images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


До Тернополя завітає заслужена капела бандуристів України

Неділя, 03 січня 2016, 12:46

17 січня із різдвяним концертом до Тернополя завітає заслужена капела бандуристів України.

Кожен їх виступ вражає своїм внутрішнім духом нескореності та прагнення до самобутності, самодостатності — риси, яка завжди була, є і буде ознакою великих народів світу. Як ті паралельні квінти, що є характерною ознакою особливо української пісні, ця пісня живе своїм окремим неповторним життям і творить свою неповторну гармонію. Так і капела бандуристів — новітній синтетичний удосконалений вид українського кобзарського мистецтва творить своє неповторне мистецьке буття.

Найкраще звучання чоловічих голосів свідомих українців — кращих синів свого народу — в поєднанні з блискучим віртуозним акомпонементом бандур, виконання складних творів на рівні кращих зразків світової класики, що при тому базуються на глибинній національній основі, філігранна відшліфованість кожного номера, величний повчальний, драматичний, часто сумний характер творів поєднаний з іскрометним гумором, елементами сучасного веселого шоу, козацьке характерництво — не може не вражати, не заворожувати глядачів.

Минулоріч Національна заслужена капела бандуристів імені Г. Майбороди виконала понад 50 концертів у 36 містах України, з них — 5 поїздок до зони АТО (15 концертів у 11 містах); підготовано 5 нових програм; видано 3 нових CD, записано матеріал до ще двох нових альбомів.

17 січня о 17:00 капела бандуристів відвідає наше місто з програмою «Нині в нас Різдво». Художній керівник та головний диригент Заслужений діяч мистецтв України Юрій Курач.

Квитки в касі ПК «Березіль». Довідка за тел: 067-49-47-812, 53-31-14, 52-15-00.
verminskyi_nyni_rizdvo_210x297


 

Тернопільська міська рада готова взяти бібліотеку-довгобуд на баланс міста

Субота, 02 січня 2016, 09:23

Секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада взяв участь у робочій зустрічі у Тернопільській обласні державній адміністрації за участю голови ОДА та народних депутатів України, щодо обговорення бюджету та перспективних проектів, які пропонується представити у Верховній Раді Україні для фінансування із державного бюджету.

Під час зустрічі присутні обговорили питання ремонту доріг, розвитку інфраструктури, бюджету області. Окремо розглядалось питання передачі бібліотеки-довгобуду із державної власності у комунальну - міста або області. Віктор Шумада зазначив, що міська рада готова прийняти на баланс міста цей довгобуд, оскільки на добудову цього приміщення із державного бюджету кошти виділятися не будуть, а проект надзвичайно дорогий. Але спільними зусиллями будівельників та міської ради бібліотека може отримати новий шанс на життя, а її приміщення будуть ефективно використовуватись, зокрема для розміщення Центру надання адміністративних послуг, інших служб, які надають послуги тернополянам.

За результатами зустрічі буде створена робоча група, яка детально вивчить усі висловлені пропозиції.

З 1 січня 2016 року доходи громадян декларуються за новою формою

Четвер, 31 грудня 2015, 15:49

З 1 січня 2016 року стартує кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році.

Свої доходи за 2015 рік потрібно буде декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859.

Декларація об'єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Відтепер фізичні особи-платники податків подаватимуть декларацію, в якій окрім податкових зобов'язань з ПДФО, необхідно буде показати податкові зобов'язання з військового збору.

Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Упродовж усього 2016 року її можуть подавати громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Тернопільські учасники ЗЕД оформили товару майже на 719 млн грн

Четвер, 31 грудня 2015, 08:06

Протягом одинадцяти місяців 2015 року Тернопільською митницею ДФС до бюджету перераховано 718,8 млн грн, що на 280,3 млн грн або майже на 64% більше за аналогічний період минулого року.

Найбільше митних платежів сплачено при митному оформленні мінеральних та хімічних добрив, машин або механізмів для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, засобів для гігієни порожнини рота або зубів тощо.

Зокрема, адміністровано 518,1 млн грн податку на додану вартість, майже 70 млн грн мита, 117,7 млн грн додаткового імпортного збору, 11,1 млн грн акцизного податку, 2,3 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

Збільшення надходжень порівняно з минулим періодом відбулось завдяки збільшенню обсягів ввезення певної категорії товарів (мінерального добрива, сільськогосподарської техніки, легкових автомобілів, полімерів етилену в первинних формах, скла листового тощо), оформленню в зоні діяльності митниці товарів підприємств з місцем обліку в інших митницях ДФС, в тому числі із східних областей України, запровадженню додаткового імпортного збору, здійсненню імпорту підприємствами, які не працювали в минулому році (в тому числі які були задіяні до митного оформлення з інших митниць).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медикаменти від німецьких спонсорів

Четвер, 31 грудня 2015, 07:49

30 грудня у приміщенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги відбулася передача першої партії медикаментів для соціально-незахищених пацієнтів, які поступають у цей медичний заклад на лікування. Як розповідає організатор програми Юрій Дар, медикаменти куплені за кошти німецьких спонсорів.

«При поступленні у лікарню швидкої допомоги для пацієнтів із соціально-незахищених категорій населення, а це пенсіонери, інваліди та інші, буде надано медикаменти безкоштовно, а медичні працівники будуть заповняти відповідні звітні документи, - каже Юрій Дар. - Наразі ця співпраця триватиме впродовж 2016 року».

Головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський вдячний спонсорам та організатору за надання такої спонсорської допомоги. Адже у державному бюджеті у 2015 році на одного пацієнта лікарні виділялося лише 18 гривень у день на медикаментозне забезпечення.

«Сьогодні ми отримуємо партію медикаментів на суму приблизно 100 тисяч гривень, які призначені для надання невідкладної медичної допомоги. Це знеболюючі, жарознижувальні препарати, антибіотики, розчини, системи, шприци, рукавиці і т.д.,», - зазначає Ярослав Чайківський.

 

Сторінка 1242 з 1451

«ПочатокПопередня1241124212431244124512461247124812491250НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер