images/stories/logosait_new.jpg

 

Вчителі Тернопільщини приймають вітання зі святом

У першу неділю жовтня в Україні відзначають День вчителя. Вчителів напередодні свята традиційно вітають батьки та учні. Привітала педагогів і влада. На урочистому святкуванні у Тернопільському драматичному театрі грамоти отримали педагоги Тернопільщини з нагоди професійного свята.

Ярослава Морська в освіті вже близько 40 років. 20 років працювала вчителем початкових класів, наступних двадцять методистом початкового навчання Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти. Робота з дітьми, каже пані Ярослава, допомагає їй залишатися молодою, повідомляє tv-4.
- Треба до кожного знайти той ключик, щоб вони себе комфортно почували в школі, якраз дуже важливо в нас перший клас, перехід від дошкілля до початкової школи. До одної дитини, треба погладити навіть по голівці, іншій ласкаве слово сказати, притулити. Одним словом вчитель початкових класів ніби заміняє на перших порах батьків. Так в основному і роблять вчителі початкових класів області, – розказує методист початкового навчання Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти Ярослава Морська
А проблем в освіті є чимало, вчителі кажуть хотілося б покращення матеріально-технічної бази шкіл, особливо в селах, бракує й кадрів.
- Не всі хочуть йти в школу працювати, особливо іноземна мова. От ми цього року зіштовхнулися з таким питанням, що нам бракує вчителів іноземної мови. Ми просимо, ми їздимо в Чернівецький університет і запрошуємо на індивідуальну форму, тому що зараз іноземної мови дуже багато є, а от є така проблема. І звичайно матеріальні проблеми. Хотілося б щоб матеріальна база шкіл як Заліщицького району, так і області була набагато кращою. Хоч з роками щось таки робиться, – каже завідуюча районного методичного кабінету Заліщицького району Ольга Царьова.
Напередодні Дня вчителя на Тернопільщині нагородили переможців конкурсу „Кращий навчально-виховний заклад-2012”. У номінації “Краща загальноосвітня школа здорового способу життя” перемогла Копичинецька школа №2 Гусятинського району. У номінації “Кращий інтернатний навчальний заклад” – Кременецька школа-інтернат, у номінації “Кращий позашкільний навчальний заклад” – перемогу здобула Чортківська районна комунальна організація „Палац дітей та юнацтва”. У номінації “Кращий професійно-технічний навчальний заклад” – перемогло “Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі”.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер