images/stories/logosait_new.jpg

 

Tabletki.ua поки не забороняють: уряд відповів на петицію щодо скандальної постанови

Tabletki.ua поки не забороняють: уряд відповів на петицію щодо скандальної постанови
ФОТО: NEWAFRICA/DEPOSITPHOTOS
8980

Кабінет міністрів вирішив доопрацювати проєкт постанови, що передбачала заборону роботи маркетплейсів і прайс-агрегаторів, які бронюють ліки, показують їхню наявність і вартість.

Про це йдеться у відповіді на петицію, яку ініціював співзасновник сервісу Tabletki.ua Євген Муравщик.

Звернення набрало понад 30 тисяч підписів та отримало відповідь Кабміну.

"Підтримуючи електронну петицію, ураховуючи суспільний інтерес до питань, порушених в ній, повідомляю, що проєкт акта буде доопрацьований", – йдеться у відповіді на петицію.

Уряд вирішив доручити МОЗ і Держлікслужбі зібрати пропозиції щодо можливостей розміщення інформації про наявність і ціни медикаментів на різних порталах.

Нагадаємо, 18 квітня Держлікслужба опублікувала проєкт постанови, де пропонувалися зміни в правилах електронної торгівлі ліками – зокрема, зобов'язання публікувати інформацію про ціни та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах аптек.

Ініціатива викликала неоднозначну реакцію: багато українців підписали петицію з проханням не забороняти діяльність сервісу Tabletki.ua та аналогічних порталів.

Автор звернення Євген Муравщик заявив, що скандальна норма постанови порушує права споживачів на інформацію та призведе до подальшої монополізації аптечного ринку.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер