images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Коли з доходу підприємця не сплачується податок?

Середа, 21 лютого 2018, 08:41

Під час нарахування (виплати) підприємцю доходу від здійснення ним підприємницької діяльності, юридична або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію як підприємця.

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи чи надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця.

Отже, суб’єкт господарювання який виплачує дохід підприємцю за надані ним товари (роботи) послуги, і при цьому отримав відповідні документи, що підтверджують державну реєстрацію підприємця як суб'єкта підприємницької діяльності, то при виплаті доходу не утримує ПДФО та військовий збір, оскільки підприємець здійснює оподаткування такого доходу самостійно.

Документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб’єкта підприємницької діяльності є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Дохід, виплачений підприємцю (незалежно від обраної системи оподаткування), податковий агент відображає у податковому розрахунку за формою №1ДФ з ознакою доходу «157».

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

 

Чи декларувати  дохід від надання в оренду авто?

Середа, 21 лютого 2018, 08:38

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що відповідно до Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб включаються дохід від надання майна в лізінг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому п.170.1 ст.170 ПКУ.

Обов’язок платника щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник отримував доходи, зокрема, виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, передбачених розділом ІV ПКУ (п.179.2 ст.179 ПКУ).

У разі надання громадянами у 2017 році власного рухомого майна в оренду (суборенду) особі, яка не є податковим агентом, фізичні особи зобов’язані надати податкову декларацію до територіальних органів фіскальної служби за місцем свого проживання та задекларувати отримані доходи.

Кожен об’єкт рухомого майна відображається громадянином у декларації окремо. У відповідних графах зазначаються номера категорії об’єктів; марки, моделі, характеристики рухомого майна; року випуску; відмітки про надання майна в оренду (суборенду).

Зауважимо, що кожен із декларантів може подати відповідну декларацію в електронному вигляді через сервіс ДФС «Електронний кабінет» з використанням електронного підпису, або завітати у Центрі обслуговування платників та отримати консультацію щодо порядку подання електронних декларацій і допомогу при її заповненні. Телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.

Зупиненням (припиненням) членства в структурних утвореннях політичної партії

Вівторок, 20 лютого 2018, 20:07

Абзац 5 стаття 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» Порядок вступу до політичної партії,  зупинення та припинення членства в ній визначається статутом політичної партії.

Абзац 6 стаття 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» Громадянин  України  має  право  в  будь-який час зупинити чи припинити  своє  членство в політичній партії шляхом подання заяви до  відповідних  статутних  органів  політичної партії. Членство в політичній  партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування  громадянина  України  на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

Що стосується норм чинного законодавства що регулює зупиненням (припиненням) членства в структурних утворень політичних партій то це передбачено, частиною 5 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі - Закон)  для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв’язку із зупиненням (припиненням) членства у громадському формуванні члена керівного органу (крім керівника) така особа подає копію заяви про зупинення (припинення) нею членства до відповідних статутних органів громадського формування з відміткою про її прийняття.

Пункт 3) частини 1. статті 1 Закону громадські формування - політичні партії, структурні утворення політичних партій, громадські об’єднання, місцеві осередки громадського об’єднання із статусом юридичної особи, професійні спілки, їх об’єднання, організації профспілки, передбачені статутом профспілки та їх об’єднання, творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок, постійно діючі третейські суди, організації роботодавців, їх об’єднання, відокремлені підрозділи іноземних неурядових організацій, представництва, філії іноземних благодійних організацій

Відповідно до частини 5 статті 21 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв’язку із зупиненням (припиненням) членства у структурному утворенні політичної партії, що не має статусу юридичної особи, член керівного органу (крім керівника) подає копію заяви про зупинення (припинення) ним членства до відповідних статутних органів політичної партії з відміткою про її прийняття.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області







 

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» має власний сайт

Вівторок, 20 лютого 2018, 07:12

Комунальне підприємство міської ради «Тернопільміськтеплокомуненерго» відтепер має власний веб-сайт для зручності споживачів послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води.

На сайті www.teplo.te.ua розміщена інформація про підприємство, тарифи та ціни на комунальні послуги, електронна пошта для звернень громадян та багато іншого.

Для тернополян також є можливість зареєструватись в Особистому кабінет, що надає можливість подавати показники лічильника онлайн, сплатити за спожиті послуги та переглядати стан розрахунків за теплопостачання.

Для проведення реєстрації необхідно ввести свій особовий рахунок, прізвище (або ідентифікатор, який є на квитанціях), створити логін та пароль до Особистого кабінету. Важливо не втрачати свої реєстраційні дані для входу в Особистий кабінет.

Нагадаємо, «Особистий кабінет» також існує для тернопільських споживачів газу на сайті www.gazpostach.te.ua , де можна здійснити подачу показів лічильників та ознайомитися із станом оплати за спожитий природний газ.

Реквієм за Героями Небесної Сотні відбудеться 20 лютого

Понеділок, 19 лютого 2018, 11:32

20 лютого – пам’ятний день для вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У цей день у Тернополі відбудеться ряд заходів.

Зокрема, завтра, 20 лютого об 11.00 у Тернополі на Микулинецькому кладовищі відбудеться поминальна панахида та покладання квітів до могил воїнів АТО, загиблих у боротьбі за незалежність України.

А о 12.00 на площі Героїв Євромайдану пройде Всенародний реквієм за Героями Небесної Сотні, що загинули під час Революції Гідності.

Запрошуємо усіх небайдужих тернополян прийти та хвилиною мовчання і молитвою вшанувати пам’ять загиблих Героїв.

 

Сторінка 962 з 1451

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер