images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільських дітей вчать дбати про своє здоров’я

П'ятниця, 27 листопада 2015, 07:55

Всім відомо, що до найбільш вагомих факторів здорового способу життя належить харчування. Адже цілком зрозуміло, що саме із харчових продуктів організм отримує будівельний матеріал та енергію необхідну для життєдіяльності. Змінивши своє харчування, збагативши раціон цінними для організму речовинами, ви маєте реальну можливість покращити якість життя та продовжити його тривалість.

Той, хто дбає про своє здоров’я, має дотримуватись трьох принципів здорового харчування:

* помірність – щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних витрат організму;

* різноманітність – передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби);

* збалансованість – означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

SAM_5154

Спеціалісти пропонують нам новий спосіб харчуватися корисно, який базується на фізичній активності. Регулярні помірні фізичні навантаження, мінімум 30-45 хвилин в день, у поєднанні зі повноцінною їжею запобігають серцевим захворюванням та зміцнюють організм.

Здоров’я людей залежать від сформованості навичок правильного та раціонального харчування. Наші діти, як ніхто, незахищені від шкідливих продуктів, які легко можна придбати у супермаркетах. Тому, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я спільно з ТМ «Молокія» проводить у школах міста Тернополя заходи присвячені здоровому харчуванню. Так, напротязі листопада відбулось більше десятка заходів для учнів початкових класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів - економічного ліцею №9 ім. Іванни Блажкевич та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20. Наступний цикл заходів планується провести в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №23 та №28.

 

Визначили переможців змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я»

П'ятниця, 27 листопада 2015, 07:47

25  листопада у  Тернопільській Класичній гімназії Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення разом із педагогічним колективом школи  провели змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

Ці змагання є  цікавими і захоплюючими, оскільки поєднали в собі спорт, розваги, і здорову конкуренцію. Свято стало одним із найулюбленіших для дітей та дорослих. Адже за щоденними клопотами родині не так вже й часто трапляється нагода разом провести час, дружньо позмагатися і відчути себе єдиною командою. Тому на першому плані – як спортивна основа, так і пропаганда сімейних цінностей.

SAM_5340

Свято розпочалося з виступу директора школи Тригуби Віктора Констянтиновича, який побажав:  “Успіху та перемог, нехай переможуть найсильніші”.

Сім’ї взяли участь у спортивних естафетах та вікторині, вони показали справжній приклад єднання та взаєморозуміння, взявши участь у веселому святі За підсумками змагань

І місце - сім’я Уніят;

ІІ місце - сім’я  Тимчук;

ІІІ місце - сім’я Лучка;

IV місце  - сім’я Марак;

SAM_5361

Переможців відзначили грамотами Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення, володарів першого місця нагородили подарунком від партнера ТМ «Ласунка», другого місця – від ПП «Колумбус», третього – від видавництва «Підручники та посібники».

Переможці змагань представлятимуть свою школу  на міських змаганнях «Тато, мама, я – спортивна сім’я», що будуть проводитися протягом березня 2016 р.

Наступне свято здоров’я для батьків, які люблять своїх дітей і для дітей, які вірять у своїх батьків, відбудеться 8 грудня у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27.

Запрошуємо сім’ї взяти участь у змаганнях!


Телефон для отримання інформації:  51 16 35


Переселенці у Тернополі хочуть відкрити інформаційний сайт

П'ятниця, 27 листопада 2015, 07:21

Нещодавно у Тернополі для дітей-переселенців організували мистецьке дозвілля. Захід відбувся за сприяння Всеукраїнської благодійної фундації "Право на захист" та Представництва Датської Ради у справах біженців в Україні.  Впродовж зустрічі діти переглядали анімаційний фільм "Varmints" - екранізацію однойменної дитячої книги Хелен Ворд, грались та спілкувались. А батьки тим часом обговорювали проблеми адаптації.
DSC_0014

"Такі заходи є дуже важливими, адже це - можливість для нас, переселенців, познайомитись і поспілкуватись із тими, хто опинився в такій самій ситуації, а також з батьками тернополянами. Нажаль, сьогодні в Тернополі немає можливості координувати і об'єднувати зусилля задля допомоги один одному, тому такі зустрічі є приємними і корисними не лише для дітей, а й для дорослих, які також можуть знайти підтримку і пораду в представників благодійних організацій" - каже Оксана Ліхтіна, співорганізатор акції.

переселенці

Під тиском бойових дій, тисячі українців вимушено залишили свої домівки, захопивши лише необхідні речі. Окрім майна, великою проблемо для переселенців є втрата життєвої перспективи. Люди покинули усе й перебралися на нове місце, де нікого не знають. Вирішити проблему соціальної та психологічної адаптації мала б державна цільова програма. Самі ж переселенці розповідають, що від держави отримали не багато.

  • Немає жодної організації, яка б нас об’єднувала. Спершу намагались шукати один одного через державні структури, але там у наданні інформації нам відмовили, аргументуючи законом про нерозголошення особистих даних, -розповідає Оксана Ліхтіна. - Кажуть, що у Тернопільській області проживає більше двох тисяч вимушених переселенців, проте наше спільнота нараховує не більше ста. Прикро, що є люди, які не мають можливості поспілкуватись про буденні проблеми, про труднощі, які виникають під час адаптації.
    DSC_1635

Оксана Ліхтіна разом з чоловіком та двома дітьми проживає у Тернополі півтора року. Каже, що люди тут добрі, чуйні до чужого горя.

  • Ми не вимагаємо фінансової допомоги, склавши руки. Щодня намагаємось налагоджувати зв’язки, шукаємо додаткові джерела заробітку, хоч це й важко. Важко, насамперед, в психологічному плані. У рідному Луганську наша сім’я проживала у власному будинку. За освітою я дизайнер, займалась власною справою. Одного дня, під час бойових дій, поспіхом збираючи речі, нам довелось покинути рідний дім з пустими руками. Усе, над чим працювали впродовж життя забрала війна. Дякувати Богу, у Тернополі нас прихистив католицький священник.
    DSC_0058

Сьогодні Оксана з рідними мешкає в будинку, в якому, проживає 13 людей. Орендувати житло за теперішню зарплату практично неможливо, та  й роботу не так вже й легко знайти. Попри проблеми з майном, людям бракує поінформованості. У переселенців часто виникають запитання юридичного та медичного характеру.

  • Часто у нас виникають запитання по законодавству, періодично потрібна консультація щодо медикаментів, можливо, держава виділяє безкоштовні препарати. Серед переселенців є літні люди, яким значно важче зорієнтуватись на новому місці. Трапляється, коли їм просто немає з ким поговорити, багато хто не має ні друзів, ні знайомих. Буває, що хтось може обмінятись одягом чи взуттям. Інші пропонують свої послуги, організовують зустрічі. Хотілось би створити портал, де б розміщувалась уся інформація, яка б тримала нас в курсі справ. Проблема полягає в тому, що ми не знаємо до кого звертатись.
    DSC_0117

Одного разу жінка написала до Міжнародного фонду міграції в м. Київ, де дізналась, що у Тернополі є організація, яка готова надати зимовий одяг для 100 переселенців.

  • Про це ніхто не говорить. Такої інформації нам ніхто не повідомляє. Те, що я дізналась у фонді міграції, можна назвати щасливим випадком, так само можна назвати й знайомство з Всеукраїнською благодійною фундацією "Право на захист". Хотілось би більше уваги зі сторони державних установ, хоча б інформаційної.

Сьогоднішня програма спрямована на комунікацію та інтеграцію дітей із внутрішньо переміщених сімей, - розповідає спеціаліст з питань захисту прав людини та взаємодії з громадами благодійної фундації «Право на захист» Христина Біла. – Приємно, що окрім дітей, активну участь у наших заходах беруть і батьки. Людям необхідне спілкування та підтримка, тому подібні зустрічі будуть відбуватись періодично. В організації ігротеки нам допомагали волонтери громадської організації "Молодіжний центр розвитку "МІСТ". Це був один із трьох запланованих заходів в рамках пізнавального кіноклубу для дітей. Наступні два пройдуть для дітей інших вікових категорій.

Деталі по тел. 098-491-14-51



DSC_1664
DSC_1633
DSC_0115
DSC_0055
DSC_0089


Оксана Божко
Моя газета

 

На Тернопільщині конфіскували контрафакту на півмільйона гривень

Четвер, 26 листопада 2015, 08:25

Оперативними підрозділами Головного управління ДФС у Тернопільській області здійснюються заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої продукції, яка становить загрозу для життя та здоров’я людей, в першу чергу це підакцизні товари - алкогольні напої, тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали.

Одним із покарань, встановлених законом за кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері обігу підакцизних товарів, є їх конфіскація на підставі рішення суду. Також законом передбачено конфіскацію й обладнання, на якому виготовлявся фальсифікат.

На сьогоднішній день за результатами розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення судами прийняті рішення про конфіскацію підакцизної продукції, яка перебувала в незаконному обігу, на загальну суму понад 500 тис. гривень.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Підприємець на шкільній лаві

Четвер, 26 листопада 2015, 08:16

До податкової інспекції часто звертаються із запитанням: чи може фізична особа, якій лише 16 років, бути зареєстрована підприємцем і провадити бізнес?

Як зазначив начальник відділу комунікацій Тернопільської ОДПІ Василь Карпа, відповідь знаходимо у Цивільному кодексі України, стаття 35 якого гласить, що повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатись підприємницькою діяльністю.

Однак, це можливо лише за наявності письмової згоди батьків, усиновлювачів чи піклувальників. Тільки в такому разі молода особа може бути зареєстрована як підприємець і, зважаючи на це – набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1261 з 1451

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер