images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбудеться фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення!»

Понеділок, 26 лютого 2018, 07:30

21-22 квітня за підтримки міського голови Сергія Надала та Міністерства культури України у Тернополі відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення». В конкурсних виступах 2018 року візьмуть участь професійні і творчі колективи та виконавці з України і зарубіжжя.

Конкурсний відбір учасників відбудеться 21 квітня в академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Шевченка, Українському домі «Перемога» та церкві Матері Божої Неустанної Помочі, або в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Діви Марії. 22 квітня - нагородження та гала – концерт переможців фестивалю.

Документи та заявки на участь потрібно надсилати в Управління культури і мистецтв за адресою: 46001, бул. Шевченка, 1, м. Тернопіль, або на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , тел. 42-06- 72. Положення про проведення конкурсу духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення» та реєстраційний лист додаються.

Довідково: Цьогоріч організатори конкурсу внесли в Положення ще одну номінацію – «Камерні оркестри та ансамблі».

 

Тернопіль вперше в Україні запустив оплату за проїзд банківськими картками у всьому громадському транспорті

Неділя, 25 лютого 2018, 08:01

22 лютого у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася презентація запуску безконтактних технологій оплати проїзду у всьому громадському транспорті Тернополя за допомогою банківських карток VISA та інших платіжних систем, зокрема і NFC-пристроями. Така можливість вперше в Україні реалізована у всьому комунальному та приватному транспорті. Розраховуватися за проїзд безконтактними банківськими картками тернополяни та гості міста можуть вже від сьогодні.

Презентували систему у Тернополі партнери проекту, зокрема директор відділу технологічних рішень, керівник групи інноваційних рішень компанії VISA Євген Лісняк, заступник директора департаменту електронної комерції та платіжних засобів – начальник управління торгового еквайрингу «Ощадбанк» Наталія Войтович, директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль іде європейським шляхом розвитку громадського транспорту. Зараз наше місто - одне з перших, де запроваджено електронний квиток і наразі єдине місто в Україні, де є можливість оплачувати за проїзд безконтактними банківськими картками у всьому громадському транспорті: комунальному та приватному, - розповідає Сергій Надал. – Наголошую, що це лише черговий етап масштабної транспортної реформи у Тернополі, оскільки на часі закупівля великих автобусів та створення єдиної муніципальної транспортної компанії. Відтак, у нашому місті зовсім скоро буде якісний, зручний та доступний громадський транспорт».

«Щиро дякуємо керівництву міської ради за активну позицію і запуск безконтактних технологій оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - зазначає Євген Лісняк. - Цей крок є дуже ефективним та корисним, як для міської влади, так і для перевізників, адже це дасть змогу детальніше відстежувати пасажиропотік, виключити готівковий розрахунок та унеможливити шахрайство під час перевезення пасажирів. Нам дуже приємно, що Тернопіль є одним з перших міст в Україні, де вдалося впровадити електронний квиток, та, завдяки відкритості мерії, став першим, де впроваджено електронний квиток у приватному транспорті. У нашій практиці - це один з небагатьох прикладів, яким ми дуже пишаємося і завдячуємо Тернопільській міській раді та партнерам проекту».

Одночасно, Наталія Войтович зазначила, що керівництво «Ощадбанку» сьогодні приділяє значну увагу інноваціям та сучасним технологіям, які роблять життя мешканців міста комфортнішим, тому участь у таких рішеннях, як «cashless» рішення, яке зараз впроваджується у Тернополі, для «Ощадбанку» є дуже важлива.

«Введення розрахунку банківськими картками - це вагома частина у розвитку автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - коментує Віталій Васильків. - Також це ще один крок до мінімізації готівкових розрахунків у транспорті та успішної транспортної реформи у Тернополі. Разом з міською радою та компанією VISA ми і надалі впроваджуватимемо інновації, що стосуватимуться і соціальної карти жителів міста з банківськими можливостями та інших важливих процесів».

Тернопільська міська рада у соціальних мережах

Субота, 24 лютого 2018, 08:56

Відтепер дізнаватися актуальну та важливу інформацію тернополяни зможуть також на офіційних сторінках Тернопільської міської ради у соціальних мережах.

Зокрема, акаунти можна знайти:

Twitter https://twitter.com/ternopil_rada

Facebook https://www.facebook.com/Ternopil.rada/

Instagram https://www.instagram.com/ternopil_rada/

Відеоматеріали можна переглянути на нашому YouTube-каналі https://www.youtube.com/channel/UCFf6yPT6DBb0tshW2S_aJMA

 

У Тернополі проведуть спортивно-патріотичні змагання «Кубок Шухевича»

Субота, 24 лютого 2018, 08:55

З 24 лютого по 4(5) березня у Тернополі відбудуться щорічні спортивно-патріотичні молодіжні змагання «Кубок Шухевича».

До участі запрошуються змішані команди з числа представників громадських організацій та студентських рад у кількості 12 осіб (+2 запасних). Передбачається участь команд у змаганнях з фут залу, шахів, онлайн контр-страйку, скелелазіння, стрільби, плавання, бігу, боксу, волейболу, баскетболу та інтелектуальному змазі.

Для реєстрації на участь у змаганнях капітан команди повинен заповнити онлайн-заявку (https://goo.gl/forms/a7Zh6LFU6mk9BrBm2) до 22 лютого 17.00.

Детальніше за посиланням https://www.facebook.com/events/2038286799741693/.

Довідка:

Спортивно-патріотичні молодіжні змагання «Кубок Шухевича» засновані у 2001 році з метою знайомства та здруження молодіжного середовища Тернополя з числа громадських організацій. Спортові зустрічі відбуваються щороку у першій половині березня, аби вшанувати пам'ять Головного командира УПА Романа Шухевича, який героїчно загинув у боротьбі з російськими окупантами 5 березня 1950 року.

Комунальники Тернополя протягом всієї ночі очищали дороги від снігу

П'ятниця, 23 лютого 2018, 07:38

14 одиниць спецтехніки прибирали тернопільські дороги від снігу у ніч з 21 на 22 лютого. Очищення вулиць у Центрі, м-рні Новий світ, масивах Сонячний та Східний здійснювало ТОВ «Авакс Проф», а у Кутківцях, Пронятині, на м-рнах Дружба та Березовиця – КП Міськшляхрембуд».

Загалом протягом ночі у місті була залучена снігоочисна техніка у кількості:

  • посипання піскорозкидачами - 10 од.
  • черговий навантажувач ЕО 2621 - 2 од.
  • черговий автобус - 2 од.

Нагадаємо, що прибирання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок). Окремо угоди на зимове прибирання укладають і дирекції шкіл та дошкільних навчальних закладів, медичні заклади та інші суб’єкти господарювання.

 

Сторінка 960 з 1451

«ПочатокПопередня951952953954955956957958959960НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер