images/stories/logosait_new.jpg

 

Протягом останніх років на Тернопільщині кількість хворих на туберкульоз стабілізувалась

Наша область є однією з шести в Україні, де захворюваність – найнижча.
Михайло Буртняк, начальник Головного управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА: «Я можу стверджувати про те, що сьогодні в нас є умови для лікування і для перебування хворих значно краще, ніж це було буквально два роки чи більше років назад».

В управлінні охорони здоров’я підкреслюють, що епідеміологічну ситуацію погіршують хворі-бактеріовиділювачі, які не дотримуються термінів лікування в стаціонарних умовах, зловживають алкоголем, вживають наркотики, порушують лікарняний режим.

Михайло Буртняк: «Реєструється певна кількість мультирезистентного туберкульозу – це туберкульоз, який не піддається впливу звичайних препаратів, він довготривалий в лікуванні і потребує відповідних умов. Ми зараз виходимо з пропозицією про те, що в області треба зробити спеціальний відділ, спеціалізований, для лікування таких хворих».

Хоча стан захворюваності на туберкульоз стабілізувався, проте проблеми у вирішенні цього питання ще є, каже Михайло Буртняк. І додає: перш за все, треба докласти усіх зусиль для своєчасного виявлення хворих на туберкульоз. Адже виявлення пацієнтів з не запущеними формами суттєво зменшує витрати на їх лікування та дає можливість отримати кращий результат.

За матеріалами http://nter.net.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер