images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зеленський приїхав у звільнений від росіян Ізюм

Середа, 14 вересня 2022, 11:51

ФОТО: СТРАТКОМ

Президент Володимир Зеленський прибув у деокупований Ізюм Харківської області.

Джерело: Зеленський у Telegramуправління стратегічних комунікацій ЗСУ, 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

Дослівно Зеленський: "Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо. Сьогодні (14 вересня - редю), коли дивимося вгору, шукаємо тільки одне – прапор України.

Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі. Рухаємося лише в одному напрямку – вперед і до перемоги".

Деталі: Повідомляється, що Зеленський наразі у звільненому українськими десантниками Ізюмі, де урочисто підняли державний прапор.

 
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО

Крім того, в урочистостях прийняли участь представники ЗСУ та інших силових підрозділів, які декілька днів тому звільнили місто від російських окупантів.

На початку урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання, далі президент подякував воїнам за звільнені українські землі.

 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА
 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА
 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА

Передісторія: Місто Ізюм у Харківській області було окуповане з 2 квітня 2022 року російськими військами, 10 вересня росіяни відійшли з нього, залишаючи військову техніку.

Ізюм було сильно пошкоджено під час боїв. У ньому немає електрики, води та газу.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

 

Оперативники Тернополя встановили особу чоловіка, який користувався чужою карткою.

Середа, 14 вересня 2022, 11:13

Впродовж трьох днів житель Хмельницької області користувався чужою банківською карткою. Електронний гаманець був безконтактний. Платіжний засіб власниця залишила в терміналі і чоловік скористався ним, оскільки картка була безконтактною.

Аби перевірити чи там є гроші, він купив товар за 50 гривень. Далі почав оплачувати й інші покупки. Загальна сума, яку хмельниччанин витратив на власні потреби за три дні, 8 тисяч гривень.

Власниця картки - пенсіонерка, 1947 року народження. Жінка карткою користується рідко, а мобільний телефон старий, тож смс-повідомлення вона не отримувала. Зникнення картки виявила за кілька днів і вже тоді з'ясувала, що на ній не залишилося грошей. За допомогою потерпіла звернулася до поліції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами, працівники карного розшуку Тернополя встановили особу підозрюваного. Це - житель селища Ярмолинці, 1991 року народження. У скоєному він зізнався і каже, що поверне витрачені кошти.

Проте це не звільнить його від відповідальності. Чоловік відповідатиме у суді відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські розшукують шахрайку, яка виманила у жительки Чортківського району кошти за оренду неіснуючої квартири

Середа, 14 вересня 2022, 11:11

У шахрайську пастку потрапила 42-річна жителька Чортківського району. Жінка перерахувала незнайомці, яка обіцяла їй здати квартиру в Тернополі,  майже 5 000 гривень.

Як розповіла потерпіла, на одному із сайтів вона знайшла оголошення про здачу квартири в центрі Тернополя. Зателефонувала жінці, яка виставила допис. Під час спілкування орендодавиця попросила перерахувати їй завдаток за житло. Потерпіла двічі перекинула гроші на номер мобільного телефону, який продиктувала їй шахрайка. Загальна сума –  4 950 гривень.  Після цього аферистка вимкнула свій телефон і більше на зв’язок не виходила.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають: не перераховуйте гроші на банківські картки і на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем. Потрібно вимагати від господаря помешкання пред'явити документи. І не тільки власний паспорт з пропискою, а й документи, що підтверджують право власності на житло. При пошуку квартири краще скористатися послугами фірм з нерухомості.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі демонтують три тимчасових споруди, які розміщені на проспекті Злуки

Середа, 14 вересня 2022, 11:10

14 вересня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції в процесі підготовки до демонтажу від’єднали від електропостачання три тимчасових споруди, які розміщені на проспекті Злуки (біля будинку №1 та біля ЗГТ «Текстильник») в м. Тернополі.

Власники тимчасових споруд не встановлені.

У зв’язку із технічною неможливістю провести демонтаж двох тимчасових споруд в цілісному вигляді, постійно діюча робоча демонтує їх шляхом розбору.

Демонтаж проведуть на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 07.09.2022 року  № 934 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Близько 260 жителів Тернопільської громади отримають грошову допомогу

Середа, 14 вересня 2022, 11:06

14 вересня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про надання грошової та безготівкової адресної допомоги мешканцям Тернопільської міської територіальної громади.

Так, відповідно до рішення, грошову допомогу отримають 257 тернополян на загальну суму 372 000 грн.

Ще восьми громадянам буде надано адресну безготівкову допомогу в розмірі 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання.

 

Сторінка 575 з 1456

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер