images/stories/logosait_new.jpg

 

Яблука і "борщовий набір" знизяться в ціні до листопада, а цукор найдешевшим буде в грудні.

У листопаді ціни на овочі та яблука знизяться ще на 10-12% і досягнуть свого мінімум, вважає, директор інформкомпаніі "ПроАгро" Микола Верницький.

"Тим, хто бажає заощадити, краще брати товар на оптових овочевих ринках. Там буряк-морква можна буде взяти по 2-2,5 грн/кг залежно від якості, цибулю - по 80-90 коп./кг, картоплю - по 1,5-1,8 грн/кг, яблука - по 4 грн/кг. А капусту взагалі варто купувати не раніше, ніж через місяць: у листопаді піде збір урожаю - і ціни на неї впадуть копійок на 20 за кг проти нинішніх 1,3-1,5 грн", - розповів аналітик плодоовочевого ринку Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк, пише "Сегодня".

За прогнозами експертів, цукор найдешевшим (5,5-5,8 грн/кг) очікується в роздрібному продажі в грудні, але вже з середини січня почнеться плавне підвищення до 6 грн/кг і більше за рахунок витрат на зберігання.

А ось гречка, рис, пшоно, горох та інші крупи дорожчати в цьому році і на початку наступного не будуть, максимум - на рівень інфляції (10-15 коп./кг), тому що ринок ними затоварений, стверджує Верницький.

Як повідомлялось, дослідження, проведене компаніями Noblet Media CIS та GfK Україна показали, що у поточному році 17% громадян України доходів вистачає лише на харчування, а 6% змушені заощаджувати навіть на їжі.

За матеріалами ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер