images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Дворазова чемпіонка світу з легкої атлетики Ольга Зазуляк провела «Олімпійський урок» школярам із Настасова

Середа, 29 вересня 2021, 06:50

Дворазова чемпіонка світу з легкої атлетики Ольга Зазуляк провела «Олімпійський урок» школярам із Настасова

Всеукраїнський проєкт Національного олімпійського комітету України «Олімпійський урок» завітав до КЗ Настасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоберезовицької селищної ради Тернопільської області разом із дворазовою чемпіонкою світу з легкої атлетики Ольгою Зазуляк та її тренером, заслуженим тренером України Іваном Салуком. На таке особливе заняття зібрались близько вісімдесяти учнів школи, під час якого школярі познайомилися з випускницею школи Ольгою Зазуляк, яка є дворазовою чемпіонкою світу з естафети 4х100 м, двічі срібною призеркою з потрійного стрибка і багаторазовою призеркою чемпіонатів Європи серед спортсменів з порушеннями розумового і фізичного розвитку.

Спортсменка розповіла про свою спортивну діяльність, про те, як боролася з труднощами, як раділа перемогам. Також дівчина продемонструвала свої медалі учням і вони змогли не тільки їх побачити та доторкнутися, але і приміряти на себе та зробити фото на згадку.

Також під час заняття вчителька фізичної культури Оксана Ракоча разом із колегами ознайомила дітей з діяльністю і керівниками МОК та НОК України.

На завершення Олімпійського уроку всі учасники отримали подарунки від регіонального осередку НОК України в Тернопільській області.

 

У Кременці на трампліні зі штучним покриттям відбулись юнацькі змагання всеукраїнського рівня

Середа, 29 вересня 2021, 06:49

У Кременці на трампліні зі штучним покриттям відбулись юнацькі змагання всеукраїнського рівня

У Кременці на комплексі лижних трамплінів 24-26 вересня 2021 року відбувались чемпіонат України з лижного двоборства серед юнаків та дівчат з командних дисциплін на трампліні зі штучним покриттям та чемпіонат України зі стрибків на лижах з трампліна серед юнаків та дівчат з командних дисциплін на трампліні зі штучним покриттям. В перший день змагань з лижного двоборства юнаки 2006-2007р. н., 2008-2009 р.н., 2010 р.н. і молодші стрибали з трампліна К-40 м та К-30 м і бігли на лижоролерах 3 км, 2 км, 1 км.

Перемогу здобула команда Тернопільської області, в складі якої були учні Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту Струмінський Олександр, Пилипчук Денис, Шовкопляс Олександр, і третє місце виборола також команда Тернопільської області в складі учнів школи Євдокімова Станіслава, Павлішина Андрія та Дворецького Владислава.

Серед дівчат 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н. «золото» виграла команда Тернопільської області, в складі якої виступила учениця школи Козлова Каріна, яка стрибала з трампліна К-40 м та бігла на лижоролерах 2 рази по 2 км.

В наступний день змагань в складі команди брали участь одна дівчина і два юнаки 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н., які стрибали з трампліна К-40 м та бігли крос 3 км, 2 км та 1 км. Чемпіонами та призерами стали команди Тернопільської області, в складі яких були учні школи: 1 місце - Козлова Каріна, Пилипчук Денис, Шовкопляс Олександр, 2 місце - Ільчук Дарина, Вілівчук Сергій, Дворецький Владислав, 3 місце - Рудак Данило, Чеболда Ілля.

Зі стрибків на лижах з трампліна в перший день змагань серед юнаків 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н., 2010 р.н. і молодші (трамплін К-30 м, К-40 м) чемпіонами стали учні школи Євдокімов Станіслав, Пилипчук Денис, Чеболда Ілля, «бронзу» вибороли Струмінський Олександр, Рудак Данило, Шовкопляс Олександр.

Серед дівчат 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н. (трамплін К-40 м) перемогу здобули Козлова Каріна та Ільчук Дарина.

В другий день змагань серед юнаків та дівчат 2006-2007 р.н., 2008-2008 р.н. «золото» у Козлової Каріни, Пилипчука Дениса, Чеболди Іллі, а «бронза» - у Ільчук Дарини, Павлішина Андрія, Дворецького Владислава.

Підготовка вихованців школи до змагань здійснювалась під керівництвом тренерів Карпця Ярослава Тимофійовича, Точинського Олександра Васильовича, Нікіфорука Василя Івановича, Стрільчука Василя Володимировича, - повідомляється на сторінці школи у соцмережах.

Тернополянка Анастасія Бачинська виборола «золото», «срібло» і «бронзу» на етапі Grand Prix Competition зі споротивної гімнастики в Угорщині

Середа, 29 вересня 2021, 06:48

Тернополянка Анастасія Бачинська виборола «золото», «срібло» і «бронзу» на етапі Grand Prix Competition зі споротивної гімнастики в Угорщині

Три медалі завоювала тернопільська гімнастка Анастасія Бачинська на етапі 8th Hangaria Grand Prix Competition. Такі змагання відбувались, 24-26.09.2021в угорському місті Сомбатгеї. Анастасія Бачинська, зокрема, взяла участь в усіх чотирьох фіналах та здобула одразу три нагороди. Так,  «золото» наша землячка виборола у вільних вправах (12.7), обійшовши угорську спортсменку Ченге Бачкай і канадійку Сідней Тернер.

Срібну медаль Настя завоювала в опорному стрибку (13.175), а «бронзу» отримала у вправах на брусах різної висоти (13.2). Також спортсменка була на п’ятому місці у вправах на колоді.

Загалом, українська збірна зі спортивної гімнастики на етапі Гран-прі в угорському Сомбатгеї здобула дев’ять медалей, чотири з яких золоті.

Фото із соцмереж

 

У Тернопільському обласному відділенні МАН України жителів краю запрошують до участі в конкурсі

Середа, 29 вересня 2021, 06:47


У Тернопільському обласному відділенні МАН України жителів краю запрошують до участі в конкурсі

В рамках Національного Місяця кібербезпеки, що проходитиме з 11 жовтня до 15 листопада 2021 року, вперше в Україні для учнівської та студентської молоді відбудеться конкурс під назвою «Кіберніндзя».

0«Конкурс проводиться з метою формування національної свідомості, художньо-естетичної культури, креативного мислення школярів та студентіви», — зазначають у Тернопільському обласному відділенні Малої академії наук України. 

У конкурсі можуть взяти участь усі охочі школярі та студенти:

- учні 3–11–их класів закладів загальної середньої освіти;
- вихованці закладів позашкільної освіти;
- студенти закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти.

Для школярів “Кіберніндзя” буде проводитися в трьох вікових категоріях:

- учасники 8–10–ти років повинні будуть виконати графічний плакат з кібербезпеки або Scratch-гру з кібербезпеки;
- учасники 11–14–ти років — анімацію з кібербезпеки, відеоролик на тему кібербезпеки, або взяти участь в CTF (Capture the Flag)-змаганні;
- учасники 15–17–ти років — зробити інтерактивну інфографіку, веб-сторінку з кібербезпеки або взяти участь у CTF-змаганні.

Для студентів конкурс проводиться у номінації «CTF-Змагання».

Номінації конкурсу:

- «Графічний плакат з кібербезпеки»;
- «Scratch-гра з кібербезпеки»;
- «Відеоролик на тему кібербезпеки»;
- «Анімація з кібербезпеки»;
- «Вебсторінка з кібербезпеки»;
- «Інтерактивна інфографіка з кібербезпеки»;
- «CTF (Capture the Flag)-Змагання».

З умовами проведення конкурсу, правилами щодо участі, списками журі, а також — переліком призів для переможців можна ознайомитись на сайті конкурсу за посиланням.


У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбудеться зустріч з відомим поетом

Середа, 29 вересня 2021, 06:40

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбудеться зустріч з відомим поетом

28 вересня о 14:00 год. #tobm запрошує на зустріч-діалог із поетом Володимиром Присяжнюком.

0Автор запрезентує тернополянам нову поетичну збірку «Непідвладність чуттєвої повені».

«До книги увійшли різноманітні за тематикою вірші, написані в період з 2019 до 2021 року. Місце зустрічі – сектор мистецтв. Вхід вільний», — зазначають у бібліотеці.

Також зустріч транслюватимуть на офіційній сторінці бібліотеки у соціальній мережі Facebook.

Довідково:

Володимир Присяжнюк — поет, автор текстів та мелодій пісень, лауреат премії імені Романа Федоріва (2019), лауреат V Всеураїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича (2021) у трьох номінаціях.

Його перу належить книга поетичних паодій «Тобі сюди, Алісо!» (2016), збірки лірики «У середмісті моєї пам’яті» (2017), «Експресії» (2019). Окремі його твори публікувались в літературних журналах «Дніпро» , «Дзвін», «Німчич», «Форум»; в газеті «Українське слово», на мистецько-літературних порталах «Порт-Фоліо» (Канада), «Палісадник», «Жінка-УКРАЇНКА», «Дотик Словом», «Смішного!», «Країна казок».

Велика добірка віршів Володимира Присяжнюка увійшла в шкільну хрестоматію (4—7 класи) за 2020 рік.

 

Сторінка 812 з 1446

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер