images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські комунальники працюють у посиленому режимі

П'ятниця, 03 лютого 2017, 10:09

У зв’язку зі складними погодними умовами, в результаті часткової відлиги, дощу та похолодання, у Тернополі утворилася сильна ожеледиця. Комунальні служби продовжують працювати у посиленому режимі, посипати дороги та пішохідні ділянки протиожеледною сумішшю та вживати усіх заходів, щоб забезпечити нормальний прохід тернополян та проїзд транспорту.

«Вчора усі структури, відповідальні за прибирання міста (ОСББ, ЖЕКи та підприємства, які виграли тендер на прибирання міста), були попереджені, що очікується ожеледиця. Впродовж ночі у місті працювало 8 піскорозкидачів, які посипали траси 30% сумішшю солі та 6 машин посипало тротуари, - розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. – Проте сильний дощ змивав усю суміш з тротуарів, тому не було результату від посипання. Роботи з посипання пішохідних та проїзних шляхів продовжилися після припинення дощу вже зранку 3 лютого».

Олег Соколовський каже, що, незважаючи на попередження, дуже погано спрацювали балансоутримуючі організації, або як їх називають «ЖЕКи». Тому усе керівництво цих підприємств надає пояснення щодо неякісного прибирання прибудинкових територій.

Просимо тернополян вибачення за незручності та рекомендуємо перейти на так звану «зимову ходу» - робити короткі кроки та переносити центр ваги наперед, а автомобілістів – бути обережними на дорозі!

 

Як власнику нерухомості захистити своє майно від шахрайства чи рейдерства

Четвер, 02 лютого 2017, 14:45

Результат пошуку зображень за запитом "РЕЙДЕРСТВО"

Під рейдерством розуміється спосіб заволодіння чужим майном, який одночасно містить ознаки шахрайства, грабежу (розбою), легалізації майна, здобутого злочинним шляхом, а іноді й постановлення завідомо неправосудного судового рішення.

Головною зацікавленою особою в поновленні порушених прав та покаранні правопорушників є потерпілий. Тому держава забезпечує потерпілому можливість ефективно захищати свої права.

Захист прав та інтересів потерпілого від рейдерства чи шахрайства з використанням державних реєстрів може здійснюватися у три основні способи:

1) шляхом звернення до суду з позовами;

2) шляхом звернення до правоохоронних органів із заявою про відкриття кримінального провадження;

3) шляхом звернення до Мін’юсту зі скаргою на дії реєстратора.

Для протидії хвилі рейдерства та шахрайств із нерухомістю Міністерством юстиції України запроваджено новий проект.

Тепер зацікавлена особа має можливість накласти заборону на проведення реєстраційних дій терміном до 10 діб, аби протягом цього періоду мати можливість звернутись до суду і зупинити незаконні дії.

Щоб почати користуватися новим сервісом громадянам достатньо зробити 3 простих кроки:

- отримати реєстраційний номер майна;

- перевірити наявність номера в реєстрі;

- поставити майно на контроль.

З цього моменту власник зможе дізнатися про всі зміни в реєстрі через SMS-повідомлення, у вигляді електронного листа, а також через сповіщення в кабінеті користувача програми SMS-Маяк.

Комп’ютерна програма (онлайн-сервіс) «SMS-Маяк» – комп’ютерна програма за допомогою якої здійснюється інформування фізичних та юридичних осіб (далі – Абонент) про проведені реєстраційні дії стосовно будь-якого окремого індивідуально визначеного об’єкта нерухомого майна без зазначення відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про суб’єктів таких прав.

У випадку проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно стосовно будь-якого окремого індивідуально визначеного об’єкта, Абонента буде сповіщено одним або кількома із таких способів:

1) на номер телефону Абонента надійде відповідне SMS – повідомлення з інформацією про проведені реєстраційні дії без зазначення відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про суб’єктів таких прав;

2) на електронну адресу (e-mail) Абонента надійде повідомлення з інформацією про проведені реєстраційні дії без зазначення відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про суб’єктів таких прав;

3) шляхом отримання Абонентом повідомлення (нотифікації) в комп’ютерній програмі (онлайн-сервісі) «SMS-МАЯК» про проведені реєстраційні дії без зазначення відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про суб’єктів таких прав.

Вартість сервісів на місяць за 1 об'єкт становить:

- інформування про зміну статусу нерухомості - 30 гривень;

- інформування про початок та хід реєстраційної процедури - 300 гривень.

Для відстежування будь-яких змін, що відбуваються з нерухомістю необхідно зареєструватися на інформаційно-правовій і комунікаційній Платформі LIGA:ZAKON за посиланням: http://smsmayak.com.ua/.


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

Поліцейські охорони затримали чоловіка, який погрожував жінці і дитині ножем

Четвер, 02 лютого 2017, 13:50

Оперативне реагування поліцейських охорони, на сигнал тривоги, що надійшов по лінії «102», дало змогу зупинити чоловіка, який хотів завершити сімейний конфлікт з допомогою ножа.

Виїхавши на місце події, група реагування Управління поліції охорони з’ясувала, що у родині відбулася сварка. 40-річний чоловік розпочав погрожувати жінці і дитині розправою ножем. Спроби жінки втихомирити агресивного і сп’янілого чоловіка були марними. Їм довелося тікати з дому та просити допомоги в перехожих.

Агресія і бажання розправи не зупиняло чоловіка, він схопив ножа і босоніж кинувся наздоганяти жінку з дитиною на вулиці. Не байдужі громадяни, не гаючи часу, подзвонили на гарячу лінію «102».

На щастя, сімейний конфлікт кровопролиттям не закінчився. Поліцейські охорони оперативно зреагували на виклик і втихомирили дебошира. Затриманого доставили до Тернопільського відділу поліції. Триває слідство.


Управління поліції охорони в Тернопільській області

 

У Тернополі представили нового керівника прокуратури

Четвер, 02 лютого 2017, 09:30

Заступник прокурора Тернопільської області Ігор Мукан представив нового керівника Тернопільської місцевої прокуратури Миколу Марцуна. Він очолив місцеву прокуратуру після проходження усіх етапів відкритого конкурсу.

На представленні був присутній міський голова Сергій Надал, який побажав Миколі Марцуну наполегливості та поваги від підлеглих.

«У ці дні держава продовжує свій шлях реформування усіх органів влади та правоохоронної системи. Тому громадяни покладають велику надію на нові принципи у роботі всіх органів прокуратури заради розбудови європейської демократичної правової держави, - зазначив очільник Тернополя. – Вітаю Вас із проходженням конкурсу та призначенням на посаду і бажаю рясних Божих благословінь».

Довідка: Микола Марцун призначений на посаду керівника Тернопільської місцевої прокуратури 30 січня 2017 року. До того здобував юридичну освіту у Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого, роботу в органах прокуратури розпочав у 2001 році на посаді старшого слідчого Тернопільської прокуратури з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах.

З 2004 року по 2010 р. працював на посаді старшого слідчого відділу прокуратури Тернопільської області. З 2010 по 2011р. Микола Іванович – прокурор Монастириського району, з 2011 по 2015р.- прокурор Підволочиського району. З 2015 року по 30 січня 2017 року – перший заступник керівника Теребовлянської місцевої прокуратури.

Більше 200 учасників взяли участь у змаганнях з хокею на озері «TernopilHockeyClassic»

Середа, 01 лютого 2017, 00:00

28 та 29 січня на тернопільському озері відбулися змагання з хокею «TernopilHockeyClassic». У турнірі взяло участь понад 200 учасників, які представили 24 команди з Тернопільщини, Одеси, Києва, Луцька, Львова та інших міст. Змагання відбулися на території поблизу острівку «Чайка» на шести хокейних майданчиках, площею 800 квадратних метрів. Перемогу в змаганнях здобула команди з міста Броди, що на Львівщині.

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав усіх учасників змагань та зазначив, що Тернопіль радо підтримуватиме ініціативу шанувальників хокею проводити подібні змагання надалі.

«Змагання з хокею на озерах та відкритих водоймах доволі популярні в усьому світі. Наше місто, завдяки озеру, має можливість приймати та проводити такі турніри на всеукраїнському рівні. Надіємося, що згодом змагання вийдуть також на міжнародний рівень і згодом ми будемо приймати іноземні команди, так само як влітку під час чемпіонатів з водно-моторного спорту», - каже міський голова.

Довідка: змагання «Хокей на озері» - це різновид класичного хокею, але з декількома важливими відмінностями: відсутні борти, що захищають, немає воротарів і гра проводиться на відкритому повітрі, на замерзлому озері чи річці. Спрощені правила направлені на зменшення силової боротьби і сили кидків, збільшення вміння володіння шайбою, передачі чіткого пасу і високого навику катання на ковзанах.

 

Сторінка 1083 з 1451

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер