images/stories/logosait_new.jpg

 

Капуста подорожчає у кілька разів, а інші овочі – на 25 %

Цього року українці їстимуть не дешеву капусту.

У порівнянні з минулим сезоном вона може подорожчати в кілька разів. Ціни різко підвищать ближче зими, кажуть продавці овочів. Основна причина подорожчання капусти - неврожай. Крім цього в середньому на 25% подорожчає і кошик з картоплі, буряка, томатів, цибулі та моркви.

Була по гривні за кілограм, сьогодні не менше 3-4 гривень. Ціни на капусту, навіть попри розпал сезону, перевищують весняний рівень. Фахівці пояснюють, влітку після сильних дощів, яким передувала посуха, капуста стала тріскатися. Тому й врожай круглокачанної практично в усіх регіонах небагатий.

- Бачите, капуста в цьому році дійсно не вродила. Цього року не було дощів, а капуста взагалі дощова рослина, і ціни вищі звичайно. Але що робити, будемо купувати по таких цінах, які є. Бо моєї замало буде. Це в тих фермерів, які займаються капустою суто може вродила, а так поганенько родила, - розповідає TV4 тернополянка.

Сьогодні ціни на капусту перевищують минулорічні, як мінімум, удвічі. При цьому, попит на продукцію цієї осені набагато вищий, ніж в минулому сезоні. До початку зими, кажуть експерти, будуть дорожчати й інші овочі, зокрема, морква, цибуля та буряк. Варто очікувати зростання цін на м'ясо, хліб та молочні вироби.

За матеріалами http://www.0352.com.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер