images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Працевлаштування військовослужбовців – учасників АТО

Вівторок, 27 лютого 2018, 09:29

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості у пошуках роботи у січні 2018 року перебували на обліку 82 демобілізованих військовослужбовці, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, що проживають в м. Тернополі, мали статус безробітного та отримували допомогу по безробіттю – 59 осіб.  З початку року  2 особи працевлаштовані за сприянням служби зайнятості.

За станом на 01 лютого 2018 року на обліку у центрі зайнятості перебуває 73 військовослужбовці – учасники АТО, з них мають статус безробітного 49 осіб та отримують виплати по безробіттю – 41 безробітний, які брали участь у проведенні антитерористичної операції та потребують соціального захисту, що проживають в м. Тернополі. Проводиться відповідна робота щодо сприяння їм у підборі підходящої роботи. Значна частина військовослужбовців на даний час проходить реабілітацію після звільнення з лав ЗСУ, що унеможливлює прискорення їх працевлаштування.


 

Перелік міжквартальних проїздів Тернополя, які будуть відремонтовані у 2018 році

Вівторок, 27 лютого 2018, 08:54

З настанням весни у Тернополі розпочнуться капітальні ремонти об'єктів житлового фонду та шляхо-мостового господарства.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, відповідно до деяких титульних списків у 2018 році продовжиться реконструкція проїзної частини дамби Тернопільського ставу на вул. Руській та тротуарів зі сторони ставу та парку «Топільче». Також у місті заплановані капітальні ремонти міжквартальних проїздів, прибудинкових територій, тротуарів, вуличного освітлення, влаштування дитячих майданчиків тощо.

Капітальний ремонт міжквартальних проїздів у 2018 році заплановано здійснити за такими адресами:

  • Бульвар Д. Вишнивецького, 2 - вул. Полковника Морозенка.3;
  • вул. Пилипа Орлика, 3 - вул. Юності;
  • вул. Вербицького,6 - до вул. Вербицького, 8;
  • вул. Бродівська, 50 - вул. Бродівська, 50В;
  • вул. Львівська, 12 - вул. Чумацька;
  • вул. Будного, 26 - вул. Будного, 30;
  • вул. 15 Квітня, 23 - вул. 15 Квітня, 25;
  • вул. Карпенка, 30;
  • проспект Злуки - вул. Чалдаєва;
  • вул. Бр.Бойчуків - вул. Бр.Бойчуків, 17;
  • вул. Протасевича, 14 - вул. Л.Українки, 18;
  • вул. Протасевича – вул. Протасевича, 16, 16А.

У Тернополі на маршрут виїхав ще один тролейбус

Понеділок, 26 лютого 2018, 15:52

26 лютого у Тернополі у перший рейс із пасажирами за маршрутом №2 виїхав ще один тролейбус - «гармошка» – «Škoda 15Tr» №181.

Наразі КП «Тернопільелектротранс» очікує на прибуття у Тернопіль «ювілейного», 30-го за рахунком, тролейбуса «Škoda 15Tr», який отримає порядковий номер 183.

Нагадаємо, нещодавно на міські маршрути виїхали тролейбуси «Škoda 14Tr» №182 і «Škoda 15Tr» №180.

 

У Тернополі відбудеться фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення!»

Понеділок, 26 лютого 2018, 07:30

21-22 квітня за підтримки міського голови Сергія Надала та Міністерства культури України у Тернополі відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення». В конкурсних виступах 2018 року візьмуть участь професійні і творчі колективи та виконавці з України і зарубіжжя.

Конкурсний відбір учасників відбудеться 21 квітня в академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Шевченка, Українському домі «Перемога» та церкві Матері Божої Неустанної Помочі, або в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Діви Марії. 22 квітня - нагородження та гала – концерт переможців фестивалю.

Документи та заявки на участь потрібно надсилати в Управління культури і мистецтв за адресою: 46001, бул. Шевченка, 1, м. Тернопіль, або на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , тел. 42-06- 72. Положення про проведення конкурсу духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення» та реєстраційний лист додаються.

Довідково: Цьогоріч організатори конкурсу внесли в Положення ще одну номінацію – «Камерні оркестри та ансамблі».

Тернопіль вперше в Україні запустив оплату за проїзд банківськими картками у всьому громадському транспорті

Неділя, 25 лютого 2018, 08:01

22 лютого у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася презентація запуску безконтактних технологій оплати проїзду у всьому громадському транспорті Тернополя за допомогою банківських карток VISA та інших платіжних систем, зокрема і NFC-пристроями. Така можливість вперше в Україні реалізована у всьому комунальному та приватному транспорті. Розраховуватися за проїзд безконтактними банківськими картками тернополяни та гості міста можуть вже від сьогодні.

Презентували систему у Тернополі партнери проекту, зокрема директор відділу технологічних рішень, керівник групи інноваційних рішень компанії VISA Євген Лісняк, заступник директора департаменту електронної комерції та платіжних засобів – начальник управління торгового еквайрингу «Ощадбанк» Наталія Войтович, директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль іде європейським шляхом розвитку громадського транспорту. Зараз наше місто - одне з перших, де запроваджено електронний квиток і наразі єдине місто в Україні, де є можливість оплачувати за проїзд безконтактними банківськими картками у всьому громадському транспорті: комунальному та приватному, - розповідає Сергій Надал. – Наголошую, що це лише черговий етап масштабної транспортної реформи у Тернополі, оскільки на часі закупівля великих автобусів та створення єдиної муніципальної транспортної компанії. Відтак, у нашому місті зовсім скоро буде якісний, зручний та доступний громадський транспорт».

«Щиро дякуємо керівництву міської ради за активну позицію і запуск безконтактних технологій оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - зазначає Євген Лісняк. - Цей крок є дуже ефективним та корисним, як для міської влади, так і для перевізників, адже це дасть змогу детальніше відстежувати пасажиропотік, виключити готівковий розрахунок та унеможливити шахрайство під час перевезення пасажирів. Нам дуже приємно, що Тернопіль є одним з перших міст в Україні, де вдалося впровадити електронний квиток, та, завдяки відкритості мерії, став першим, де впроваджено електронний квиток у приватному транспорті. У нашій практиці - це один з небагатьох прикладів, яким ми дуже пишаємося і завдячуємо Тернопільській міській раді та партнерам проекту».

Одночасно, Наталія Войтович зазначила, що керівництво «Ощадбанку» сьогодні приділяє значну увагу інноваціям та сучасним технологіям, які роблять життя мешканців міста комфортнішим, тому участь у таких рішеннях, як «cashless» рішення, яке зараз впроваджується у Тернополі, для «Ощадбанку» є дуже важлива.

«Введення розрахунку банківськими картками - це вагома частина у розвитку автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя, - коментує Віталій Васильків. - Також це ще один крок до мінімізації готівкових розрахунків у транспорті та успішної транспортної реформи у Тернополі. Разом з міською радою та компанією VISA ми і надалі впроваджуватимемо інновації, що стосуватимуться і соціальної карти жителів міста з банківськими можливостями та інших важливих процесів».

 

Сторінка 963 з 1455

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер