images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Фітотерапія і фармакологія: переваги і недоліки

П'ятниця, 16 січня 2015, 09:52

Новітні технології та стрімке зростання науково-технічного прогресу не забезпечили, на жаль, сучасну людину ліками від тяжких невиліковних хвороб, і не застерегли від появи нових небезпечних для здоров’я людини захворювань. Сьогодні існує значна кількість препаратів офіційної медицини, які, окрім того, що неспроможні подолати хворобу, ще й наносять організму хворого непоправну шкоду. Серйозною альтернативою для фармакології є фітотерапія – лікування препаратами, виготовленими на основі природних екологічно чистих рослин.

Фітотерапія: визначення, історія виникнення і переваги

Фітотерапія – траволікування, вид терапії, що використовує для лікування рослини як лікарський засіб і є найпотужнішою складовою народної медицини. Люди, які знають цілющі властивості рослин і вміють їх використовувати для лікування, називаються травознаями. До сфери фітотерапії ще відносять лікування грибами – фунготерапію, а також продукти бджільництва, мінерали і певні частини тварин.

Історія виникнення фітотерапії сягає глибокої давнини, свідченням того є сучасні археологічні розкопки на території Іраку: уже в 12-13 столітті лікарям були відомі цілющі властивості рослин, з яких вони виготовляли різноманітні настої і порошки. З голок хвойних дерев та молодого листя верби, висушених і змолочених, робили компреси та припарки. Рослинний порошок часто змішували з мінеральними речовинами, розбавляли вином чи пивом.

Історією доказано, що фітотерапія існує не одну сотню літ і використовували її для подолання хвороб і продовжують використовувати усі існуючі на планеті Земля народи і народності.

Також безперечним є факт низки принципових переваг діючих активних речовин рослин перед хімічними (фармакологічними) речовинами.

  1. Діючі активні речовини трав утворюються в живих клітинах, тому вони значно краще, ніж хімічні, пристосовані до життєвої діяльності клітин організму людини та біохімічних процесів.
  2. Жива клітина завжди містить речовини, які здатні підсилити або пом’якшити лікувальну дію.
  3. Цілющі трави діють не на певний орган чи симптом, а на увесь організм в цілому: регенерують роботу ендокринної системи, сприяють активізації імунної системи, підвищують захисні сили людського організму, мають загальнооздоровчий, протизапальний, протипухлинний, антибактеріальний, антиоксидантний ефект.
  4. Невисока токсичність фітопрепаратів дає можливість довготривалого лікування хронічних захворювань.
  5. Доступність рослинних препаратів і їх дешева ціна.

Та якщо дотримуватись порад кваліфікованого спеціаліста і сумлінно їх виконувати – проблем у лікуванні рослинними препаратами у вас НЕ БУДЕ!

Але, у випадку, коли відсутній діагноз, людина має серйозне захворювання, необхідно негайно звернутись до лікаря!

Цю та багато іншої фіто продукції ви знайдете 
на сторінках нашого сайту:
www.fitoapteka-znahar.com

ФітоАптека "Крамничка здоров'я"

тел. 067-942-26-29
Чекаємо на вас: 
пн-пт з 11.00-18.00
субота з 10.00-14.00 
Ми знаходимося за адресою:
вул. Живова,19/8
(торговий центр "Купон", 
навпроти видавництва "Збруч")

 

Відтепер Тернопіль має екологічний паспорт міста

П'ятниця, 16 січня 2015, 08:27

У Тернополі вийшов із друку екологічний бюлетень «Зелений прорив», який містить актуальну інформацію про екологічний стан у місті, характеристику природних ресурсів і т.д. Працювали над бюлетенем представники управління житлово-комунального господарства спільно з науковою інтелігенцією та громадськістю.

Екологічний бюлетень фактично є методологічною основою для подальших екологічних напрацювань. У ньому вміщена інформація про водні, земельні, лісові ресурси, надра, екологічно небезпечні підприємства, формування екологічної мережі, радіаційної безпеки, моніторинг довкілля, а також схема локальної екомережі та програма охорони навколишнього природного середовища Тернополя.

«Наразі можна з упевненістю стверджувати, що Тернопіль – одне з перших міст України, де розроблено фундаментальну методологічну основу його подальшого екологічного становлення міста, - вказано у передумові від міського голови Сергія Надала. – Такі напрацювання, як екологічний паспорт міста, концепція комплексного озеленення, програма охорони навколишнього природного середовища та схема локальної екологічної мережі є стартовими для «зеленого прориву» нашого міста».

В лютому працюватимуть шість комплексів для оформлення біометричних паспортів

Четвер, 15 січня 2015, 08:45

12 січня, як і планувалося, в обласному Управлінні державної міграційної служби України, що на бул. Шевченка, 10, розпочали прийом заяв від громадян на оформлення біометричних паспортів.

 На обслуговування однієї людини працівники міграційної служби витрачають 15-20 хвилин. Значних черг в приймальній міграційної служби не має. Це, найймовірніше пов’язано із тим, що наразі паспорт із чипом не надає своєму власникові тих перевага, про які йшлося раніше – безвізового в’їзду в країни Євросоюзу.

 З релігійних міркувань громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта і отримати документ нового зразка, але без чипа. Крім того, буде можливість відмовитися і від сканування відбитків пальців рук при оформленні біометричного паспорта.

Загальна сума оплати при оформленні біометричного паспорта протягом 20 робочих днів складе 518,15 грн. Паспорт без електронного чіпа обійдеться дешевше - в 461,15 грн.

Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа (протягом 7 робочих днів). У такому випадку паспорт з електронним чипом обійдеться в 775,3 грн, без чіпа - 718,3 грн.

 Згодом жителі області зможуть оформити паспорти для виїзду за кордон також в інших територіальних підрозділах,  де традиційно здійснювався прийом таких заяв: Борщівському, Бучацькому, Кременецькому Чортківському районних секторах і в Тернопільському міськвідділі міграційної служб . Наразі там уже встановлено необхідне телекомунікаційне обладнання, протестовані канали зв’язку також завезено комплекси для оформлення біометричних паспортів.

 До слова, до поки нові комплекси у районних секторах не почнуть діяти, там оформлятимуть закордонний паспорт нового взірця, але без електронного носія біометричної інформації.

 Планується, що всі шість комплексів для оформлення біометричних паспортів повноцінно працюватимуть вже у лютому.

 Як і очікували в міграційній службі, зараз серед жителів області спостерігається деякий ажіотаж щодо закордонних паспортів. Не в останню чергу це пов’язано із сезонним збільшенням кількості охочих оформити паспорт для виїзду за кордон. Багато наших співвітчизників, які працюють за кордоном, на Різдвяні свята повертаються додому. Цей короткий період перебування в Україні вони намагаються використати для приведення до порядку документів.

 Відтак, з метою запобігання утворення великих черг, у міграційній службі просять громадян, у яких немає нагальної потреби для оформлення закордонного паспорта, по можливості, відтермінувати свої звернення до кінця січня – початку лютого.

 Головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області Ірина Бойко.

 

 

 

 

Тернополяни сплатили майже 20 мільйонів гривень військового збору

Четвер, 15 січня 2015, 07:40

З початку запровадження військового збору платники податків Тернополя та Тернопільського району до бюджету сплатили 19, 5 млн. грн. цього платежу, з них у грудні 2014 року – 5, 3 млн. гривень.

Нагадуємо, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 р. № 71-VIII продовжено термін справляння військового збору до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Об’єктом оподаткування з 1 січня 2015 року є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.

Платниками податку є фізичні особи — резиденти, які отримують доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи — нерезиденти, які отримують доходи із джерела їх походження в Україні, а також податкові агенти.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України, за ставкою 1,5%.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Вірш росіянина "Українським патріотам" визнали екстремістським

Середа, 14 січня 2015, 09:37

Здравствуйте! Посылаю вам своё новое стихотворение, написанное в Орловском областном суде, который признал экстремистским моё стихотворение "УКРАИНСКИМ ПАТРИОТАМ". Таким образом, мои произведения стали теперь официально запрещать в нашей "демократической России". Всего вам доброго! Стойкости вам и крепости духа! Тримайтеся, друзі!

УКРАИНЕ.
«Это наша война.»
«Убивать, убивать, убивать. Больше разговоров никаких не должно быть. Как профессор я так считаю».
Александр Дугин

«Фашистскую гадину надо давить в собственном гнезде! Надо вводить войска - защитить наших братьев и остановить бандеровцев- фашистов!»
Сергей Миронов.

«Нужно, чтобы россияне вошли на Украину. Я уже даже просчитал, что эту задачу нужно поставить перед Псковской дивизией ВДВ. Эти парни заняли бы все ключевые позиции».
«Я считаю, пришло время не только русские земли вернуть под русский флаг, что естественно, но и западные земли Украины».
«Государства нет, надо чтобы был хозяин на любой земле: русские – на востоке, поляки – на западе и все остальное. А с Киевом судьбу будем решать позже».
«Украины как независимого государства не будет».
Владимир Жириновский.

«Севастополь вернули. Киев надо вернуть».
Сергей Доренко

«Мы не сможем, потеряв Донбасс, сохранить мир, так как следующая цель, которая декларируется – Крым".
Сергей Глазьев

«Мы считаем, что время «Ч» давно наступило.»
«Мы призываем государственную власть России официально признать Донецкую и Луганскую народные республики, оказать всю возможную помощь их населению.»
Геннадий Зюганов

«Мы медленно запрягаем, но быстро едем – со скоростью 90 километров в час, какую развивают русские бронетранспортёры.
Протрите пенсне, господа, русские идут!»
Александр Проханов

Вот они - "белы и пушисты".
Орут: "Айда на Киев рать!"
Хотят российские фашисты
Тебя на клочья разодрать.

Звериным клацают оскалом.
Их изнутри сжирает злость.
Кровавым этим всем шакалам
"Твiй вiльний дух" как в горле кость.

Ты "незалежністю" богата.
Твои все помыслы чисты.
Объятия "Большого Брата"
С достоинством отвергла ты.

Твоя им ненавистна мова.
Рабой ты не далась Кремлю.
Ты снова защищать готова
Свободы путь и честь свою.

Будь непреклонна и едина,
Героев нации люби.
Мужайся, рiдна Україна !
Хай допоможе Бог тобі!
(Орловский областной суд)

Позор российским империалистам! СЛАВА УКРАИНЕ!

С наилучшими пожеланиями,Александр БЫВШЕВ, Орловская область,пос.Кромы,отстранённый от работы сельский учитель,поэт,проходящий по 2 уголовным делам за  стихи в поддержку территориальной целостности и независимости Украины.

P.S.
После хамской статьи в № 45 (12 ноября 2014) "Литературной газеты", где на меня вылили всевозможные помои и пошли на откровенный подлог, в эту позорную травлю включилась областная коммунистическая просталинистская газета "Орловская искра", сканированную статью из которой я вам на всякий случай посылаю прикреплённым файлом.

 

Сторінка 1400 з 1451

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер