images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині та ще в трьох областях – помаранчевий рівень небезпеки: якою буде погода

Понеділок, 17 січня 2022, 10:28

На Тернопільщині та ще в трьох областях – помаранчевий рівень небезпеки: якою буде погода
У понеділок, 17-го січня, по всій Україні очікують негоду.

Як повідомили в гідрометцентрі, через потужний вітер з поривами від 25 до 30 метрів на секунду II рівень небезпеки – помаранчевий – оголосили у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Це означає, що погодні умови небезпечні, несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища.

Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

У решті регіонах пориви становитимуть від 17 до 22 метрів на секунду, що відповідає І рівню небезпечності, жовтому.

Нагадаємо, що у поліції розповіли, як діяти при погіршенні погодних умов. Серед найголовніших правил – не залишати автомобілі біля дерев, білбордів та ліній передач, а також уникати прогулянок поблизу.

Довідково. Ступені небезпечності за кольорами: 0 ступінь небезпечності, зелений – погодні умови не несуть загрози; І ступінь, жовтий – мінімально небезпечні погодні умови: II ступінь, помаранчевий – погодні умови небезпечні; III рівень, червоний – погодні умови вкрай небезпечні.

Читайте також: Що робити, якщо ви потрапили в ДТП: інструкція від поліції

шторм1701


 

Від безробітного – до власника прибуткового бізнесу: захоплива історія успіху бджоляра з Тернопілля

Понеділок, 17 січня 2022, 10:27

Ігор Буцик, фото: facebook.com/butsikigorІгор Буцик, фото: facebook.com/butsikigor
Нині староста села Угринів на Підгаєччині, один із засновників сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Бджолиний край" Ігор Буцик – в минулому безробітний.

Життя чоловіка змінилося у 2017 році, коли він звернувся в центр зайнятості в пошуках роботи. Тоді безробітного цікавили вакансії заготівельника лікарської сировини або музичного керівника.

Оскільки на той момент їх не було, Ігор Буцик вирішив змінити професію, скориставшись однією із послуг служби зайнятості – профнавчанням. Він пройшов перепідготовку в Гадяцькому аграрному училищі та став дипломованим бджолярем.

Сьогодні Ігор Буцик – один із засновників найпотужнішого в Тернопільській області сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Бджолиний край", який об’єднав 28 пасічників. Історію успіху підгайчанина розповіли на сторінці служби зайнятості у Fecebook.

"Кооператив спеціалізується не лише на викачуванні меду, а й на виготовленні солодкої продукції. Вже тепер продаємо різні сорти меду, бджолину пергу, прополіс, пилок у меді, забрус та крем-меди.

З-поміж іншого пропонуємо покупцям горішки й сухофрукти в меді, наливки та медовий квас. Особисто я займаюся розведенням маток, збираю маточне молочко", розповідає пасічник.

Ще до Другої світової війни прадід чоловіка тримав у рідній Яблунівці чи не пів сотні бджолосімей. За радянських часів під час створення колгоспу майже всю пасіку забрали. Нині на пам’ять від прадіда у нього залишилась стара дубова медогонка, матриця для виготовлення вощини та дев’ять вуликів. Тож кооператор має намір створити невеликий музей пасічництва.

Ігор Буцик, фото: facebook.com/butsikigor

64951233 2380615742158463 4378963902688395264 n

На даний час Ігор Буцик активно впроваджує в життя різні проєкти, пов’язані з бджільництвом, бере участь в навчаннях, вдосконалює свої знання та навички, виводить продукцію СОК "Бджолиний край"на міжнародний рівень.

"Аби стати членом нашого кооперативу, не існує особливих вимог. Приймаємо усіх, хто прагне займатися пасічницькою справою та вміє подбати про власні бджолосім’ї й, звісно ж, готовий допомагати іншим.

У найближчому майбутньому плануємо створити центр меду, де працюватимуть наймані працівники. Це буде цех з надання послуг з відбирання, фасування і переробки меду, а ще лабораторія з контролюю якості меду і бджолопродуктів", – ділиться планами кооператор.

До слова, у 2021 році за рішучість, ініціативність, вміння ставити цілі та досягати їх Ігоря Буцика обрали сільським старостою села Угринів Підгаєцької ОТГ.

Тернопільські нацгвардійці зайняли призове місце у змаганнях з самбо

П'ятниця, 14 січня 2022, 12:46

Тернопільські нацгвардійці зайняли призове місце у змаганнях з самбо

У Львові між батальйонами 2 Галицької бригади Нацгвардії України відбулись змагання з самбо. Команда 2 батальйону з Тернополя посіла 2 місце.

Вісім військовослужбовців Національної гвардії України з Тернополя взяли участь у даних змаганнях і всього один бал відділив їх від бажаного першого місця.

«У своїй ваговій категорії «79 кг» я посів перше місце, проте командний результат розчарував. Ми розраховували на кращі результати, оскільки минулого року ми взяли 6 перших місць, - каже старший стрілець старший солдат Максим Усік . – Нам є над чим працювати, ми врахували усі помилки. На кожних тренуваннях хлопці викладаються на повну, і впевнений, що вже кубок з рукопашного бою обов’язково поїде в Тернопіль»!

Переможці поєдинків були нагороджені медалями та кубками. Надалі спортсмени, які посіли перші місця потрапляють на змагання з боротьби самбо, де будуть змагатися збірні команди військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Вже 25-28 січня військовослужбовці зустрінуться у спарингах в Вінниці.

Надія Німець

 

Знову радісна новина: від ковіду на Тернопільщині ніхто не помер

П'ятниця, 14 січня 2022, 11:54

Знову радісна новина: від ковіду на Тернопільщині ніхто не помер
371 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Тернопільській області за 13 січня 2022 року.
За останню добу ніхто не помер.
Одужало – 256 осіб, проведено досліджень методом ПЛР – 1 250.
За весь час пандемії в Тернопільській області
захворіло – 109 905 осіб;
одужало – 104 751 особа;
летальних випадків – 2 169 (та 3 випадки - жителі інших областей).


На Тернопільщині оголосили штормове попередження

П'ятниця, 14 січня 2022, 11:51


На Тернопільщині оголосили штормове попередження

Сьогодні, 14-го січня, в Україні очікують погіршення погодніх умов.

Через потужний вітер та ожеледицю на дорогах II рівень небезпеки – помаранчевий – оголосили у всіх регіонах, окрім південних.
Це означає, що погодні умови небезпечні, несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища.
Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ. У Тернополі та області вдень пориви сягатимуть 25-27 метрів на секунду.

"14 січня на Тернопільщині очікуються нестійкі погодні умови, які спричинить потужна циклонічна система з півночі. Прогнозується тепла та вітряна погода з опадами різного фазового стану", – інформує обласний метеорологічний центр.

Завтра,15 січня, на Тернопіллі буде хмарно та без істотних опадів. На дорогах – ожеледиця. Вітер північно-західний з поривами від 15 до 20 метрів на секунду. Температура впродовж доби коливатиметься від 3º морозу до 2º тепла.

 

Сторінка 753 з 1451

«ПочатокПопередня751752753754755756757758759760НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер