images/stories/logosait_new.jpg

 

До Нового року істотно подорожчає свинина

Поступове підвищення ціни відбуватиметься через загальне подорожчання в країнах-сусідів і високих цін на корми.

Вартість свинини буде поступово рости і через три місяці ціна може збільшиться на 7-8%, про це заявила експерт ринку м'яса і м'ясопродуктів Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

Експерт підкреслила, що сьогодні є тенденція до підвищення вартості свинини. Причина цього - всесвітнє подорожчання м'яса.

"Найімовірніше, подорожчання відбуватиметься на кілька відсотків щомісяця в жовтні, листопаді, грудні. Новорічне подорожчання є короткостроковим - на тиждень-два під дією високого попиту. Але поступове підвищення ціни буде відбуватися через загальне подорожчання в країнах-сусідів і високої собівартості свинини в Україні через високі ціни на корми", - зазначила фахівець.

Святківська переконана, що українські виробники переглядатимуть свої ціни на свинину через високу вартість імпортної продукції.

"Ми стали більше імпортувати м'яса з Бразилії. Якщо раніше понад 50% поставок припадало на країни Європи, то в поточному році переважає імпорт бразильської свинини. Тобто, там традиційно досить низька собівартість виробництва", - сказала вона.

За офіційними даними за січень-серпень цього року Україна імпортувала 129 тисяч 502 тонни м'яса свині на суму 311,1 млн доларів. Торік за цей період було імпортовано тільки 46 тисяч 900 тонн м'яса на суму понад 85 мільйонів доларів. Всього в 2011 році було завезено на український ринок 86 тисяч 237 тонн свинини.

За матеріалами ТСН

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер