images/stories/logosait_new.jpg

 

Із жовтня тернополяни зароблятимуть більше, пенсія теж зросте

В Україні з початку місяця зросла мінімальна заробітна плата. Тепер місячний розмір збільшився «аж» на 16 гривень і становить 1118 гривень.

Згідно законодавства та закладеного держбюджету, прожитковий мінімум буде складати вже 1060 гривень в розрахунку на одну особу. Починаючи з грудня він також зросте – до 1095 гривень. Дещо підростуть також виплати соціальним і демографічним групам населення, в тому числі інвалідам, неповноцінним сім’ям, чорнобильцям та ін.

Водночас прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшений з 1 жовтня до 856 грн, у зв’язку з чим, мінімальні розміри пенсій збільшено до цього рівня.

Проведено перерахунки надбавок, підвищень, доплат, додаткових пенсій, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму, – повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

А вже з грудня поточного року «мінімалка» становитиме 1134 гривень, також на 10 копійок зросте розмір погодинної оплати праці з 1 жовтня – 6,7 грн, з 1 грудня – 6,8 грн.

Тож мінімальна заробітна плата в місячному розмірі, у відповідності зі статтею 13 державного бюджету України на 2012 рік, з 1 липня збільшилася на 8 грн і становила досі 1102 грн. З 1 жовтня мінімальна зарплата зросла на 16 гривень до позначки 1118 грн, з 1 грудня збільшиться на стільки ж знову і складатиме 1134 гривні.

За матеріалами http://doba.te.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер