images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Польщі скликають війська територіальної оборони на допомогу прикордонникам

Понеділок, 08 листопада 2021, 14:05

БІЖЕНЦІ ЗІ СТОРОНИ БІЛОРУСІ ШТУРМУЮТЬ КОРДОН ІЗ ПОЛЬЩЕЮ (СКРИНШОТ)

Керівництво військ територіальної оборони Польщі опублікувало сповіщення для учасників загонів територіальної оборони, закликаючи їх ближчим часом бути готовими вирушити на допомогу прикордонникам через очікувану провокацію білоруського режиму.

Відповідне оголошення опублікували в офіційному Twitter.

Учасників загонів просять перевірити своє обладнання та попередити роботодавців і рідних.

Людей, що проживають у прикордонних з Білоруссю воєводствах, просять бути готовими рушати на збір через 6-12 годин, з воєводств у центрі країни - у межах доби.

 

Диктант об'єднає українців: в Україні проведуть 21-й Всеукраїнський радіодиктант

Понеділок, 08 листопада 2021, 13:25


Диктант об'єднає українців: в Україні проведуть 21-й Всеукраїнський радіодиктант

Уже 21 рік поспіль радіодиктант національної єдності об'єднує українців по усьому світі. Завтра, 9 листопада, о 10:00 на всіх платформах Суспільного мовлення, а також на хвилях "Українського радіо" та "Радіо Культура" розпочнеться трансляція Радіодиктанту.

Про це повідомляє Держкомітет телебачення і радіомовлення України.
Спочатку учасникам розкажуть про правила диктанту, сам текст розпочнуть читати о 10:30. Цього року автором тексту та читцем буде письменник Юрій Андрухович.

Як взяти участь
Учасники мають добу для того, щоб надіслати в режимі онлайн готовий текст диктанту на перевірку. Для цього необхідно:
зробити фото або скан тексту і відправити його на електронну пошту [email protected]; або відправити через електронну форму, яка з'явиться на сайті ukr.radio 9 листопада.

Ті, хто "не дружать" із сучасними засобами зв’язку, можуть надіслати паперовий лист з диктантом за адресою м. Київ, вул.Хрещатик 26, 01001.
Також диктант можна перевірити самому. Текст опублікують на сайті ukr.radio 11 листопада.

8 листопада: яке сьогодні свято та що сьогодні можна робити

Понеділок, 08 листопада 2021, 11:59


8 листопада: яке сьогодні свято та що сьогодні можна робити

Сьогодні, 8 листопада, тернополяни разом з іншими православними відзначатимуть важливе церковне свято - Дмитрів день.

Святому мученику Дмитру моляться про зцілення, полегшення тягот військової служби і про мужність перед серйозними труднощами.
З давніх-давен вірили, що в цей день душі покійних прилітають на могилу в образі птахів. Тому люди відвідували цвинтарі і розсипали на місцях поховання зерно.

Що не можна робити 8 листопада

Не можна 8 листопада їсти перший млинець, який приготували господині. Вірили, що він призначений для небіжчиків.
Також забороняється фізично навантажуватися.
Не можна в цей день брати кредити, давати і брати гроші в борг. Вас можуть обдурити і весь рік будуть фінансові проблеми.Не можна 8 листопада прати і прасувати білизну.
Наші пращури вважали, що часник потрібно посадити до Дмитра. Тоді він буде дорідний і гарний.

Народні прикмети на 8 листопада:
Відлига на Дмитра — зима буде мокрою та теплою, а весна — ранньою.
День на Дмитра без снігу — зими поки що не буде
Земля на Дмитра замерзла і дме холодний вітер — снігу не буде до свят
Сніг і мороз на Дмитра — весна буде пізня й холодна
На Дмитра тепло — весна буде рання, м’яка

 

П’ятеро представників Тернопільського «Інваспорту» стали стипендіатами Президента України

Понеділок, 08 листопада 2021, 11:56

П’ятеро представників Тернопільського «Інваспорту» стали стипендіатами Президента України

Згідно Україну Президента України №566/2021 від 5 листопада 2021 року «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їх тренерів», відзначено кращих представників «Інваспорту». За успіхи, продемонстровані цьогоріч на змаганнях всеукраїнського рівня, стипендіатами стали і троє спортсменів та двоє тренерів з Тернопілля. Зокрема, стипендії Президента призначено:

ІЛЬЄНКО Єлизаветі Костянтинівні, 2005 року народження, – срібній призерці всеукраїнських спортивних змагань з легкої атлетики (Тернопільська область);

МАРГУСЮ Ігорю Володимировичу, 2005 року народження, – чемпіонові всеукраїнських спортивних змагань з легкої атлетики (Тернопільська область);

ПРИЙДУН Софії Степанівні, 2007 року народження, – чемпіонці всеукраїнських спортивних змагань з пляжного волейболу (Тернопільська область);

ВОРКУ Віктору Ігоровичу – тренерові срібної призерки всеукраїнських спортивних змагань з легкої атлетики Ільєнко Є.К. (Тернопільська область);

НІКОЛЮКУ Петру Романовичу – тренерові чемпіонки всеукраїнських спортивних змагань з пляжного волейболу Прийдун С.С. (Тернопільська область).

На головному фото: легкоатлетка Єлизавета Ільєнко та її тренер Віктор Ворко. Фото з відкритих джерел

Осінній фітнес: Секрети підтримання мотивації для занять у холодну пору року

Понеділок, 08 листопада 2021, 11:54

Осінній фітнес: Секрети підтримання мотивації для занять у холодну пору року

Процес пошуку мотивації до тренувань у час, коли на вулиці стало темно, холодно та вогко, ніколи не буває простим. Насправді зміна пір року може бути ідеальним часом для фізичної активності. Тренування восени дозволять краще зігрітись, знизять апетит на увесь час свят, що наближаються, збережуть здорові звички, - наголошують у добірці порад щодо секретів підтримання мотивації для занять спортом у холодну пору року фахівці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Як знайти мотивацію для занять фізичними вправами

1. Вам потрібно просто піти і зробити те, що ви повинні.

Не варто чекати, поки мотивація несподівано з’явиться, схопить вас за руку та потягне до дверей із помешкання. Можливо, у вашій голові звучить тихий голос, який закликає залишитись у ліжку та перенести тренування на завтра, який може нити, як дитина: «Я сьогодні не налаштований на спорт». Ігноруйте його. Вам потрібно просто піти і зробити те, що ви повинні – займатися. Знайте, в той момент, коли ви увійдете в душ, а потім підете на тренування, будете радіти, що все таки це зробили.

2. Будьте розумнішими за свої виправдання.

Легко сказати – «Не шукай виправдань для того, щоб не займатися». Ви вже встигли придумати їх так багато і вони настільки чудові, що можна тільки дивуватись, як це не приходило вам на думку раніше. Деякі причини, які ви собі знайшли, можуть бути навіть творчими: «Я сьогодні зробила зачіску, тому не можу тренуватися, оскільки не хочу її зіпсувати». Справді? Чи варто відмовлятись від здорового тіла і мозку, аби декілька годин походити з гарною зачіскою? Це просто нерозумно.

3.Одягніть свій тренувальний одяг.

Бажання тренуватись може прокинутись, як тільки ви одягнете свій тренувальний одяг. Ви можете бути вражені силою цієї незначної на перший погляд дії. Дайте цьому методу шанс, та подивіться, що вийде.

4. Дайте собі десять хвилин.

Якщо ви попробували реалізувати вищезгадані поради, проте все ще сидите на дивані, то вам потрібно встати та почати щось робити – що завгодно протягом найближчих десяти хвилин. Ви можете, наприклад, прогулятись по кварталу свого міста,  виконати декілька віджимань, присідань  або підстрибувань. Встановіть таймер на десять хвилин та скажіть собі, що будете робити те, що вибрали. Просто витратьте десять хвилин свого часу, і ви знайдете в собі мотивацію.

5. Купіть нові кросівки.

Неважливо, яку обновку ви купите собі для занять спортом – кросівки, шапочку чи сонцезахисні окуляри. Будь-що із цих аксесуарів, навіть новий дорогий тренажер, може стати ідеальним компаньйоном при виконані вправ та надати додатковий потенціал для того, щоб виконувати звичні дії швидше та навіть з більшою легкістю.

6. Складіть список тренувань.

Якщо ви та людина, яка перед тим, щоб щось зробити, повинна щось запланувати, або ви любите складати списки і розклад, то це вам обов’язково потрібно зробити з тренувальним процесом. Таким чином ви значно підвищите шанси на те, що вирушите на тренування, якщо воно у вас на порядку денному. Запишіть його у відповідну графу та закінчіть з цим питанням. Розпишіть свій тренувальний процес на день або хоча на два дні наперед. Знайдіть момент, щоб поглянути у свій записник та знайдіть там тренування. Після цього у думках уявіть, як ви її проводите.

За декілька секунд намалюйте собі картинку тренувального процесу. Окрім цього, приділіть секунду часу, щоб впевнитись: у вашій сумці є все те, що вам потрібно, та відповідно ваше тренування відбудеться. Збережіть ці думки в голові з початку дня, й швидше за все цього дня ви таки вирушите на тренування.

Джерело: Elizabeth Quinn. Fall fitness - tricks for maintaining exercise motivation. sportsmedicine.about.com. 2013, November 06.

 

Сторінка 798 з 1451

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер