images/stories/logosait_new.jpg

 

Дотації на молоко та м'ясо будуть призначатися по новому

Кабінет міністрів України та Міністерство аграрної політики і продовольства розробили новий порядок державної підтримки тваринницької галузі. Про це у Тернополі заявив міністр агрополітики Микола Присяжнюк.
20 троків поспіль поголів’я молочного стада зменшувалося але за рахунок продуктивності кількість виробленого молока була стабільною. На рівні 11,7 млн тон
Зокрема, міністр підкреслив, що режим дотацій на молоко, який існував до цих пір, виявився дуже неефективним: 
- Тому що 2-2,4 млрд грн, які були закладені для цих потреб у минулі роки, не стимулювало зростання поголів'я великої рогатої худоби . Був дисбаланс між регіонами. У деяких областях до сільгоспвиробника доходило 20 копійок за кілограм зданого молока, в а деяких - 2 копійки. Це говорить, що нерівномірний розподіл ПДВ. Це перше питання. Друге – держава використовувала ці кошти неефективно, оскільки поголів’я постійно зменшувалося на 100-150 тисяч голів щорічно, - заявив міністр.
За словами Присяжнюка, згідно з новим порядком підтримки тваринництва за 1 кг молока сільгосппідприємства та індивідуальні господарства будуть отримувати 35 копійок та 30 копійок відповідно, за кілограм зданої на забій свинини - 1 грн, яловичини - 1,5 грн, 7 грн - за вирощених телят до 100 кг.  
За словами Присяжнюка, новий порядок буде затверджено цього тижня. 
Міністр також зазначив, що в програмі «Ефективне тваринництво» на цей рік передбачено 100 млн грн бюджетних коштів на облаштування сімейних молочних ферм.



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер