images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині розпочинається обласний відеоконкурс «Не лінуйся! Рухайся!»

П'ятниця, 14 січня 2022, 11:33

З 17 січня до 17 лютого 2022 року триватиме обласний відео конкурс «Не лінуйся! Рухайся!». До участі запрошуються усі бажаючі, без вікових обмежень. Надіслані на конкурс відеоролики мають відображати активний спосіб життя усіх верств населення, причому лише на свіжому повітрі. Відеоролики потрібно надсилати на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або через месенджер на Фейсбук сторінку Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» https://www.facebook.com/tr.sport.for.all/.

 

Усі ролики, які надсилаються на відеоконкурс, мають бути авторськими, і участь може брати лише один відеоролик одного автора.

Роботи мають бути представлені у цифровому форматі (формат MP4) тривалістю 61 – 120 секунд. Назва відеороботи повинна мати такий вигляд: ім'я, прізвище автора, місце проживання (вулиця, населений пункт, територіальна громада), вказати контактну інформацію повнолітнього представника (мобільний телефон, ім'я, прізвище) для отримання нагородження на Укрпошті (наприклад: Роман Бойчук, вул. Подільська, 14, с. Байківці, Байковецька територіальна громада, представник Анна Бойчук, тел. 0941122991 ).

Переможця та призерів за умовами проведення відеоконкурсу визначає журі, не враховуючи лайки. Також за результатами голосування на сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tr.sport.for.all) визначиться п'ятнадцять найпопулярніших відео, автори яких будуть нагороджені, а учасники відзначені. Для того, щоб проголосувати, потрібно поставити вподобання (лайк) під постом з відеороботою.

Результати відеоконкурсу будуть розміщені в соціальній мережі Фейсбук на сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (https://www.facebook.com/tr.sport.for.all).

Переможець та призери обласного відеоконкурсу «Не лінуйся! Рухайся!» під час карантину будуть відзначені медалями, відзнаками та сувенірною атрибутикою з логотипом Центру, автори та учасники перших п'ятнадцяти найпопулярніших відео будуть нагороджені відзнаками та сувенірною атрибутикою з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», призами від управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА та від партнерів відеоконкурсу.

Довідки за телефоном 068 054 52 25

 

Оперативники встановили причетність раніше судимого жителя Тернополя до крадіжки з автомобіля

Четвер, 13 січня 2022, 10:09

Повідомлення про злочин надійшло до співробітників Тернопільського районного управління поліції від 42-річного жителя району. Чоловік розповів, що з його автомобіля невідомий викрав мобільні аксесуари та особисті речі.

Потерпілий приїхав на закупи до Тернополя, свій транспортний засіб припаркував поблизу ринку. Злодій проник до салону, зламавши замок в дверцятах водія.

У ході оперативних заходів співробітники карного розшуку встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше неодноразово судимий 41-річний житель Тернополя.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Поліцейські застерігають автовласників: не залишайте в салонах гаманці, сумки, телефони, документи. Виходячи з машини, не забувайте зачиняти вікна, двері, а усі цінні речі забирайте з собою.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

крадіжка

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-vstanovili-prichetnist-ranishe-sudimogo-zhitelya-ternopolya-do-kradizhki-z-avtomobilya/

За фактом загибелі 35-річного жителя Чортківського району розпочато кримінальне провадження

Четвер, 13 січня 2022, 10:08

Молодий чоловік загинув під час валки дерев.

На лінію 102 надійшло повідомлення від лісничого про те, що 12 січня близько 13.15 в лісовому масиві поблизу села Більче-Золоте в ході планової рубки насаджень під час валки дерев стовбур впав на 35-річного лісоруба.  Від отриманих травм чоловік помер.

Виїхавши на місце події, поліцейські оглянули територію, де сталася подія, опитали очевидців. Зі слів колег загиблого, молодий чоловік уже тривалий час працював у лісовому господарстві, був досвідченим лісорубом.

За фактом загибелі чоловіка розпочато кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/neshhasnij-vipadok/za-faktom-zagibeli-35-richnogo-zhitelya-chortkivskogo-rajonu-rozpochato-kriminalne-provadzhennya/

 

"Це несправедливо", – мер Тернополя анонсував перерахунок за центральне опалення

Четвер, 13 січня 2022, 10:06

"Це несправедливо", – мер Тернополя анонсував перерахунок за центральне опалення
Міський голова Тернополя прокоментував впровадження додаткового тарифу на опалення у місті.

Сергій Надал повідомив, що визначення тарифу відбулось за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі.

На своїй сторінці у Facebook мер запевнив, що нарахування плати – несправедливе, тому "Тернопільміськтеплокомуненерго" має провести перерахунок, а ОСББ та обслуговуючі підприємства ще раз провести розподіл витрат на тепло для спільних площ.

"Сьогодні по всій Україні люди отримують нарахування за тепло і гарячу воду на основі змінених урядом правил нарахування тарифів.

З одного боку, урядова ініціатива має логіку, оскільки раніше всі витрати за обігрів спільних площ у багатоквартирному будинку лягали фактично лише на користувачів центрального опалення. З іншого боку, автоматично було зроблено розрахунок за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі", – йдеться у дописі.

Міський голова звернувся до Уряду з проханням призупинити дію постанов за якими, відповідно до нової формули, відбувається нарахування тарифів, до моменту проведення інвентаризації внутрішньобудинкових теплових комунікацій.

"Оголошую термінове створення спеціальних інвентаризаційних комісій з представників обслуговуючих підприємств, ОСББ, представників “Тернопільміськтеплокомуненерго” та депутатів міськради, щоб провести інвентаризацію кожного будинку. Прошу голів ОСББ та керівників обслуговуючих підприємств з усією відповідальністю поставитись до даного питання. Повинен бути проведений справедливий розподіл витрат на тепло для спільних площ", – зазначив мер.

Нагадаємо, що у Тернополі в платіжках за комунальні послуги з'явився додатковий тариф – за абонентське обслуговування та функціонування систем опалення і гарячого водопостачання. Жителі міста отримали квитанції на 400-800 грн.

Відтепер, згідно із нововведенням, власники помешкань з індивідуальним опаленням платитимуть за обігрів місць загального користування, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та постачання гарячої води.

Завод на 700 робочих місць: на Тернопільщині виготовлятимуть борошно, олію та крупи

Четвер, 13 січня 2022, 10:02

Завод на 700 робочих місць: на Тернопільщині виготовлятимуть борошно, олію та крупи
На Тернопіллі запустять виробництво борошна, круп та олії.

Як повідомили в обласній адміністрації, агенція регіонального розвитку та галузеві експерти презентували концепцію побудови та функціонування індустріального парку "BORSCHIV" в Борщівській громаді. Згідно з попереднім прогнозом, там буде більше ніж 700 робочих місць, а в бюджети надійде близько 270 мільйонів гривень податків.

"Спеціалізація індустріального парку – первинна і вторинна переробка агропромислової продукції: виробництво муки, круп, олії та білкових сумішей, переробка та зберігання плодово-ягідної та овочевої продукції, а також сушіння та вторинна обробка лікарських трав", – інформують в ОДА.

Крім того, концепцією індустріального парку передбачено вибудовування моделі "промислового симбіозу" – виробництва біогазу, як вторинного продукту від основної господарської діяльності об’єкту, який буде спрямовано на компенсацію енергозатрат.

 

Сторінка 759 з 1456

«ПочатокПопередня751752753754755756757758759760НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер