images/stories/logosait_new.jpg

 

В Україні з'явився новий вид житла - "котеджні квартири"

Забудовники почали переробляти великі котеджі на багатоквартирні будинки.

Після кризи 2008 року ринок заміської нерухомості переживає нелегкі часи. Продажі котеджів обвалились на 40%, а клієнти почали шукати не величезні будинки, а практичні оселі до 200 квадратів.

Щоб якось залишитись на плаву і розпродати дорожезні недобудови, забудовники почали переробляти їх на дуплекси та багатоквартирні будинки з окремими входами для кожного власника, пише "Фокус".

За словами директора консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктора Коваленка, після кризи люди дедалі частіше відмовляються від покупки індивідуальних котеджів на користь таунхаусів. А найбільшою популярністю на ринку користуються квартири у таунхаусах площею 50-100 квадратів, де ціна метра складає 500-800 доларів.

Варто також зазначити, що з падінням попиту на великі будинки, обслуговування яких влітку обходиться у 200 доларів за місяць, а взимку у 500 доларів, впала популярність великих земельних ділянок.

За даними фахівців, до кризи середній розмір продаваних ділянок складав 25 соток, зараз же громадяни шукають не більше 10-11 соток.

Президент Асоціації спеціалістів з нерухомості Сергій Злидень переконаний, що тенденція до росту економпропозиції закріпилась на ринку, як мінімум, на найближчі декілька років, а, можливо, і на всі 10, каже гендиректор будівельної компанії "Увекон" Володимир Шалаєв.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер