images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі виділено земельні ділянки для малозабезпечених городян

Понеділок, 22 грудня 2014, 06:55

На черговій сесії Тернопільської міської ради виділили земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку для малозабезпечених та категорії осіб, які мають першочергове право на отримання такої ділянки.

«Вперше у Тернополі виділена територія 23 га для надання окремих земельних ділянок під будівництво та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд на території міста Тернополя, - розповідає Сергій Надал. – Це приблизно 240 земельних ділянок по 6 сотих, які отримають малозабезпечені тернополяни, у тому числі учасники бойових дій, ветерани праці, багатодітні сім’ї та інші особи, які мають пільги на отримання земельних ділянок та потребують поліпшення житлових умов».

 

Новорічні подарунки - без податків

Субота, 20 грудня 2014, 11:18

Чи є базою нарахування єдиного соціального внеску вартість дитячих новорічних подарунків, придбаних за рахунок коштів роботодавця?

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», базою нарахування єдиного соціального внеску для роботодавців-підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах передбачених законодавством, є: сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі та сума винагороди фізичним особам, за виконання робіт за цивільно-правовими договорами.

Відповідно до Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. №5, вартість подарунків до свят і квитків на масові заходи для дітей (святкові ранки, вистави, концерти і т.п.) працівників не належать до фонду оплати праці та не є базою нарахування єдиного внеску.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ

Активісти відправили автомобіль «швидкої» в зону АТО

П'ятниця, 19 грудня 2014, 06:19

Автомобіль «швидкої» сьогодні в 3 ночі виїхав в зону АТО.

Нагадаємо, близько 2 тижнів тому активісти Кременецького осередку ВО «Автомайдан» взялись реанімувати автомобіль «швидкої». Машину передала Ланівецька райлікарня.

Активісти дякують усім небайдужим краянам, хто пожертвував для ремонту спецавтомобіля гроші і запчастини. Люди, які найбільше допомогли з Кременеччини. Це Олег Коляда, Олександр Гриневич, Михайло Мачка, Ярослав Федорович, Сергій Ільчук, Віталій Черчик, Едуард Довганюк. Всім вам велика дяка.

Нагадаємо, активісти осередків ВО «Автомайдан» спільно з об’єднанням заради громади «Ядро» вже відправили в зону АТО 14 автомобілів. 15-ий вже придбали, ремонтують і готують до відправки.

 

 

Хто в Тернополі вбиває собак?

Четвер, 18 грудня 2014, 16:09

У Тернополі вбивають собак. Про це розповідає волонтер ТОГО «Ноїв ковчег» Вероніка Кіяшко:
— Це фото собаки, яку сьогодні зранку отруїли по вул. Будного 32а, свідки розповідають, що собака помирала в страшних муках на очах дітей... Питання, чи це роблять тернополяни, «догхантери» чи це який наказ зверху? Адже цей випадок непоодинокий: сьогодні ж отруїли ще одного собаку буквально через кілька будинків від Будного 32а, вчора біля «Новуса», а тиждень тому пес помирав біля Катедри... Крім того, по собакам стріляють. Тиждень тому постріли лунали по вул. Лучаківського, а сьогодні — по вулиці 15 квітня.

Понад двісті картин юних тернополян представили у краєзнавчому музеї

Середа, 17 грудня 2014, 11:26

Виставку робіт учнів Тернопільської школи мистецтв відкрили вчора, 16 грудня,  у краєзнавчому музеї . У експозиції представлено 260 авторських робіт, виконаних у техніці живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва і скульптури. Картини, зібрані за 20 років існування мистецького закладу розмістили серійно: «стіна Шевченка», «стіна натюрморту», «Моя Україна», «стіна графіки», «стіна дитячих робіт», - пише сайт Культурно.


Сьогодні в школі навчається понад 350 обдарованих дітей. Крім загальноосвітніх предметів, вони опановують гру на музичних інструментах, навчаються співу, мистецтва танцю, оволодівають навиками театрального та художнього мистецтва.

На відділі образотворчого мистецтва навчається 84 учні. За час його існування понад 100 випускників обрали фах художника. Творчі роботи вихованців неодноразово відзначали перемогами на всеукраїнських та міжнародних конкурсах та фестивалях.

Виставку, присвячену 20 річчю школи, супроводжували мистецькі колективи. Близько десяти музичних номерів представили учні та викладачі закладу.


До слова, за найкращу роботу, представлену у експозиції, директор Краєзнавчого музею Богдан Хаварівський  вручив книгу Івана Марчука.

-          Переглядаючи виставку, я звернув увагу на картину 10 річної дівчинки, - розповідає пан Богдан, - Як для такого віку, робота виконана чудово. Авторську книгу Івана Марчука передаю особисто від його імені учениці Тетяні Мосійчук.

Пан Богдан також зауважив, що наступного року, до 21 річчя закладу, кращого учня школи буде нагороджено відзнакою Івана Марчука.

Оксана Божко





 

Сторінка 1401 з 1446

«ПочатокПопередня1401140214031404140514061407140814091410НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер