images/stories/logosait_new.jpg

 

Відтепер в тернопільських супермаркетах Вас можуть офіційно гамселити

Персоналу охорони дозволили проводити відкриту відео- та фотозйомку подій, а також застосовувати до відвідувачів силу і навіть спецзасоби. Закон “Про охоронну діяльність”, у якому окреслили новоздобуті права охоронців, набуде чинності з 18 жовтня поточного року.

Проте застосовувати такі дії можуть в особливих випадках, якщо інші засоби не призвели до припинення посягання на об’єкт охорони.

Важливою складовою закону є також визначення статусу затримання. Законодавець встановив, що таке затримання не є адміністративним.

У документі також зазначено, що у випадку заподіяння тілесних ушкоджень правопорушнику охорона повинна викликати швидку допомогу.

Нагадаємо, 26 вересня в ТРЦ “Караван” на вулиці Луговій у Києві охоронець, співробітник приватної охоронної фірми, помітив, що один з відвідувачів вкрав флешку, після чого запропонував йому пройти в кімнату охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, після чого втік.

За даним фактом порушено кримінальну справу. За інформацію про зловмисників пропонується 100 тис. грн.

Колишні працівники гіпермаркету «Караван», а також охоронці інших великих магазинів Києва, припускають, що вбивця вкрав флешку спеціально для того, щоб потрапити в підсобку охоронців. А головною мішенню міг бути убитий начальник охорони.

Убивцю з «Каравану» шукають в Україні, Росії і Білорусі.

24tv.ua  


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер