинялися по хатах, вони вирішили вижити за всяку ціну. Придурки! Вони вирішили обдурити долю. Невже їм ніхто ні тоді, ні досі не розтлумачив, що долю не обдуриш? Долю ти вихоплюєш голими руками з вогню і береш її голою. А через 15 років – в час Голодомору – вони їли власних дітей...», – сказав інший побратим сьогодні.

Хотів не вразити панянок. Не вийшло. Ну чому так завжди виходить?

 

Борис Гуменюк,

тернополянин, заступник командира батальйону «ОУН»

То ось який ти, «русскій мір»?

Вівторок, 10 лютого 2015, 08:16

Всі ми читали книги про період царської Росії ХІХ століття. Епоха вельмож, дворян, князів, царів. Звані бальні вечори, своєрідна мода. Високі манери та інший етикет.

Такою бачили цю епоху (або хотіли бачити) письменники. Але, як виявилося, цей час був далеким від того прекрасного, утопічного світу. В якості доказу наведемо приклад славнозвісного «Указа 1807 г. по случаю званого вечера в Польше» мовою оригіналу.

Не лякайтеся, коли будете це читати. Просто сприйміть як даність той факт, що росіяни і не могли бути іншими. На тлі високоосвіченої Європи Росія навіть у ХІХ столітті залишалася недорозвиненим придатком.

 

ПРИКАЗЪ По Суздальскому Мушкатерскому полку Ковно 20 августа 1807 г. N372

По случаю назначеннаго сего числа у Польскаго князя Сангушскаго бала и приглашенiя на таковой всъх Штабъ и Оберъ-Офицеров ввереннаго мне полка, предписываю принять къ руководству и непръменному исполненiю слъдующее: Всъмъ Штабъ и Оберъ-Офицерам быть одътымъ в новой парадной формъ при знакахъ, шарфахъ и ранцахъ.

Явиться к Польскаму князю на балъ ровно въ 8 час. вечера.

Прибывъ на балъ осмотръеть исправность своей амуницiи, дабы не было видно сквозь проръзы въ соблазнительных местахъ голое тъло.

Пришедши въ покой не сморкать на полъ, а иметь для того цълые платки.

По стенамъ покоевъ похабныхъ надписей не дълать и соблазнительныхъ членовъ человъческаго тъла не рисовать.

Когда явятся польския женщины, вести себя какъ можно скромнъй. Жопой къ лицу дамъ не поворачиваться, при разговорахъ съ красивыми шляхетками рукъ въ карманахъ панталоновъ не держать и членовъ не наяривать.

Во время танцевъ и контредансовъ ногъ своим дамамъ не подставлять, чтобы падали, къ себъ на колени не сажать и за жопы дамъ не щупать.

Въ буфетахъ до пьяна не напиваться, по углам комнатъ не плевать и пальцами не высмаркиваться.

Во время ужина за столомъ поганныхъ словъ не произносить и под столомъ соседнимъ дамамъ членовъ въ руки не класть. После ужина на балконъ срать не выходить, а отправляться для этого въ отхожiя мъста.

При прощанiи съ дамами дълать трижды поклонъ на французскiй манеръ и вообще вести себя на время бала прилично, яко подобаетъ образованному русскому офицеру.

 

Подписалъ

Командиръ полка, Полковник Зорублёвъ

(Подлинникъ въ Ковенскомъ АрхивЪ)

***

Це саме той відомий з історичної літератури Суздальський полк, яким саме в той час командував майбутній великий полководець, а тоді ще полковник Олександр Суворов. До війни 1812 року залишалося всього 5 років.

Чи змінилося щось відтоді у Росії? Просто пошукайте в Інтернеті ролики, які описують «будні» російської армії. Тоді кожен із нас зрозуміє, з ким ми насправді маємо справу на Сході.

 

Адам Стрижнюк

 

Сторінка 1397 з 1456

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер