images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:20

На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Озерянська територіальна громада першою в Тернопільській області провела осінній І етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя», ініціатором та організатором заходу якого є Національний олімпійський комітет України. Зм агання проводились з метою пропаганди здорового способу життя, залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом, організації змістовного дозвілля на території Озернянської територіальної громади, за сприяння місцевого осередку НОК України в Тернопільській області спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту.

На відкритті свята привітали учасників перший заступник голови регіонального осередку Віталій Ігнатенко та секретар Озернянської сільської ради Назар Романів. Участь взяли 5 команд - учнів закладів освіти Озернянської сільської ради: Висиповецький НВК;ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Озерної; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Цеброва; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки.

У веселій та захоплюючій боротьбі за сумою балів, набраних за результатами вікторини, презентації та спортивної естафети, перше місце здобула ЗОШ І-ІІ ступенів с. Озерної; 2 місце виборола ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки; 3 місце посіла ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців.

Переможці та призери були нагороджені грамотами та олімпійськими призами від регіонального осередку НОК України в Тернопільській області

 

Українські полярники сфотографувалися у літньому одязі, щоб привернути увагу до зміни клімату

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:33

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" зробили фото в літньому одязі на фоні сніжного антарктичного пейзажу.

Таким чином вчені висловили підтримку кліматичному маршу, який пройде в Києві 26 вересня 2021 року.

Акція повинна нагадати про одну з найбільших загроз для людства: зміну клімату та пов'язані з цим природні катаклізми, повідомили на станції.

За словами полярників, в Антарктиді, як ніде більше на планеті, вже зараз можна побачити наслідки зміни клімату.

Фото Оксани Савенко

"За останні 50 років середня температура на континенті зросла на + 3 С⁰ – це приблизно як різниця клімату між Україною та Скандинавією", – розповідають  вони.

Кліматичні зміни призводять до значних змін в екосистемах регіону: тануть льодовики, змінюється хімічний склад Південного океану, Антарктида "зеленіє", а деякі види тварин захоплюють нові, не притаманні раніше для них території.

Полярники, які чи не щодня спостерігають наслідки зміни клімату, обрали для фото літній одяг, щоб підкреслити аномальність тих процесів, що відбуваються в унікальних екосистемах Антарктики, і привернути увагу до цієї проблеми.

"Ми підтримуємо марш і закликаємо усіх дбати про нашу планету!", – зазначила команда.

"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:24


"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога

В Україні в жовтні може бути не пік захворюваності на коронавірус, а зростання, що призведе до переповненості лікарень. Про це в ефірі програми "Сьогодні День" на каналі "Україна 24" сказала завкафедрою епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.

"Пан Радуцький (голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я - ред.) досить оптимістично говорить, що ми піку досягнемо в середині жовтня. Після піку ми завжди чекаємо зниження захворюваності. Якщо все залишиться так, як зараз, кількість вакцинованих не збільшуватиметься, не буде ніяких обмежувальних заходів додаткових введено, люди як і раніше не будуть носити маски, хоча повинні, - то у нас буде не пік, а подальше зростання до середини жовтня", - сказала лікар.

Чумаченко нагадала, що від кожної людини залежить не тільки власне життя, але і життя інших людей.

"На сьогодні у нас є достатня кількість вакцин, які безкоштовні, доступні для всього дорослого населення. І тому зараз треба йти і робити щеплення, особливо це стосується людей похилого віку, які ризикують захворіти тяжко і загинути", - сказала епідеміолог.

Чумаченко прогнозує, що в разі зростання кількості хворих люди не зможуть отримувати нормальну медичну допомогу.

"Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість людей, які виписуються. Це означає, що у нас починають наповнюватися клініки, і, можливо, вони будуть переповнені, і кожна людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу", - сказала Чумаченко.


 

У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації відбудеться наукова конференція

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:07

У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації відбудеться наукова конференція

У центрі анонсували проведення конференції на тему: «Сучасна логопедія: від теорії до практики» 9 жовтня 2021 року.
0«Разом з командою спікерів — спеціалістів нашого центру та запрошених фахівців в галузі логопедії учасники зможуть підвищити рівень своїх знань та дати поштовх своєму професійному розвитку», — розповідають організатори.
Під час конференції презентують сучасні технології, методи й методики, що використовуються при наданні логопедичної допомоги людям різного віку. Учасники знаходитимуть способи та механізми міждисциплінарної взаємодії фахівців, задіяних в роботі з людьми, які мають порушення мовлення тощо
«Будемо раді бачити на нашому заході логопедів, психологів, педагогів, дефектологів, психіатрів, невропатологів, працівників освітніх організацій і медичних установ, студентів, батьків та всіх, для кого актуальними є проблеми мовленнєвого розвитку й логопедичної допомоги», — запрошують у центрі. 1
Заповнюйте реєстраційну форму і Вам надішлють детальну програму заходу та деталі його проведення.

Голова ОДА Володимир Труш нагородив юних переможців Всесвітніх учнівських спортивних ігор Катерину Кондратенко та Матвія Чауша

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:06

Голова ОДА Володимир Труш нагородив юних переможців Всесвітніх учнівських спортивних ігор Катерину Кондратенко та Матвія Чауша

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш мав зустріч із переможцями Всесвітніх учнівських спортивних ігор (ISF U15 World School Sport Games), тернопільськими спортсменами Катериною Кондратенко та Матвієм Чаушем. Наші юні земляки виступали у складі збірної України, яка на цьому турнірі, що з 11 до 19 вересня тривав у Белграді (Сербія), виборола перше загальнокомандне місце серед 35 країн-учасниць, здобувши 148 медалей (69 золотих, 43 срібних, 36 бронзових). Отож, два «золота» до медального заліку нашої команди додали і тернополяни. Так, легкоатлет Матвій Чауш став переможцем Ігор зі стрибків у висоту, а Катерина Кондратенко здобула перемогу у вільній боротьбі.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш привітав спортсменів з перемогами, нагородив грошовими преміями, грамотами і книгами. «Ви наша гордість! Хочу підтримати кожного з юних, але таких успішних спортсменів! Велика подяка вашим тренерам, адже, знаю, що Катерину тренує батько, а Матвія – тренер на громадських засадах. Ваша праця неоціненна! Пишаюся кожним із вас і вірю в те, що ви – наші майбутні олімпійські чемпіони!», — зазначив Володимир Труш.

Участь у зустрічі взяли також заступник голови ТОДА Віктор Устенко, начальниця управління освіти і науки ТОДА Ольга Хома, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Бірюков, тренери юних спортсменів Сергій Кондратенко, Євген Кармелюк та батьки.

Додамо, що Катерина Кондратенко навчається в Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №17 імені Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов, є вихованкою КУТОР «ТОДЮСШ з літніх видів спорту» та ТОШВСМ, а Матвій Чауш - учень Микулинецької опорної школи І-ІІІ ступенів Тернопільської області.

 

Сторінка 814 з 1446

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер