images/stories/logosait_new.jpg

 

Кожен дев'ятий українець готовий продати свій голос на виборах

Щоправда, сума, за яку вони готові віддати це право, у кожного з них різна.

11,5% виборців готові продати свої голоси на майбутніх парламентських виборах.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на результати спільного опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології.

З цих 11,5% півтора відсотка готові продати свій голос за будь-яку суму, 5% - тільки за певну суму, і ще 5% - тільки якщо заплатить кандидат або партія, за яку вони і так збиралися голосувати.

83% українців категорично відмовляються продавати свої голоси.

Опитування вказало на закономірність залежно від віку: чим молодші респонденти, тим більше серед них готові продати свій голос (16% серед наймолодших у віці до 30 років і 8% серед самих старих, віком понад 60 років) і тим більше вони хотіли б отримати за свій голос (більше 500 грн - 32% серед молодих, готових продати свій голос, і 15% серед самих старих).

До речі, близько 10% респондентів зазначили, що на їхніх округах кандидати роздавали продуктові пайки та інші подарунки.

Опитування проводилося з 18 вересня по 4 жовтня. В 111 населеному пункті були опитані 2 тисячі 43 респондента. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, якби вибори в український парламент проходили сьогодні, то до нього пройшли п'ять партій, а показники "Удару" було б більше, ніж у "Батьківщини". Регіоналів підтримали б 23,3%, Партії "УДАР" Віталія Кличка віддали б голоси 16,0%. За во "Батьківщина" проголосували б 15,1%, КПУ-10,1%. Вперше достигла межі виборчого бар'єру "Свобода" - 5,1%.

Серед тих політсил, які не проходять у Раду, найбільший рейтинг у партії Наталії Королевської "Україна - вперед!" - 2,1% і "Нашої України" - 1,3%.

Також сьогодні стало відомо, що третина українських виборців не знає жодного з кандидатів-мажоритарників на своєму виборчому окрузі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер