images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Залишився ще майже місяць аби задекларували доходи

Середа, 11 квітня 2018, 08:27

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що «добігає» до завершення Кампанія декларування доходів – 2018.


Тому, у громадян залишився ще  майже місяць, аби прозвітувати про отримані у 2017 році неоподатковані доходи. А для тих, хто хоче скористатись податковою  знижкою, термін подачі декларації –31 грудня 2018 року.


Нагадуємо, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.


 

У Тернополі завершився опалювальний сезон 2017-2018р.

Середа, 11 квітня 2018, 06:36

Враховуючи зростання температурних показників зовнішнього повітря, 11 квітня у Тернополі завершено опалювальний період для житлових будинків, лікувальних закладів, шкіл, дошкільних закладів та інших споживачів теплової енергії міста. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Наразі у місті розпочинаються ремонтні роботи з підготовки об’єктів теплопостачання вже до нового опалювального сезону.

Нагадаємо, що з 4 квітня у Тернополі було призупинено теплопостачання на всіх об'єктах, окрім лікарень. Тепер же з 11 квітня опалювальний сезон завершився для всіх споживачів та установ міста

Відмова в державнй реєстрації та скасування рішення про державну реєстрацію статуту територіальної громади

Вівторок, 10 квітня 2018, 08:00


Відповідно до ч.3 статті 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 280/97-ВР від 21.05.1997, підставою для відмови в державній реєстрації статуту територіальної громади може бути його невідповідність Конституції та законам України. Відмова в реєстрації статуту територіальної громади може бути оскаржена в судовому порядку. На цей момент це єдина підстава для відмови в державній реєстрації статуту територіальної громади.


Абзацом 2, пункту 7 «Положення  про державну реєстрацію статутів територіальних громад» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 №1150(далі - Постанова), визначено процедурний аспект, де вказується, що Орган,  який здійснює реєстрацію статуту, не пізніше наступного робочого дня після прийняття рішення про відмову в реєстрації статуту надсилає таке рішення до центру надання адміністративних послуг, що здійснював прийняття відповідних документів, для видачі його  заявникові.


Щодо скасування рішення про державну реєстрацію статут територіальної громади, то в цьому випадку, у пункті 7 Поставни передбачено наступні підстви:


а) у  разі подання  письмової заяви  про це сільського,
селищного,  міського голови  за наявності відповідного  рішення
представницького органу місцевого самоврядування;

б) на підставі рішення суду.


Процедурно, скасування реєстрації статуту здійснюється шляхом  виключення його з реєстру, про що в десятиденний  термін повідомляється представницький орган місцевого самоврядування  та відповідний орган державної статистики.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області






 

Очільник Тернополя зустрівся з головою Українського конгресового комітету Америки

Вівторок, 10 квітня 2018, 07:10

Днями міський голова Сергій Надал зустрівся з головою Українського конгресового комітету Америки - найбільшої організації, яка представляє інтереси двох мільйонів американців українського походження з міста Клівленд (штат Огайо) США Андрієм Футей.

Гість привіз до Тернополя запрошення від мера міста Парма (США, штат Огайо) про початок налагодження партнерства між містами.

Очільник Тернополя висловив сподівання, що така співпраця буде продуктивною та корисною для міст.

Тернопільська міська рада перша в Україні, яка розміщатиме вакансії на порталі https://rabota.ua

Вівторок, 10 квітня 2018, 06:58

4 квітня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Тернопільською міською радою, громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та регіональним відділенням «Асоціації міст України» щодо реалізації проекту «Robota на громаду». Меморандум передбачає розміщення вакансій органу місцевого самоврядування на web-порталі https://rabota.ua.

Метою проекту є створення зручного та доступного інтерактивного майданчика для людей, які мають бажання та відповідають усім вимогам, щоб стати державними службовцями або службовцями органів місцевого самоврядування.

«Реалізація даного проекту дасть можливість кадровій службі міської ради відібрати більш кваліфіковані та професійні кадри, а також це черговий крок до відкритості у роботі муніципалітету, адже кандидати на посади зможуть не лише подати резюме, але й отримати можливість пройти стажування у міській раді, - зазначає очільник Тернополя Сергій Надал. - В майбутньому портал може перерости у майданчик обміну ефективними технологіями муніципального та державного управління, де, завдяки тематичним обговоренням, фахівці зможуть обмінюватись кращими практиками та спільно вирішувати вузькопрофільні питання».

Зі слів керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максима Черкашина, Тернопіль сьогодні є прикладом для усіх обласних центрів України, адже місто першим долучилося до проекту «Robota на громаду», що дозволить прозоро, чітко та легко працевлаштовуватися в органах місцевого самоврядування.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення «Асоціації міст України» Ігор Гірчак відзначив, що проблема кадрового забезпечення в містах та селах залишається актуальною, а реалізація даного проекту допоможе у зручному форматі шукати фахівців, які готові працювати на розвиток громади, а фахівцям - подавати резюме на бажані вакансії.

 

Сторінка 942 з 1451

«ПочатокПопередня941942943944945946947948949950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер