images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянин Святослав Липовецький видав книгу про революційний рух 20-30 років

Тернополянин Святослав Липовецький видав книгу про революційний рух 20-30 років. Вона незвична і не схожа на інші, які написані на історичну тематику.

«Бандерівські оповідки» складаються з коротких історій, які знайомлять читача із революційним українським рухом міжвоєнного періоду.

- Ця тема є близькою мені, адже в наш час такі історичні дані є мінімально дослідженими, тож часовий вимір таки має вагу, – каже в коментарі ДОБІ автор, журналіст-історик Святослав Липовецький. – Це не класичний виклад історії, короткі розповіді на 2 сторінки написані в доступному і легкому для сприймання розмовному стилі.

Політичні дії, короткі життєписи провідників, сприйняття українських націоналістів політичними опонентами та представниками інших націй – усе це та багато іншого є на сторінках «Бандерівських оповідок». Окрім 100 коротких історій, частина з яких є авторськими текстами учасників тих подій, книга містить також велику кількість фотографій та ілюстрацій, поезій та інших матеріалів, що висвітлюють боротьбу визвольного руху.

За словами автора, «Бандерівські оповідки» є перевиданням попередньої книги «Червоно-чорне». Необхідність її написання була зумовлена тим, що про революційний рух, який діяв в мирний час, було мало сказано істориками.

Перші вступні статті написані на тему національного розвитку Галичини на межі ХІХ- початку ХХ століття, а також про Перші Визвольні змагання. Вони формують у читача підґрунтя для сприйняття боротьби УВО та ОУН у 1920-1930-х роках. Самі ж оповідки про проголошення державності Карпатської України та Акту 30 червня 1941 року є своєрідним підсумком першого етапу боротьби українських революціонерів у першій половині ХХ століття.

Книга вже з’явилася на полицях тернопільських книгарень і буде цікавою не лише людям, котрі цікавляться бандерівською історією, але й пересічним читачам.

За матеріалами http://doba.te.ua/ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер