images/stories/logosait_new.jpg

 

Купити не новий автомобіль в кредит стає ще важче

Ставки за всіма видами кредитів знову зросли.

За минулий тиждень ставки за кредитами виросли в середньому на 0,3 процентних пункти, при цьому найбільше подорожчали автокредити.

Середня процентна ставка за кредитами на купівлю автомобілів виросла на 0,43 процентного пункту і становить 17,99%, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Найбільш м'які умови пропонуються по кредитах на авто іноземного виробництва (це стосується і термінів кредитування, і процентних ставок), трохи жорсткіше - на вітчизняні, російські і китайські авто. Найбільш жорсткі умови - по кредитах на автомобілі, що були у вжитку.

Середня процентна ставка по іпотечних кредитах за місяць виросла на 0,22 процентного пункту і становить 21,07% річних.

Номінальна середня процентна ставка за споживчими кредитами зросла на 0,29 процентного пункту і на сьогодні становить 23,76%. В той же час реальні процентні ставки за цим типом кредитів вище, оскільки існує велика кількість прихованих платежів - високих одноразових або щомісячних комісій за кредитом.

Нагадаємо, у зв'язку з неможливістю обзавестися власним транспортом, в Україні стає все популярнішим послуга оренди автомобіля. У тимчасове користування - всього за 50 гривень на добу в Україні можна обзавестися автомобілем.

За матеріалами ТСН

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер