images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Держава розпочинає платити поліклінікам та амбулаторіям за кожного пацієнта

Неділя, 01 липня 2018, 11:40

З липня стартує медична реформа, яка передбачає зміну системи фінансування медичних закладів первинної допомоги - поліклінік, амбулаторій, в яких працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти. Держава розпочинає фінансувати ці медзаклади за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» - платитиме саме тому лікарю, тому медзакладу, до якого людина звернулась за допомогою. Людина підписує декларацію з лікарем, якому довіряє, держава – сплачує за її обслуговування у цього лікаря. На сьогодні понад 9 мільйонів українців вже обрали свого лікаря і підписали з ним декларацію.

Гроші за кожного пацієнта
З середини липня перші 149 комунальних медзакладів, які уклали угоди з Національною службою здоров’я, отримають фінансування за новою моделлю, відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів та встановлених тарифів на обслуговування кожного пацієнта. Базовий тариф - 370 грн., вдвічі більше - за обслуговування людей похилого віку (740 грн) і в чотири рази більше - за дітей до п’яти років (1480 грн.), оскільки їм лікар має приділити більше уваги і часу. Таким чином бюджетні гроші будуть надходити до конкретного закладу, де працює лікар, до якого звернувся пацієнт.

Тариф за обслуговування кожного пацієнта не залежить від того, скільки разів впродовж року людина буде звертатись до лікаря – один чи двадцять. Тож лікар не буде зацікавлений в тому, щоб його пацієнти часто хворіли, а отже лікуватиме якісно і займатиметься профілактикою захворювань.

Серед закладів «первинки», які фінансуватимуться за новою моделлю з липня, усі заклади Києва, кількох обласних центрів —  Вінниця, Полтава, Черкаси, Хмельницький — та великих міст — Кривий Ріг і Кременчук. Відтак реформа запрацює у 20 областях. Загалом ці заклади обслуговують 8 мільйонів українців по всій країні.


oda.te.gov.ua

 

Фестиваль Файне Місто реалізовує соціальні ініціативи для людей з інвалідністю

Субота, 30 червня 2018, 08:06

Цьогоріч музичний фестиваль Файне Місто популяризуватиме питання доступності до фестивалю людей з інвалідністю та дружнього відношення до навколишнього середовища.


Для людей з інвалідністю

Вже у 2018 році фестиваль Файне Місто стане доступним для людей з інвалідністю. Відтак, для відвідувачів з посвідченням ІІ-ої групи, та для людей з посвідченням І-ої групи і їх супроводжуючої особи, вхід на фестиваль – безкоштовний. А при  пред’явленні на вході посвідчення ІІІ-ої групи інвалідності надається знижка 50% від вартості квитка.

Окрім того, організатори разом з партнерам облаштують відповідну інфраструктуру. Зокрема, для людей з інвалідністю І-ї групи та супроводжуючої особи діятиме спеціальне соціальне таксі, яке курсуватиме від зупинки громадського транспорту на вул. Львівській до фестивалю і в зворотному напрямку. Для зручності працюватиме «Гаряча лінія» та допомагатимуть волонтери.

Для комфортного перебування на території фестивалю будуть розміщені вказівники і карти. Окрім того, до головної сцени та «Території можливостей» будуть прокладені спеціальні прорезинені доріжки, які допоможуть гостям на візках комфортно пересуватись між локаціями фестивалю.

Поруч з головною сценою буде розміщено спеціальний подіум, піднявшись на який гості на візках зможуть не тільки чути, але й бачити, що відбувається на сцені. Також на території будуть розміщені спеціальні вбиральні.

З метою формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі буде облаштована «Територія можливостей». Кожен охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом з тростинкою із зав’язаними очима.

Еко-ініціативи від організаторів

Для зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище на території фестивалю будуть розміщені спеціальні урни для роздільного сміття, а на території працюватимуть еко-волонтери.

Організатори переконані, що власним прикладом дадуть поштовх до покращенні інфраструктури для людей з інвалідністю в Україні та толерантного ставлення до них.

«Ми прагнемо протягом чотирьох днів допомогти гостям формувати у себе толерантне ставлення до людей з інвалідністю та дружнє відношення до навколишнього середовища. Дуже сподіваємось, що таке відношення переросте у їх цінність за межами «Території вільних людей», коли вони повернуться у свої міста, сім’ю, роботу чи навчання.», – розповідає один з організаторів фестивалю Файне Місто Максим Черкашин.

До реалізації ініціативи уже долучились також місцеві організації – благодійний фонд “Карітас Тернопіль” та Файне.UA.

Проект доступності та екологічності фестивалю Файне Місто реалізовується за підтримки «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.


Чому ми не задоволені своїм фінансовим становищем?

П'ятниця, 29 червня 2018, 12:15


Часто чуємо від людей, що перебувають на обліку у центрі зайнятості що зарплата мала і як вихід –це виїзд за кордон. А може питання в іншому: як ми керуємо свої доходами.

Для того щоб розібратись у цих інколи простих запитаннях було проведено ще одне засідання «Клубу Бізнес-Подій" у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Дана гра відбулась дякуючи Діловому клубу «Партнер» м. Тернопіль.

Люди, що перебувають на обліку у пошуку роботи мали можливість взяти участь у бізнес грі "Життєвий капітал" та на даному «тренажері» побачити на живо, як вони раціонально або навпаки не раціонально розпоряджаються активами та іншими ресурсами.

Дана гра є адаптованою до українських реальностей гри Р.Кійосакі.

У результаті змодельованих життєвих ситуацій кожен з учасників отримав власний безцінний досвід, який можна і навіть треба використовувати у реальному житті для прийняття найоптимальніших рішень.

Це було одне з най триваліших засідань за час існування Клубу: 6 годин.

Присутні зробили висновок, що і в Україні можна бути фінансово незалежним, треба лише розібратись у своїх фінансових потоках.


 

Майже 300 тисяч жителів Тернопільщини уже підписали декларації із сімейними лікарями

Четвер, 28 червня 2018, 12:42

На Тернопільщині триває кампанія із вибору лікаря. Щодня до електронної системи охорони здоров’я приєднуються нові заклади, які надають первинну медичну допомогу.

Так, станом на 25 червня обрати свого лікаря можна вже у 34 лікувально-профілактичних закладах області. У системі також зареєстровані 630 лікарів, із якими можна підписати декларації. Послугою вже скористалися майже 285 тис. жителів Тернопільщини. Про повідомили в управлінні охорони здоров'я ТОДА.
Додамо, що основна підписна кампанія тривала до 1 липня 2018 року. Проте, згідно із повідомленням Міністерства охорони здоров’я, вона продовжиться до початку 2019 року.

Чому потрібно підписати декларацію, якщо Ви ще цього не зробили, і яка мета підписної кампанії, – розповідає у програмі «Тема дня», що виходить на телеканалі ТТБ, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук.

Набуття всеукраїнського статус громадського об'єднання

Середа, 27 червня 2018, 07:03

Відповідно до частини 1 статті 25 Закону України «Про громадські об'єднання» № 4572-VI від 22.03.2012 (далі -  Закон), громадське об'єднання, зареєстроване в установленому законом порядку, може мати всеукраїнський статус за наявності у нього відокремлених підрозділів у більшості адміністративно-територіальних одиниць, зазначених у частині другій статті 133 Конституції України, і якщо таке громадське об'єднання підтвердило такий статус у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Для  державної реєстрації підтвердження статусу всеукраїнського об’єднання, відповідно статті 24 до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" № 755-IV від 15.05.2003 , відповідне громадське об'єднання подає заяву про державну реєстрацію підтвердження всеукраїнського статусу.

Також варто зазначити, що відповідно до частини 2 статті 25 Закону, підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання та відмова від такого статусу є добровільними. Таким чином, відповідно до частини 2 статті 24Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" № 755-IV від 15.05.2003 для відмови від всеукраїнського статусу подається заява про державну реєстрацію відмови від всеукраїнського статусу.

Відомості про всеукраїнський статус громадського об’єднання перевіряються щороку уповноваженим органом з питань реєстрації відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

Сторінка 917 з 1451

«ПочатокПопередня911912913914915916917918919920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер