images/stories/logosait_new.jpg

 

Чим китайська гречка відрізнятиметься від української…

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що закуплена в Китаї гречка буде відрізнятися від тієї, до якої звикли українці. Про це він завив під час візиту на Тернопільщину.
За ловами міністра гречку Україна закуповує в Китаї не для того, щоб покрити її дефіцит, а щоб зменшити на неї ціну на українському ринку. Представники Державної зернової компанії вже уклали угоду на постачання гречки з Китаю.
- Зрозуміло, що ця гречка буде відрізнятися, але не тому що вона кормова, а тому що це інші сорти гречки. Зараз лабораторії отримали зразки для з'ясування, чи є в закупленій продукції ГМО. Я переконаний, що не має. Бо Росія теж імпортувала цю продукцію. До того ж ми підходимо до цього питання зважено і побачимо по першій партії, чи сприйме наш споживач цю продукцію. Дефіциту гречки не має, але попробуємо заморський продукт", - сказав міністр. 
Принагідно він зазначив, що дефіциту гречки у нас немає.
- Коли почався ажіотаж, ми проаналізували рівень споживання цієї продукції за останні 5 років. І виявилося, що одна людина в середньому споживала 2 кілограми гречки на рік, тобто виходило 90 тисяч тонн. Сьогодні ж ми за перше півріччя вжили 70 тисяч тонн. Чому? Через ажіотаж, тому що люди скуповують про запас, діючи за принципом "як би чого не сталося", - сказав Присяжнюк. 



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер